Rămâi conectat

Curier Județean

ALBA: În 3 luni s-a consumat peste 75 la sută din bugetul pe 2014 alocat pentru medicamente gratuite și compensate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa de Asigurari de Sanatate AlbaÎn județul Alba, peste 75 la sută din bugetul alocat pe tot anul 2014, pentru medicamente gratuite și compensate, a fost deja consumat în primul trimestru al anului.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, din bugetul total de aproximativ 28,5 milioane de lei, alocat pe acest an pentru decontarea medicamentelor gratuite și compensate, până la 31 martie 2014 s-au cheltuit 21,6 milioane de lei.

De asemenea, în cazul medicamentelor compensate cu 40%, pentru pensionari, din 651.000 de lei – bugetul total pe 2014, s-au consumat în primele trei luni ale anului peste 485.000 de lei.

În ambele cazuri se poate constata, după un calcul aritmetic simplu, că banii de care dispune CJAS Alba pentru decontări mai ajung, în cel mai bun caz, doar pentru o lună.

În cazul fondurilor alocate pentru principalele programe de sănătate. Astfel, din 3,1 milioane de lei – banii alocați pentru bolnavii de Diabet zaharat, s-au consumat deja 2,3 milioane de lei; din 2 milioane de lei pentru tratamentele oncologice s-au consumat aproape 1,3 milioane de lei, iar din suma totală de 435.000 de lei alocată județului Alba pentru programul de transplant au fost cheltuiți, până la sfârșitul lunii martie, aproape 356.000 de lei.

Precizăm că situația din județul Alba nu este particulară. Lipsa unui buget definitivat al sănătăţii şi schimbarea ministrului de resort au afectat vistieriile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate din toată țara iar la sfârşitul lunii martie, în unele județe banii au ajuns doar pentru decontarea parţială a reţetelor compensate şi gratuite aferente lunii noiembrie 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, în primele trei luni ale anului: Controale la unități de turism, asistență socială, cluburi și magazine. Principalele ereguli constatate În perioada 01.01.2024 – 31.03.2024 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat un număr de 179 controale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea