Rămâi conectat

Politică Administrație

Agenda strategică de dezvoltare a municipiului Alba Iulia 2014-2020 – doilea atelier de lucru din cadrul Proiectului STATUS

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În perioada 5-6 decembrie 2013, la Alba Iulia s-a desfășurat al doilea atelier de lucru din cadrul Proiectului STATUS finanțat din fonduri SEE (South Eastern Europe).

Proiectul Status urmărește elaborarea unei strategii care să susțină orașele și regiunile din sud-estul Europei în conturarea unei agende de dezvoltare urbană integrată, cu ajutorul instrumentelor de planificare participativă, prin cointeresarea mai multor stakeholderi din diverse domenii de activitate. Practic, strategia de dezvoltare a municipiului Alba Iulia nu se va contura dintr-o singura direcție, dinspre administrație, ci prin responsabilizarea și efortul comun al elementelor reprezentative din comunitățile ce alcătuiesc AIDA.

Grupurile de lucru din cadrul acestui workshop au identificat soluțiile la problemele aduse în discuție în cadrul primei întalniri de lucru. Unul dintre reperele agendei l-a constituit prezentarea Geoblogg-ului ca instrument de lucru care a prins contur în cadrul primului workshop, având în alcătuire toate problemele identificate din toate sferele de interes. (vezi http://www.seecityplatform.net/see-city-network).  De asemenea s-au format grupele de lucru pe axe care vor structura Agenda Strategică Alba Iulia în domeniile societate civilă, forță de muncă, mediu de afaceri, activiăți economice, guvernanță și actori urbani, sustenabilitatea proiectelor – finanțabilitate 2014 – 2020, mobilitate și accesibilitate, infrastructuri tehnice și probleme teritoriale, infrastructuri sociale.

Workshopul a fost coordonat de catre Dr. Pietro Elisei si M. Urb. Sabina Dimitriu reprezentanti URBASOFIA cu participarea domnului Dr. Ioan Bele, Președintele PrelMet Transilvania și a doamnei Ionela Gavrila Paven.

Mă bucură faptul că există un real interes din partea celor invitați să participe la aceste ateliere de lucru pentru viitoarea strategie de dezvoltare. La prima întâlnire s-au exprimat cu convingere câteva dintre prioritățile și problemele ce trebuie rezolvate pentru comunitățile AIDA și în special pentru Alba Iulia în următoarea perioadă. De aceasta dată, cu la fel de multă seriozitate, s-au trasat soluțiile demne de a fi puse în practică. E foarte bine că putem găsi resurse în cadrul societății civile cu privire la dezvoltarea orasului, cu atât mai mult cu cât în cadrul acestui proiect deținem un factor de coordonare profesionist, reprezentat de specialiști de prestigiu. Practic planurile sunt primul pas, iar noi am lucrat întotdeauna aplicat, pe baza unor strategii, fapt remarcat și apreciat de instituții precum Banca Mondiala, Moody s și altele”, a declarat primarul Mircea Hava.

Proiectul STATUS reunește 21 parteneri din țări europene, iar rezultatele formulate în cadrul agendelor urbane teritoriale strategice vor fi promovate prin platforma web a SEE, primul instrument de lucru creat ca model pentru toți cei interesati să urmeze aceste modele de strategii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea