Rămâi conectat

Actualitate

Adunarea generală anuală a mediatorilor din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

mediereAvând în vedere prevederile art. 83 alin. 1 lit. a din Statutul profesiei de mediator, aprobat prin Hotărârea nr. 39 din 18 iulie 2015 a Consiliului de Mediere, organele de conducere ale Corpului Profesional al Mediatorilor din Județul Alba au obligația să organizeze și să convoace Adunarea Generală anuală a mediatorilor din județul Alba.

-din numărul total de 106 membrii ai C.P.M.J. Alba s-au prezentat un număr de 14 mediatori cu drept de exercitare a profesiei.

-pentru a conduce ședința adunării generale împreună cu președintele s-au ales încă 5 membrii din cei prezenți prin vot deschis, care sunt:

1.Rău Cotuna Sorin Radu

2.Jurca Adriana

3.Olaru Nicolae

4.Mocan Angelica-Elisabeta

5.Făt Ștefan

Domnul președinte, Cîmpean Iulian, a supus la vot ordinea de zi a convocatorului fiind aprobată cu 14 voturi.

În prima parte a adunării generale, domnul lector universitar doctor, Dan Adrian Doțiu, a luat cuvântul și a prezentat aspecte legate de autentificarea acordurilor de mediere.

În partea a doua a adunării generale domnul președinte al C.P.M.J. Alba a prezentat raportul de activitate al organelor de conducere din C.P.M.J. Alba pe anul 2015.

Reprezentantul ales al Comisiei privind relația cu sistemul judiciar de pe raza Curții de Apel Alba domnul, Stamatoiu Ion, a prezentat raportul de activitate pe anul 2015.

Doamna vicepreședinte, Jurca Adriana,  a prezentat punctul 3 din convocator: propuneri de măsuri privind exercitarea activității organelor de conducere ale CPMJ Alba, pentru anul 2016:

  1. Organele de conducere ale C.P.M.J. Alba au demarat unele activități pentru promovarea medierii în județul Alba, aspecte care vor continua pe tot parcursul anului 2016, constând în distribuirea materialelor promoționale cu privire la mediere, precum și acordarea unor interviuri presei scrise și audio.
  2. Vor fi organizate lunar ședințe cu mediatorii autorizați din județ, la care se vor discuta teme legate de mediere, precum și toate problemele întâmpinate de mediatori.
  3. Ca urmare a discuțiilor purtate în timpul ședințelor online cu reprezentanții Consiliului de Mediere, urmează ca în perioada imediat umătoare să avem întâlniri cu parlamentarii din județul Alba în vederea prezentării modificărilor și completărilor prevăzute în proiectul de modificare a Legii 192/2006.
  4. Vor fi continuate întâlnirile cu magistrații din cadrul judecatoriilor și parchetelor de pe lângă acestea, din judetul Alba.

S-au făcut propuneri de măsuri privind exercitarea activătății organelor de conducere ale C.P.M.J. Alba pentru anul 2016:

-doamna, Mocan Angelica-Elisabeta, a propus organizarea unei conferințe la care să participe reprezentanți din mai multe domenii de activitate: magistrați, notari, avocați, reprezentanți ai autorităților locale, etc., precum și invitarea parlamentarilor din județ pentru a le fi prezentată propunerea legislativă de modificare și completare a legii medierii.

-domnul, Rău Cotuna Sorin Radu, a propus ca această conferință să aibă loc după data la care Legea 192/2006 se va modifica.

Doamna vicepreședinte, Jurca Adriana,  a prezentat punctul 4 din convocator: propuneri de  măsuri  pentru îmbunătățirea activității profesionale ale mediatorilor din județul Alba în anul  2016.

  • În cadrul ședintelor C.P.M.J. Alba se vor discuta spețe legate de medierile efectuate până în prezent, precum și dificultățile întâmpinate de mediatori la redactarea acordurilor de mediere. Această propunere vine ca urmare a discuțiilor purtate cu magistrații la întâlnirile avute până în prezent, motivând faptul că acordurile de mediere cuprind aspecte nelegale. La conferința din 3 decembrie 2015 s-a pus în discuție elaborarea unei platforme online în care se vor regăsi modele ale acordurilor de mediere, creând astfel o practică unitară la nivelul întregii țări.
  • Cursuri online gratuite pentru pregătirea profesionlă continuă a mediatorilor care au taxele la zi, după înființarea Institutului de formare continuă.
  • Am propus Consiliului de Mediere acordarea de puncte profesionale pentru participarea la ședințele lunare a C.P.M.J. Alba, aspect care urmează să fie discutat și eventual aprobat în prima ședință a Consiliului de Mediere.

S-au făcut propuneri de  măsuri  pentru îmbunătățirea activității profesionale ale mediatorilor din județul Alba în anul  2016:

-doamna, Mocan Angelica-Elisabeta, a propus discutarea cu președinții instanțelor pentru a se introduce în cuprinsul citației mențiuni referitoare la posibilitatea justițiabililor de a apela la mediere.

-domnul, Stamatoiu Ion, a propus organizarea unor cursuri pentru pregătirea profesională continuă a mediatorilor pentru mediatorii din cele trei județe aflate în raza Curții de Apel Alba Iulia.

Domnul vicepreședinte, Romulus Horațius Frățilă,  a prezentat punctul 5 din convocator: propuneri de strategii de dezvoltare şi promovare a profesiei de mediator la nivel local şi naţional pentru anul 2016;

  • Vor fi întocmite materiale publicitare care vor fi distribuite presei scrise și audio cu sprijinul asociațiilor mediatorilor din județ și a altor asociații.
  • Se vor dezvolta relațiile de colaborare cu instituțiile publice locale și cu alte organisme de interes public.
  • Se vor organiza întâlniri de promovare a medierii, prin informarea cetățenilor cu privire la avantajele medierii.

Domnul președinte, Cîmpean Iulian,  a prezentat punctul 6 din convocator: delegarea mediatorilor reprezentanţi din judeţul Alba pentru Conferinţa Naţională a Mediatorilor, organizată în anul 2016 de către Consiliul de Mediere, conform prevederilor art.86, alin.(1) din Statutul profesiei de mediator- normă de reprezentare: 1 delegat la fiecare 50 de mediatori din judeţ;

Au fost propuși și aleși cu majoritate de voturi:

-doamna, Mocan Angelica-Elisabeta,

-domnul, Olaru Nicolae.

Domnul președinte, Cîmpean Iulian,  a prezentat punctul -diverse- făcând referire la modificările și completările Legii 192/2006.

Adunarea generală anuală a mediatorilor a început la ora 17,00 și s-a încheiat la ora 21,10.

Pentru care am încheiat prezentul proces-verbal în 3 exemplare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea