Rămâi conectat

Actualitate

Afaceristul Alin Șimota, consilier local PNL în Petroșani și patronul echipei de fotbal Jiul a primit mandat de arestare pentru 29 de zile

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

hotarare judecatorMagistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia au admis astăzi propunerea procurorilor și au hotărât ca omul de afaceri Alin Șimota din Petroșani, să rămână în arest pentru următoarele 29 de zile.

Șimota a fost ridicat în urma unor percheziții și audiat ieri de procurorii DIICOT Alba Iulia, fiind acuzat că este liderul unei grupări care se ocupa de cămătărie, șantaj, răpiri și infracțiuni cu violență.

În acest dosar au mai primit mandate de arestare încă trei persoane, iar pentru alta s-a eliberat mandat de arestare în lipsă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit procurorilor la solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaj asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornicii de la care trebuiau recuperate sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii. De asemenea, la cererea lui Alin Șimota, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.

Șimota este consilier local în Petroșani și este membru PNL.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

OFICIAL| Suedia anunță că a găsit urme de explozibili la conductele Nord Stream: Ce spun anchetatorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Suedia anunță că a găsit urme de explozibili la conductele Nord Stream: Ce spun anchetatorii

Anchetatorii au găsit urme de explozibili la locul unde au fost avariate conductele Nord Stream, confirmând că a avut loc un sabotaj, a declarat vineri un procuror suedez, conform CNN.

Autoritățile suedeze și daneze investighează avarierea conductelor Nord Stream 1 și 2, care leagă Rusia și Germania prin Marea Baltică și care au devenit un punct sensibil în criza ucraineană. Luna trecută, Danemarca a declarat că o anchetă preliminară a arătat că scurgerile au fost cauzate de explozii puternice.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Analizele care au fost efectuate acum arată urme de explozibili pe mai multe dintre obiectele care au fost recuperate”, a declarat într-un comunicat autoritatea suedeză de urmărire penală. „Ancheta este extrem de complexă și cuprinzătoare. Ancheta în curs de desfășurare va determina dacă vor putea fi identificați suspecți”, a adăugat aceasta. Biroul procurorului a refuzat să facă alte comentarii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ALERTĂ meteo: Precipitații, NINSORI și intensificări ale vântului, până luni seara

Ziarul Unirea

Publicat

în

O informare meteo de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, a fost emisă vineri de meteorologi și e valabilă până luni, la ora 18.00. Potrivit ANM, în intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest.

În intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest.

Elit - Gustul Desăvârșit

În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Legea laptelui şi a produselor lactate, promulgată de Klaus Iohannis. Noi reguli pentru fermieri, procesatori și comercianți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea laptelui şi a produselor lactate care prevede, între altele, înfiinţarea, la nivelul Ministerului Agriculturii, a unui observator care va monitoriza această piaţă, a fost promulgată de către Preşedintele Klaus Iohannis.

„La nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se înfiinţează Observatorul laptelui şi al produselor lactate, în cadrul direcţiei de specialitate”, prevede legea.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Observatorul laptelui şi al produselor lactate monitorizează piaţa laptelui de vacă, bivoliţă, oaie, capră şi piaţa produselor lactate şi are ca scop centralizarea datelor de pe piaţă, urmărirea şi analizarea tendinţelor actuale şi viitoare în România, a producţiei, a echilibrului dintre cerere şi ofertă, precum şi a costurilor de producţie”, se mai arată în actul legislativ.

Observatorul laptelui colectează, în vederea centralizării, următoarele date:

-efectivul matcă de vaci de lapte, bivoliţe, oaie, capră;
-cantitatea de lapte crud materie primă produsă; cantitatea de lapte crud materie primă livrată direct pe piaţă;
-cantitatea de lapte crud materie primă livrată către prim cumpărători;
-cantitatea de lapte crud materie primă livrată către procesatori;
-numărul operatorilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul procesării laptelui crud şi producţiei laptelui de consum şi a produselor lactate, precum şi capacitatea acestora de procesare a laptelui;
-achiziţiile intracomunitare şi importul exportul din ţări terţe, de cantităţi de lapte crud materie primă, produse semiprocesate şi produse finite, indiferent de tip.

Datele procesate constituie baza pentru gestionarea măsurilor de piaţă în acest sector. Observatorul întocmeşte lunar rapoarte punctuale şi/sau generale, avizate de Ministerul Agriculturii.

Furnizorii de date pentru mecanismul de piaţă sunt Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Agenţia Naţională pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu”, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Autoritatea Vamală Română.
Este interzisă inscripţionarea „Produs Românesc” dacă produsul nu este obţinut în România din materii prime de bază 100% din fermele din țară

Conform actului normativ, este interzisă inscripţionarea pe eticheta laptelui şi a produselor lactate a sintagmei „Produs românesc” dacă produsul nu este obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România.

„Produsele pe bază de lapte cu adaos de alte grăsimi şi/sau proteine altele decât cele lactate se comercializează într-un spaţiu de prezentare şi vânzare bine delimitat, pe rafturi separate, faţă de laptele şi produsele lactate autentice, cu informarea explicită către cumpărător a conţinutului acestor produse”, mai stabileşte actul normativ.

Aceste prevederi se aplică şi în cazul meniurilor şi reţetelor mâncărurilor, produselor de patiserie, de pizzerie, de fastfood şi de cofetărie, a produselor culinare din alimentaţia publică la prepararea cărora s-au utilizat produse pe bază de lapte cu adaos de grăsimi şi/sau proteine altele decât cele lactate.

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea