Rămâi conectat

Economie

ADR Centru: Peste 5 milioane lei fonduri nerambursabile pentru un liceu modern din județul Brașov

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

proiect feldioaRA2La sediul ADR Centru din Alba Iulia, Sorin Taus, primarul comunei Feldioara, alături de directorul general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare al proiectului „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea Liceul Teoretic Petru Rareș, corp C, clasele I-IV”, prin care se vor aloca Liceului Teoretic peste 5,87 milioane lei fonduri nerambursabile. Este cel de-al patrulea proiect contractat la nivelul județului Braşov pentru reabilitarea școlilor, prin toate aceste proiecte fiind solicitate peste 27 milioane de lei fonduri nerambursabile. 

Timp de 18 luni, perioadă prevăzută pentru realizarea proiectului, Liceul teoretic Petru Rareș din Feldioara, Brașov, va intra în lucrări de reabilitare, modernizare și extindere.  Beneficiarul urmărește prin acest proiect îmbunătățirea calității infrastructurii de educație prin reabilitarea, modernizarea și echiparea Școlii cu clasele I-IV din comuna Feldioara, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional în comună. Investițiile ce vor fi realizate vor asigura premisele creșterii capacitații de școlarizare a unităților de învățământ obligatoriu, îmbunătățind astfel condițiile de acces la educație.

Din bugetul total al proiectului, de peste 7,35 milioane de lei se vor realiza lucrări de reabilitare, modernizare si echipare a corpului C de clădire. Liceul se va extinde cu un corp de clădire nou, care va adăposti funcțiunile necesare desfășurării activității. De asemenea, din bugetul proiectului este prevăzută realizarea unei platforme ecologice de depozitare a gunoiului, precum și rezolvarea accesului în școală prin construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și a unei alei pietonale de la intrarea în incintă, până la noua intrare în școală, și de acolo până în zona din care pleacă rampa.

proiect feldioaRA1Am reușit să finanțăm, până în prezent, la nivelul Regiunii Centru, 30 de școli, licee, colegii, grupuri școlare prin domeniul major de intervenție 3.4 al Programului Operațional Regional. Vorbim de peste 130 milioane de lei fonduri nerambursabile, pe care îi alocăm pentru construirea sau renovarea unor clădiri și noi săli de clasă, racordarea acestor unități de învățământ la utilități și dotarea cu mobilier sau echipamente școlare performante. Toate aceste fonduri sunt bine cheltuite, pentru crearea confortului necesar și a unor condiții de studiu ce le dau elevilor posibilitatea să se poată concentra pe acumularea de noi cunoștințe și de a se perfecționa. Prin echipa de care dispune, ADR Centru va oferi Primăriei din Feldioara, ce este beneficiarul finanțării, sprijinul necesar pentru a duce la bun sfârşit acest proiect”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Creșterea numărului de elevi, îmbunătățirea condițiilor de studiu, creșterea calității procesului de învățare, condiții de studiu performante, susținerea cadrelor didactice în procesul de învățare, stimularea educației și a cercetării, dar și mulțumirea părinților, sunt câteva din rezultatele calitative urmărite de beneficiar în pregătirea unei generații mai bune. Șanse mai mari pentru un viitor mai bun și dezvoltarea unor generații cu respect pentru valori sunt, de asemenea, obiective de calitate stabilite de beneficiarul acestui proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea