Rămâi conectat

Economie

Afacerile din industrie au crescut în ianuarie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cifra de afaceri din industrie per total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut în luna ianuarie cu 25,5 la sută  faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut pe fondul avansului înregistrat de industria prelucrătoare, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Comparativ cu luna precedentă, afacerile din industrie s-au redus cu 11%, după scăderi de 11,1% în industria prelucrătoare şi de 9% în industria extractivă. Pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de uz curent (-18,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-17,5%), industria bunurilor de capital (-14,6%), industria energetică (-9,4%) şi industria bunurilor intermediare (-2%). Faţă de ianuarie 2010, creşterea cifrei de afaceri din industrie a fost determinată de avansul înregistrat în industria prelucrătoare cu 27,4%. Industria extractivă a scăzut cu 3,2%. Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele, respectiv industria bunurilor intermediare (+41,9%), industria bunurilor de capital (+28,6%), industria energetică (+26,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+12,4%) şi industria bunurilor de uz curent (+4,9%). (Z.F.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă finalizare proiect „Investiţii în echipamente medicale şi eficientizarea energetică a societăţii DERMISANA MEDICAL SRL”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă Titlul proiectului: “Investiţii în echipamente medicale şi eficientizarea energetică a societăţii DERMISANA MEDICAL SRL” Numele beneficiarului: DERMISANA MEDICAL SRL Numele programului: Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive Numele Autoritatii de Management: Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene Valoarea totala a proiectului: 1.120.365,25 lei Valoarea finantarii nerambursabile: 988.820,00 lei Data inceperii implementarii proiectului: 19.03.2023 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare