Rămâi conectat

Ştirea zilei

Afacerile dintre Klaus Iohannis și șeful clubului de golf din Pianu: Werner Keul plătește chirie președintelui pentru un imobil din Sibiu

Publicat

în

Afacerile dintre Klaus Iohannis și șeful clubului de golf din Pianu: Werner Keul plătește chirie președintelui pentru un imobil din Sibiu

Afacerile președintelui Iohannis cu șeful clubului de golf din Pianu: Werner Keul îi plătește chirie șefului statului pentru un imobil din Sibiu. În 2005 au avut o tranzacție imobiliară de 40.000 de euro

E vorba despre imobilul deținut de președintele României în Sibiu, pe strada Someșului nr. 13, una dintre cele șase proprietăți imobiliare ale șefului statului. Potrivit portalului specializat Confidas, aici își are sediul firma WK Group SRL, al cărei unic acționar și administrator este Werner Keul.

Electrica Furnizare Discount

Informația a fost publicată de-a lungul timpului și de ziarul sibian Turnului Sfatului, dar și de Jurnalul Național.

Pe Keul l-a lăudat public președintele Iohannis cu ocazia celebrei vizite la clubul de golf, când i-a îndemnat pe români să practice acest sport pe care l-a calificat drept ”deloc exclusivist”. ”Vreau să îl felicit pe președintele Clubului de Golf «Paul Tomiță» pentru calitatea deosebită a acestei baze sportive. Faceți o treabă foarte bună, domnule Werner Keul, și sunt convins că veți continua cu aceeași pasiune!”, declara Klaus Iohannis în 18 septembrie 2018.

Werner Keul nu a răspuns la întrebarea adresată de G4Media.ro despre valoarea chiriei plătite președintelui Klaus Iohannis. În declarațiile de avere ale șefului statului nu apare chiria defalcată pe fiecare imobil închiriat. Veniturile din închirierea imobilelor sunt în acest an la suma de 28.799 lei.

Afacere cu un teren agricol în 2005. Legătura dintre cei doi este însă mult mai veche. Turnul Sfatului scria în 2006 că Iohannis, pe atunci primar al Sibiului, și-a dublat la acel moment averea în bani după ce i-a vândut în 2005 un teren agricol lui Keul cu 40.000 de euro.

Informația privind tranzacția a apărut în declarația de avere a lui Iohannis, în care acesta a scris că terenul de 0,5 hectare a fost vândut în octombrie 2005 cu suma de 8 euro pe metru pătrat către firma WK SRL, controlată de Werner Keul.

Influența lui Keul în Primăria Sibiu. Reporterii Turnul Sfatului mai scriau în 2006 că între Iohannis și Keul era o relație extrem de apropiată, iar investitorii interesați de relații de afaceri cu Primăria Sibiu primeau de la functionarii locali, la cerere, numărul de telefon al lui Werner Keul, deși acesta nu avea nici o funcție în administrația locală.

În timpul mandatului de primar al lui Iohannis, Werner Keul a fost și managerul clubului de fotbal FC Sibiu.

Influența lui Keul în administrația sibiană continuă și acum. El a finalizat în acest an construcția unui nou bloc de birouri în Sibiu, dar nu a realizat și parcarea subterană pe care și-a asumat-o prin autorizația de construcție, iar între timp a și vândut clădirea, anunță Turnul Sfatului. Nu a mai fost construită nici parcarea pentru biciclete și autoturisme electrice, promisă prin același PUD asumat în fața orașului. La fel, nu a mai fost amenajată nici platforma de gunoi pentru depozitare selectivă, prevăzută în același PUD. Primăria Sibiu nu a luat însă nici o măsură față de compania care a ridicat complexul imobiliar.

Cine este WK Group. Firma s-a înfiinţat în anul 1996, potrivit prezentării oficiale, asociat unic fiind Werner Keul. Activităţile firmei sunt: proiectare, dezvoltare, construire si valorificare de proiecte, in special imobiliare, din domeniile industrial, comercial si civil. Printre clienţii firmei se numără companii mari precum SIEMENS, HARTING, TAKATA, ATLASSIB, REWE, GÜHRING, KUHNKE, AERONAMIC, ROB SYSTEM, HARTMANN şi mulţi alţii.

Werner Keul este cetatean german, născut în comuna sibiană Slimnic, în 1957, și emigrat între timp în Germania.

Fotografie: Klaus Iohannis și Werner Keul (Administrația prezidențială) , sursa: g4media.ro

Publicitate

Ştirea zilei

SURSE| Viceprimarul Popescu de Alba Iulia nu a primit pubelă, dar poate să își plângă singur pe umăr

Publicat

în

SURSE| Viceprimarul Popescu de Alba Iulia nu a primit pubelă, dar poate să își plângă singur pe umăr

Nenumărate și oarecum infinite sunt căile economiei de piață, mai ales când câștigi toate licitațiile, pe cele mai bune două zone din județ, și groapa de gunoi, mai ceva ca la „loz în plic”.

Bietul viceprimar Popescu nu poate decât să își plângă singur pe umăr, din moment ce nu are în față o pubelă, iar ceilalți cetățeni, ori firme, ce au încheiat contracte și nu au primit pubela nu au cui să se adreseze.

Electrica Furnizare Discount

Gluma, ca și glumă, dar în Alba Iulia noii gunoieri nu și-au îndeplinit obligațiile asumate prin contractul cu ADI Salubris. Sute de cetățeni și zeci de firme neavând încă recipiente pentru colectarea deșeurilor.

Desigur, orice început e dificil, dar în istoria post-revoluționară a orașului, de treizeci de ani o astfel de bătaie de joc nu s-a mai întâmplat.

Pe vremea Salprestului, de pildă, o firmă mică, locală, colectarea deșeurilor mergea ceas, față de ceasul cu cuc ce cântă delăsător acum.

Cetățeanul Emil Popescu, se poate adresa însă cu o sesizare viceprimarului Popescu. Poate se rezolvă …

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| „Băcănia Transilvania”, din Alba Iulia, un mic „colț” al produselor tradiționale: Pasionații de gust autentic se pot bucura de o gamă largă de bunătăți

Publicat

în

FOTO VIDEO| „Băcănia Transilvania”, din Alba Iulia, un mic „colț” al produselor tradiționale: Pasionații de gust autentic se pot bucura de o gamă largă de bunătăți

Tot mai multe persoane tind să treacă de la achiziționarea alimentelor din marile magazine la achiziționarea și totodată susținerea micilor producători.

Un exemplu al unui astfel de producător este Băcănia Transilvania, situat în zona pieței din Cetate, unde pot fi găsite alimente ale producătorilor locali, de la dulcețuri, siropuri, paste făinoase, pâine sau mezeluri, până la ulei presat la rece, lactate sau prăjituri.

Electrica Furnizare Discount

„Am început proiectul aceasta cu magazinul din dorința de a ajunge cât mai aproape de client cu produsele noastre și nu numai cu produsele noastre, cât și cu produsele celorlalți parteneri și producători care sunt la fel ca și noi.

Ideea noastră a început în anul 2012, când am înființat cultura de afini, sus la munte, Bucium, Poieni, pe lângă afine am înființat o cultură de zmeură și de coacăze. Fructele le vindem în stare proaspătă, dar avem și un surplus pe care am hotărât să îl procesăm, și de acolo ne-a venit ideea să cultivăm și legume și să diversificăm sortimentele de conserve, de produse procesate.

În 2015 am autorizat unitatea de procesat, la Oarda, și de atunci suntem prezenți pe piața din Alba Iulia, din Cluj, din Hunedoara, din București, din Oradea, Arad și acum am hotărât să fim prezenți chiar și prin propriul nostru magazin, chiar aici, la Alba Iulia.

Pe lângă produsele noastre am adus producători din județul Alba și din împrejurimi de ulei presat la rece, de alte sortimente de dulcețuri și siropuri, de pâine, mezeluri, lactate, prăjituri.

Ideea magazinului a plecat de la afacerea noastră de familie. Îl administrăm tot în familie și magazinul, eu, fratele meu, soția mea și cumnata mea.

În continuare avem deschidere către toți producătorii de aici din zonă și din împrejurimi care doresc o colaborare cu noi, au ușa noastră deschisă și îi așteptăm cu mare drag atât pe ei cât și pe clienții finali”, a declarat Petrașcu Bogdan, administratorul Băcăniei Transilvania.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| „Colecție” rară de gunoaie în curtea Spitalului Județean Alba, sub nasul DSP: Când gunoierii servesc vorbe nu fapte

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Colecție” rară de gunoaie în curtea Spitalului Județean Alba, sub nasul DSP: Când gunoierii servesc vorbe nu fapte

Au trecut aproape trei zile de la preluarea atribuțiilor de colectare și ridicare a gunoiului pe raza Municipiului Alba Iulia de către noul operator Asocierea RER Vest – Retim. La punctul de colectare de la Spitalul Județean Alba, sub nasul Direcției de Sănătate Publică Alba lucrurile sunt departe de a fi normale, mai ales pentru un mediu în care este imperios ca și curățenia să fie pusă la loc de cinste.

Potrivit managerului SJU Alba Iulia, contactat de ZiarulUnirea.ro, există promisiuni ferme din partea Asocierii RER Vest – RETIM ca în cursul aceste seri, de 3 decembrie,  ori cel târziu mâine, vor fi ridicate gunoaiele și vor fi aduse pubele. Astfel noi gunoieri sunt cu un pas în spate, ori mai mulți, într-un context în care gunoiul ar trebui să fie ridicat ori de câte ori este nevoie de la acest punct de colectare, dar după aprope trei zile acesta nu a fost deloc ridicat și pubelele reprezintă, încă, o promisiune.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, o echipă a instituției se deplasează în aceste momente la locul de colectare a deșeurilor din curtea Spitalului Județean Alba, iar prezența unui reprezentant al RER Vest – RETIM va fi solicitată la fața locului.

Ulterior, Alexandru Sinea aduce o completare: În urma intervențiilor prompte a DSP Alba,  RER Vest – RETIM se deplasează  în aceste momente cu o mașină pornită de la Centrul de Management Integrat de Deșeuri din Galda de Jos urmând să ridice deșeurile din punctul de colectare din curtea Spitalului Județean Alba.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare