Rămâi conectat

Ştirea zilei

Aglomeraţie mare, mon cher! 1953 de autovehicule declarate în Alba Iulia în trei luni, după eliminarea taxei de mediu!

Publicat

în

1953 de autovehicule declarate în Alba Iulia în trei luni, după eliminarea taxei de mediu! În aceeaşi perioadă a anului trecut numărul autovehiculelor declarate era de 1057

Trafic bară la bară mai ales în orele de vârf, intersecţii blocate, nervi, timp pierdut, trotuare blocate de autovehicule parcate anapoda în dispreţul oricărei norme de civilizaţie ori regulă a codului rutier… aşa arată traficul în Alba Iulia. Este o realitate de netăgăduit, aşa cum de netăgăduit este şi că avem obiceiul de a folosi autoturismul pentru orice deplasare, chiar şi una de 200 de metri lungime. Şi mai vrem şi să parcăm musai, musai cât mai aproape de casă, serviciu sau magazin, nu cumva, Doamne fereşte, să facem câţiva paşi pe jos! Ne cad galoanele, dar poate că ne scade şi burta! Nu-i de mirare că există o dezbatere în comunitate despre cum am putea schimba ceva. Automobiliştii cer cu vehemenţă mai multe locuri de parcare, moca, de preferinţă (este ilustrativ exemplul parcării cu plată de lângă magazinul Unirea care stă aproape goală, în timp ce străzile dimprejur sunt pur şi simplu sufocate de automobile parcate cu obrăznicie pe trotuar), străzi mai largi, ba chiar au idei năstruşnice de construire a unor pasaje sub sau supraterane (nu contează!) fără să le pese că astfel ar putea afecta proprietatea altor locuitori ai oraşului (este cazul intersecţiei străzii Mărăşeşti cu şoseaua de centură şi pasajul peste calea ferată) şi îşi justifică atitudinea prin lipsa spaţiului.

Dar unii, mulţi, au spaţiu în curte, însă maşinile tot la poartă sunt lăsate, îngustând calea de rulare, contribuind la gâtuirea traficului. Pietonii sunt mai puţin vocali, dar se luptă zi de zi cu trotuarele blocate de „amicii” automobilişti, fapt ce-i face de multe ori să treacă de pe trotuar pe carosabil unde, surpriză, alţi automobilişti îi înjură că nu circulă pe unde trebuie! Şi, de parcă nu le-ar fi de ajuns, mai nou se confruntă cu tagma bicicliştilor care, nu contează că trotuarul este aglomerat (de pietoni sau de terasele cafenelelor), pe acolo au ales să circule şi îi claxonează nervoşi să se dea la o parte, să le facă loc.

Trotuarul este al pietonilor, nu al automobiliştilor, nu al bicicliştilor. Aceştia din urmă ar trebui să folosească doar pistele amenajate, iar în lipsa lor carosabilul, aşa spune codul rutier şi cel de bun simţ. Fără îndoială că aici intră în conflict cu automobiliştii şi îşi justifică atitudinea prin aglomeraţia din trafic şi pericolul pe care l-ar înfrunta. Toate astea ar fi domolite dacă ar alege mai mulţi să folosească transportul în comun, mai ales că la Alba Iulia el este de calitate. Grea problemă, complicate soluţiile! Complicate şi criticate, cum este proaspăt aprobatul regulament de ridicare a autovehiculelor parcate aiurea. Eu zic că este un prim pas spre civilizaţie şi că toţi trebuie să înţelegem că nu avem ce dărâma ca să facem străzi mai largi şi că ar trebui să ne respectăm mai mult unii pe alţii şi regulile de circulaţie. Căutând sursa problemei întru rezolvare, vedem că ea este în numărul foarte mare al autovehiculelor (abia apoi vine comoditatea şi lipsa de respect faţă de reguli). La 5 mai 2017 erau declarate în Alba Iulia 32.646 de autovehicule (faţă de 29.053 la 5 mai 2016), la care trebuie adăugate cele declarate în alte localităţi sau judeţe, dar care hălăduiesc pe străzile Albei Iulia, şi cele aflate în tranzit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vedem că avem o creştere de 3593 autovehicule declarate în Alba Iulia! Mult, nu? Dar grosul acestora, 1953 au fost declarate în ultimele trei luni, de la 1 februarie 2017 la 5 mai 2017. De ce această perioadă? Pentru că de la 1 februarie a fost eliminată taxa de mediu şi toate hârburile Europei au început să fie aduse în România, şi, prin urmare, şi în Alba Iulia. Celor care mă contrazic le spun să găsească altă explicaţie pentru următoarele date: lAnul 2016: 31 ianuarie, autovehicule declarate persoane fizice – 20.658, la 5 mai, autovehicule declarate persoane fizice – 21.395, diferenţă de 737 de autovehicule, la 31 ianuarie, autovehicule declarate persoane juridice – 7338, 5 mai, autovehicule declarate persoane juridice – 7658, diferenţă de 320 de autovehicule, un plus total de 1057 autovehicule.

Anul 2017: la 1 ianuarie, autovehicule declarate persoane fizice – 22.721, la 5 mai, autovehicule declarate persoane fizice – 24.229, creştere 1508 autovehicule, la 1 ianuarie autovehicule declarate persoane juridice – 7972 iar la 5 mai, autovehicule declarate persoane juridice – 8.417, o creştere de 445, cumulat un plus de 1953. Comparând datele vedem că numărul autovehiculelor declarate în 2017 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016 este aproape dublu şi că ponderea cea mai mare o au autovehiculele declarate de persoanele fizice.

Ceea ce era de demonstrat, am demonstrat! Şi cine ştie unde ajungem până la sfârşitul anului dacă trendul se păstrează şi guvernul nu introduce alt mod de taxare a autovehiculelor în funcţie de norma de poluare, aşa cum a promis şi este normal, ca să nu ajungem în situaţia Beijingului ca grad de poluare atmosferică. Poate astfel va face rost şi de bani pentru a putea plăti promisiunile din campanie!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 21 – 22 mai 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 21 – 22 mai 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 21 – 22 mai 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 – Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Publicat

în

Operațiunea „Transilvania”: Rețea de peste 50 de tâlhari români anihilată de DIICOT, carabinieri și Europol. Cum erau „agățate” victimele

Presa italiană scrie despre rețeaua de tâlhari români dată în vileag vineri de către DIICOT:  femeile din grupare amețeau bătrâni cu doze masive de Valium pentru ca apoi să-i jefuiască. Un fost pilot a făcut două atacuri de cord după doza de Valium primită din partea româncelor.

Operațiunea, coordonată de Parchetul din Locri și denumită „Transilvania”, a scos la iveală o grupare infracțională cu o structură piramidală și două baze active între România și Italia, potrivit Rai News.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, există 59 de suspecți și au fost identificate 15 victime

Ancheta carabinierilor, desfășurată în colaborare cu Europol, a pornit de la plângerea, în 2018, a unui bărbat în vârstă care a fost înșelat de o româncă. Femeia l-a determinat să-i dea 20.000 de euro, pe care i-a transferat apoi în România. Femeia se prefăcuse că este îndrăgostită de el pentru a-i câștiga încrederea și a putea astfel să obțină banii.

Carabinierii au început alte investigații care au scos la iveală o grupare criminală formată în întregime din cetățeni români și în care fiecare suspect avea o sarcină bine definită, iar la conducerea grupării se afla un cuplu.

Se presupune că gruparea se folosea de tinere care își alegeau cu grijă potențialele victime, în principal bărbați în vârstă de 70-90 de ani, de la care obțineau apoi sume mari de bani.

Banii, care ajungeau până la 1.000 de euro pentru fiecare „cadou”, erau fie dați de victimă direct în mâinile escrocului, fie transferați către conducerea de vârf a bandei din România.

Victima era „agățată” pe stradă sub pretextul vânzării de brichete și batiste

Urma faza de „racolare”, în care tinerele, profitând de singurătatea și vulnerabilitatea victimelor, se declarau îndrăgostite. Apoi, spuneau că au nevoie de bani, invocând, în cele mai multe cazuri, probleme de sănătate fictive ale lor sau ale membrilor familiei lor care locuiau, în special, în spațiul european.

Amenințările erau, de asemenea, la ordinea zilei, iar în unele cazuri s-au transformat în extorcare de fonduri atunci când victima, realizând ce se întâmpla, nu mai plătea niciun ban. În acel moment, victima era intimidată cu dezvăluirea relației clandestine partenerilor de viață.

Lipsa de scrupule a membrilor organizației a fost confirmată de un episod din decembrie 2018, când carabinierii din San Luca au arestat două femei, care au fost ulterior condamnate și sunt încă în închisoare.

Acestea au jefuit casa unui bărbat de 77 de ani, care fusese anterior pilot de circuit, nu înainte de a-i administra o doză aproape letală de valium, ceea ce i-a provocat bărbatului două atacuri de cord în zilele care au urmat evenimentului.

În alte două rânduri, în decembrie 2018 și aprilie 2021, carabinierii au arestat în flagrant delict două femei în momentul în care încasau banii de șantaj în urma răzvrătirii victimelor lor, care au fost obligate să plătească noi sume pentru ca relația să nu fie dezvăluită familiilor lor.

Suspecții se întorceau periodic în România pentru a-și redefini strategiile operaționale și pentru a împărți veniturile obținute din comportamentul lor ilegal.

sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Publicat

în

UPDATE FOTO| INCENDIU în Sebeș: Acoperișul unei case, CUPRINS de flăcări. Intervin pompierii cu patru autospeciale

Un incendiu a izbucnit în seara zilei de vineri, 20 mai, la o casa din Sebeș. 

Garda de intervenție Sebeș, în cooperare cu SVSU Sebeș intervine pentru localizarea și lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă de locuit din Municipiul Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate patru autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2.

UPDATE 20:09 : S-a reușit localizarea incendiului în limitele gasite (80 mp casa de locuit si 10 mp o anexa). Intervenție este îngreunată de prezența unei cantități mari de materiale combustibile in interior (maculatura/hârtie). În acest moment nu mai este pericol de extindere și se lucreaza în continuare pentru lichidarea incendiului. ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare