Rămâi conectat

Curier Județean

Afirmaţiile primarului Teban, tendenţioase şi nefondate

Publicat

în

Referitor la articolul Star Transmission se va dezvolta la Cugir în paralel cu firma similară de la Sebeş, în calitate de Administrator special la cele două întreprinderi de armament şi totodată membru în AGA la Star Transmission, doresc să vă fac următoarele precizări:
lDin neştiinţă sau reavoinţă, primarul Cugirului Adian Teban, denaturează adevărul în legătură cu situaţia actuală din STC CUGIR. Este dovadă că Teban doreşte în mod tendenţios să inducă în eroare opinia publică lFaptul că dânsul se întâlneşte cu un pensionar al Daimler Chrysler şi nu are subiect de discuţie cu actualii factori de decizie arată importanţa scăzută pe care aceştia i-o acordă lAş vrea să informez opinia publică că din totalul de 7,9 milioane de euro prevăzuţi a fi investiţi la STC, peste 90% din investiţii au fost finalizate la CUGIR.
Un articol pe larg cu situaţia la zi din STC, îl promit cetăţenilor oraşului Cugir şi cititorilor ziarului „Unirea”, după şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor care va avea loc săptămâna viitoare. Voi aduce totodată la cunoştiinţă şi starea economică din cele două întreprinderi de stat unde sunt administrator, precum şi numărul de noi locuri de muncă pe care le-am creat pentru oraşul nostru. Sunt mândru că am putut ajuta Mercedes să-şi extindă activitatea în România, deşi Teban ştie foarte bine că eram în pericol să pierdem această oportunitate în favoarea Cehiei şi vreau să-l întreb câte locuri de muncă a creat în Cugir prin contribuţie proprie în cele două mandate. Din cunoştiinţele mele: zero.
Ing. Radu ROŞIAN

Publicitate

Curier Județean

FOTO| DN 74A, Abrud – Câmpeni, rămâne ÎNCĂ, un dezastru după inundații: „Ce facem fraților la iarnă, deszăpezim cu lopata?”

Publicat

în

„Nu suport bătaia de joc, minciuna și impostura! La două luni de la inundații, DN 74A, între Abrud și Câmpeni, e un dezastru capital!

În mai multe zone, pe DN 74A, între Abrud și Câmpeni, se circula pe o singură bandă, în urma inundațiilor puternice, după ce apa a săpat sub carosabil, drumul s-a rupt ori s-a deteriorat, iar siguranța rutieră este foarte afectată. În anumite zone, pe acest tronson, pe o bandă de mers se află pământ basculat, semnalizat prin indicatoare rutiere. Pe alocuri, vizibilitatea este extrem de redusă și există pericol de accidente rutiere.

Electrica Furnizare Discount

Mai mult, traficul greu a fost deviat, autobuzele și camioanele fiind nevoite să circule pe ruta ocolitoare Gura Cornei, Roșia Poeni, Musca. Ce o să facem, fraților, la iarnă, dacă nu vor putea intra utilajele? Deszăpezim cu lopata? Înțeleg că infrastructura rutieră nu se reface peste noapte, înțeleg și oamenii care mi-au semnalat această situație, dar cât mai trebuie să așteptăm?

Interpelarea pe acest subiect e scrisă! PNL, USR-PLUS, lăsați bătaia pe ciolan, lăsați războaiele interne și alte prostii! Reveniți cu picioarele pe pământ și ocupați-vă de problemele românilor. Domnule președinte Klaus Iohannis, care vă aflați în acest weekend în Alba, nu veniți și până în Apuseni?” , scrie pe mediul de socializare deputatul Radu-Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Curier Județean

Andrei Șerban, tânăr albaiulian, va participa în această seară la SuperStar România, pe Pro TV. La ce oră va putea fi vizionat de telespectatori

Publicat

în

Andrei Șerban, tânăr albaiulian, va participa în această seară la SuperStar România, pe Pro TV. La ce oră va putea fi vizionat de telespectatori

Sâmbătă, 18 septembrie, Andrei Șerban, un tânăr albaiulian va participa la concursul SuperStar România de la ProTV. Acesta va apărea în emisiune la ora 20:21.

Acesta este singurul tânăr din Alba Iulia care a trecut de două casting-uri cu peste 5.000 de tineri înscriși, astfel a fost acceptat în cadrul concursului.

În trecut, pe când Andrei avea numai 13 ani, a participat la Vocea României Junior, unde a făcut parte din echipa Innei.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Servicii medicale pentru 200 de persoane defavorizate din Alba Iulia: Primăria a lansat achiziția publică

Publicat

în

Servicii medicale pentru 200 de persoane defavorizate din Alba Iulia: Primăria a lansat achiziția publică

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat o invitație la o achiziție publică directă, pentru servicii medicale, în cadrul proiectului ”O nouă viaţă în „LUMEA NOUĂ” – Alba lulia”.

Serviciile furnizate în cadrul contractului se adresează unui număr de 200 de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, din ZUM/SDL, care urmează a fi recrutate în grupul ţintă al proiectului.

Electrica Furnizare Discount

Se are în vedere furnizarea următoarelor serviciile medicale:

– asistenţă medicală specializată la domiciliu;

– îngrijire medicală la domiciliu (toaleta pacientului cu probleme medicale şi/sau imobilizat, manevre pentru prevenirea escarelor, manevre pentru evitarea complicaţiilor pulmonare etc.);

– evaluarea stării generale de sănătate;

– monitorizarea unor scheme terapeutice;

– evaluarea stării cognitive AAMSE;

– recomandarea unor strategii terapeutice în cazuri de deficit cognitiv după evaluarea gravităţii bolii, recoltarea de probe pentru analize (analize uzuale, exsudat, probe pentru cultură în caz de ulcere/escare etc.);

– evaluare geriatrică;

– monitorizarea funcţiilor fiziologice ale organismului (tensiune arterială, saturaţia oxigenului în sânge, frecvenţa respiraţiei);

– evaluarea comorbidităţilor;

– EKG, ecografii abdominale, Doppler, infiltraţii articulare, tratamente injectabile, la îngrijirea plăgilor în cazul ulcerului varicos/escare, tratamente cu aerosoli, masaj terapeutic, fizioterapie respiratorie cu aparate speciale, prevenire osteoporoză şi schema de tratament etc;

Serviciile medicale care vor fi realizate în rândul copiilor cuprind: evaluare stare de sănătate, depistarea pediculozei, măsurarea temperaturii, pulsoximetrie, administrare tratament injectabil, antibiotic, antipiretic, administrare la nevoie de tratament perfuzabil cu antibiotic, vitamine, administrare tratament oral, monitorizare tratament oral, terapii cu aerosoli, evaluare nivel de rahitism, ecografie abdominală, analize medicale uzuale, exsudat faringian, monitorizare nou născuţi, urmărirea schemei de vaccinare şi recomandări în această privinţă, monitorizarea evoluţiei nivelului de dezvoltarea fizică sau psihică, evaluare stării de sănătate a danturii şi îndrumarea pacienţilor spre cabinetele specializate, monitorizarea evoluţiei etc.

Valoarea estimată pentru plata serviciilor este de 500.002,30 de lei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare