Aiudul marchează ”Săptămâna europeană a mobilității”. În 22 septembrie, cetățenii sunt invitați să se alăture angajaților primăriei și să renunțe la transportul cu mașina

În perioada 16 – 22 septembrie 2017, Primăria municipiului Aiud, în parteneriat cu unitățile de învățământ aiudene, organizează o serie de activități dedicate ”Săptămânii europene a mobilității”.

Activitățile vor debuta sâmbătă, 16 septembrie 2017, de la ora 09:00, cu o ”plimbare eficientă”. Grupurile de elevi vor porni din fața primăriei într-o plimbare prin municipiu, colectând deșeuri și împărțind fluturași cu diferite mesaje legate de mobilitate și ecologizare.

În cea de-a doua zi, duminică, 17 septembrie, amatorii de ciclism sunt invitați de la ora 10:00 la o plimbare până în Pădurea Sloboda. Plecarea se va face din fața primăriei, cu un popas la locul de picnic din Pădurea Sloboda, unde se va organiza o salubrizare a acestui loc.

În perioada 18 – 21 septembrie 2017 vor fi organizate diferite activități și concursuri dedicate preșcolarilor din grădinițele aiudene, pe teme de mobilitate și ecologizare.

În ultima zi a evenimentului, vineri, 22 septembrie, cetățenii municipiului nostru sunt invitați să se alăture funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Aiud și să renunțe la transportul cu mașina, mergând pe jos sau folosind o bicicletă, totul în scopul reducerii poluării atmosferice.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

satul de initiative scolare 13 septembrie 2017 at 19:57

LA Aiud sunt „la moda”tot felul de idei cel putin ridicole.la care sunt scosi in fata elevii si copiii de gradinita,fiindca vezi Doamne, cele doua capete din primarie sunt cadre didactice si le da mana.Unde sunt cosurile de gunoi ca sa mentinem curatenia in Aiud – idee izvorata din aceleasi minti luminate -jumatate din oras nu are unde arunca resturile de ambalaje de biscuiti chipsuri,tigari ca nu au unde;de ce nu se fluidizeaza circulatia pe podul de peste vale din zona stadionului si astepti minute intregi sa poti iesi spre iesirea sau intrarea din oras,de ce nu sunt obligati sa-si ecologizeze ruinele cei ce sunt proprietari pe strada Bailor – fostele hale Otelul – magazinul neterminat de pe aceiasi strada sau blocul de la iesirea din oras spre Cluj,si de ce strazile cu sens unic au devenit parcari permenente neplatite, astfel ca nu se mai poate circula in conditii de siguranta.Am merge mai mult si cu bicicleta ,chiar si pe jos ,daca am avea piste amenajate sau trotuare si treceri ca lumea,caci este o adevarata aventura sa ajungi de pe Morii pana in piata cand traversarea de la Penitenciar o faci in fuga printre tir-uri,iar daca mergi pe marginea strazii trebuie sa te feresti de masini,care trec si ele pe rand peste podul lasat de izbeliste.
As vrea sa vad ca in perioada respectiva nu isi maiduce nimeni copiii la gradinita si la scoala cu masina,ca dascalii se duc pe jos la scoala ca sa dea exemplu,ca cei de la licee nu mai blocheaza cu masini de fite strazile de langa scoala.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...