Rămâi conectat

Curier Județean

Alba Iulia – gazda celei de-a doua ediții a festivalului “Descoperă Rowmania”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Cea de-a doua ediție a festivalului Descoperă Rowmania se organizează  duminică 10 august la Alba Iulia începând cu ora 09:30, în zona Podului rutier peste Mureș – Cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș iar Primăria Municipiului Alba Iulia și Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23“ vor fi gazdele acestui eveniment.

Albaiulienii sunt invitați cu mic, cu mare, la cea de a doua întâlnire cu natura, cu canotca, distracția și voia bună fiind garantate în compania marelui campion Ivan Patzaichin. Indiferent de vârstă, constituție sportivă sau de experiență.  Participarea la competiția de vâslit în canotci de 10+1 locuri este gratuită iar câştigătorii concursului vor reprezenta Municipiul Alba Iulia în finala națională „Descoperă Rowmania”, care se va desfăşura pe data de 31 august, la Tulcea.

Distanța pe care se va organiza concursul va fi de 200 metri iar culoarele vor fi delimitate prin balize. Totodată, pe o porțiune a Mureșului, participanții care s-au înscris în concurs, sau alți amatori, pot sa vâslească gratuit, concomitent cu desfășurarea concursului, în canotci și ambarcațiuni puse la dispoziție de organizatori iar concurenții vor primi tricouri personalizate. Pentru a asigura confortul și siguranța participanților, la locul evenimentului gazdele vor pune la dispoziție, veste de salvare, echipaje de intervenție, corturi, scaune și apă plată gratuită.

Până în prezent s-au înscris în concurs 17 echipe, urmând ca doritorii să își poată forma echipe și la fața locului, în dimineața evenimentului. După stabilirea ordinii intrării în concurs a echipelor, va urma acomodarea participanților cu ambarcațiunea și un scurt instructaj efectuat de membrii echipei Asociației “Ivan Patzaichin – Mila 23”.

Participanții vor învăța să vâslească, să dirijeze ambarcațiunea și să comunice eficient între ei în timpul concursului. Câştigă cel care parcurge distanţa în cel mai scurt timp. După finalizarea întrecerii din fiecare serie, cei mai buni timpi intră în semifinale şi ulterior, în finală iar la sfârșitul concursului va fi organizată festivitatea de premiere.

Îmi aduc aminte cu mare plăcere de numărul mare de entuziaști ai vâslitului care au venit anul trecut să ne întâmpine când caravana Descoperă Rowmania a poposit pentru prima dată în Alba Iulia. Astept să-i revad pe cei care s-au întrecut pe Mureș anul trecut, dar mai ales aștept un număr cât mai mare de participanți și spectatori noi, pentru că acesta este adevarătul motiv pentru care am inițiat mișcarea Rowmania: să promovăm petrecerea timpului în aer liber, prin mișcare și sporturi nautice pe traseele pe ape consacrate sau pe cele nedescoperite încă”, a precizat marele campion Ivan Patzaichin.

Nu e nevoie ca Alba Iulia să devină campioană la vâslit ca să rămână un oraș al campionilor dar mă bucur că și anul acesta vom fi gazda acestui eveniment organizat de marele sportiv de talie mondială Ivan Patzaichin, ambasador al României și al sportului românesc. Sunt convins că cei mai buni albaiulieni vor câștiga și vor lupta pentru promovarea orașului Alba Iulia în finala de la Tulcea, devenind astfel, la rândul lor, ambasadori ai celeilalte capitale”, a punctat Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

Proiectul CITYLOGO, finanțat de către Comisia Europeană prin Programul URBACT II, în cadrul căruia Municipiul Alba Iulia este partener alături de alte oraşe europene, susține evenimentul Descoperă Rowmania,  organizat la a doua ediție în Alba Iulia. Acesta reprezintă una din acțiunile  propuse de către Grupul Local de Sprijin al proiectului, din care fac parte mai mulți factori interesați locali. Printre obiectivele proiectului CITYLOGO se numără şi creşterea vizibilităţii oraşului Alba Iulia la nivel naţional şi internaţional ca destinaţie atractivă pentru turişti şi investitori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea