Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ajutaţi-l pe Daniel să trăiască!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi ne-a căutat la redacţie Ioan Berchi, din Şard, Ighiu. Un bărbat de 48 de ani care are adunată parcă în suflet şi privire toată suferinţa acestei lumi. Am aflat şi de ce: fiul său, Daniel Vasile Berchi, de 21 de ani, a fost diagnosticat anul trecut în toamnă cu anemie aplastică. Emigrant în Portugalia fiind, Daniel Berchi a suferit prima aspiraţie de măduvă osoasă şi biopsie prin trepanaţie în 18 noiembrie 2011, la Spitalul St. Antonio dos Capuchos din Lisabona. Au urmat complicaţii infecţioase, printre care penumonie interstiţială, fiind ventilat asistat 16 zile. Din 5 ianuarie 2012 a început tratamentul cu Ciclosporină A. Apoi a fost transferat la spitalul din Beja în 13 ianuarie 2012. De atunci a rămas spitalizat, fiind dependent de transfuziile cu eritrocite şi trombocite concentrate.

Aspiraţia de măduvă osoasă şi biopsia prin trepanaţie au fost repetate în data de 11 aprilie 2012, rezultatul fiind anemie aplastică severă, fără răspuns cu tratamentul cu ATG.

Pentru că nu a răspuns la tratamentul medicamentos, i s-a recomandat un transplant alogen de măduvă oasoasă, fraţii săi fiind prima alegere pentru transplant. Aceştia trebuie să se deplaseze în Portugalia, la spitalul unde este internat Daniel Berchi, pentru testele de compatibilitate.

Şi tragedia continuă: ca în foarte multe cazuri, familia nu poate suporta financiar cheltuielile – nu neapărat de deplasare – dar mai ales cele de extracţie de măduvă osoasă de la fraţii sănătoşi şi implantul la fratele bolnav.

CEI CARE ÎNŢELEG DRAMA FAMILIEI BERCHI ŞI CONSIDERĂ CĂ ÎL POT AJUTA PE DANIEL SĂ TRĂIASCĂ, SUNT RUGAŢI SĂ DONEZE ORICE SUME ÎN CONTURILE:

EURO:  RO89BTRL00104201RO4263XX

LEI:  RO17BTRL00101201RO4263XX

Ioan Berchi: telefon 0740/564613


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea