Rămâi conectat

Sport

„Aiud Maraton”, a 5-a ediție, sâmbătă, 3 iunie: eveniment de seamă pentru sportul din Alba, cu o latură umanitară

Dan HENEGAR

Publicat

în

În 3 iunie 2023 revine în scenă “Aiud Maraton”, un eveniment de seamă pentru sportul din Alba. Competiția, fără taxă de participare, se va desfășura sâmbătă, 3 iunie, cu startul în Parcul Municipal Aiud, urmându-se trasee deja stabilite, fiind așteptați aproximativ 400 de sportivi (în prezent fiind înscrise în jur de 250 de persoane).

“Aiud Maraton”, concurs care a luat naștere în 2015, la inițiativa sportivului Polgar Levente Ioan, a ajuns astfel la a 5-a ediție (ultima, în 28 aprilie 2018), după o întrerupere cauzată de pandemie dar și alte motive.

Pe lângă concursul propriu-zis, Maratonul din Aiud are drept scop strângerea de fonduri pentru susținerea Asociației Invictus România, cât și promovarea tinerilor.

Dacă doriți să sprijiniți evenimentul, puteți face o donație pentru una din cauzele noastre susținute, Fiecare donație contează și ajută comunitatea”, a transmis “Levi” Polgar.

Sunt mai multe categorii de vârstă (18-29 ani, 29-39 ani, 39-49 ani, 49-59 ani, +59 ani), masculin și feminin. Vor fi curse de maraton, semimaraton și o cursă dedicată copiilor (cursa Decathlon), iar competitorii clasați pe podium la categoria Open, masculin și feminin, vor fi premiați în bani. Ambasadorii Maraton Aiud sunt Polgar Levente Ioan, Gheorghiță Vitalie, Georgeta Manolache, Mihai Răzvan Matei și Alexandra Popescu.

*Proiect Inimă=Viață

Pe lângă deja clasica strângere de fonduri oentru militarii români răniți în teatrele de operații, în acest an organizatorii se îndreaptă spre un alt proiect important al comunității. Mai este nevoie de aproximativ 70.000 de euro pentru a se achiziționa un aparat radiologic, în proiectul “Inimă = Viață” al doctorului Hurani Majid (în colaborare cu Rotary Club Aiud și comunitatea locală), medic primar cardiolog la Spitalul Municipal Aiud.

Mai multe informații pentru posibili participanți sau donatori pot fi obținute pe www.aiudmaraton.ro.

sursa foto: aiudmaraton.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea