Alba, în topul județelor cu cei mai mulți pacienți internați la ATI, după ce astăzi, s-a depășit pragul de 1.000 de persoane în stare gravă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Bilanțul infectărilor cu COVID-19 a atins un nou record, astăzi, 4 noiembrie. Au fost declarate 146 de decese, în urma infectării cu coronavirus și a fost depășit pragul de 1.000 de pacienți internați la ATI.

Unde sunt cele mai multe cazuri, unde nu mai sunt locuri la ATI, aflăm de la Carla Tănasie, jurnalist Digi24.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Situația din spitale devine din ce în ce mai grea având în vedere numărul mare de cazuri. Ce înseamnă aceasta situație grea? Mai sunt foarte puține paturi atât pe secțiile spitalelor suport Covid, cât și la terapile intensivă . La nivel național, din cele 15.000 de paturi destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2 aproape 12 mii sunt ocupate. În București, la ATI sunt 247 de paturi, iar 149 sunt libere, însă dintre acestea cele mai multe sunt doar pe hârtie, căci ele nu sunt funcționale din lipsă de personal”, a explicat, în direct, Carla Tănasie.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Specialistii de la INSP au realizat un raport în săptămâna 26 octombrie – 1 noiembrie, iar în ceea ce privește numărul de decese, unde am avut un record negativ astăzi, județele fruntașe sunt Sibiu, București, Prahova, Alba și Arad. Aproape toate spitalele Covid incearcă să extindă secțiile de ATI, pentru că nu mai au locuri”, a conchis jurnalista.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419