Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

ADR Centru a finalizat contractarea fondurilor nerambursabile alocate IMM din Regiunea Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a devenit cea mai importantă legătură între IMM din Regiunea Centru și fondurile nerambursabile. În data de 30 iunie 2014 s-a încheiat procesul de contractare, demarat în septembrie 2013, pentru proiectele depuse spre finanțare în cadrul Programului Operațional Sectorial ”Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013. În ultimele 10 luni au fost încheiate 413 contracte de finanțare cu beneficiarii privați, proiecte care atrag sume nerambursabile în valoare de 373,2 milioane lei.

ADR Centru a preluat rolul de Organism Intermediar pentru POSCCE, la nivelul Regiunii Centru, începând cu 11 martie 2013, când s-a semnat Acordul Cadru de delegare de atribuții pentru derularea activităților în cadrul a 5 operațiuni din cadrul Axei Prioritare 1 a POS CCE. Acest Acord Cadru a fost extins, prin Act adițional, în 27 martie 2014, când ADR Centru a preluat încă o operațiune din cadrul Axei Prioritare 3 a programului. Prin toate aceste activități, ADR Centru susține investițiile IMM în clădiri si echipamente industriale, pentru adoptarea standardelor internaționale, promovarea produselor pe piețele internaționale, achiziția de servicii de consultanta profesioniste precum și pentru asigurarea accesului la broadband și achiziția de echipamente IT. Activitatea de peste un an a Agenției în domeniul POS CCE consolidează rolul instituției noastre de Organism Intermediar pentru POSCCE.

Antreprenorii și, mai recent, ONG-urile au acum un partener la nivel regional cu care pot colabora pentru implementarea cu succes a proiectelor privind dezvoltarea afacerilor. ADR Centru este conștientă de rolul asumat în dezvoltarea Regiunii Centru și își exercită acest rol inclusiv prin susținerea partenerilor din mediul privat, oferindu-le acestora sprijin în procesul de implementare a proiectelor. Practic, prin toate aceste inițiative, economia Regiunii va beneficia de o creștere netă de peste 710 milioane lei, cât reprezintă valoarea totală a proiectelor contractate pe acest program. La aceste investiții se vor adăuga și veniturile realizate în proiecte, ceea ce ne face să credem că peste un miliard de lei vor fi investiți cu folos în sectoarele productive ale firmelor românești. Astfel, nu numai că aplicăm deschis și transparent regulile și reglementările care guvernează finanțările nerambursabile, dar, prin toată activitatea noastră, oferim inclusiv servicii de tip Business2 Business, prin proiectele specifice BISNet Transylvania, I4Food, ID:Wood, PromoBIO și altele, despre care detalii se pot afla pe paginile site-ului nostru. Avem o experiență solidă în derularea de proiecte regionale, care se traduc până la urmă în creșterea productivității firmelor și în crearea de locuri de muncă, în folosul cetățenilor regiunii”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Prin Programul Operaţional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” (POS CCE), unul dintre cele şapte programe operaţionale implementate în ţara noastră, se dorește încurajarea creşterii productivităţii întreprinderilor româneşti pentru reducerea decalajelor faţă de nivelul Uniunii Europene. POS CCE are 5 axe prioritare, fiecare axă fiind împărţită în domenii majore de intervenţie, care, la rândul lor, cuprind operaţiuni specifice de implementare a obiectivelor axei prioritare şi, implicit, a programului în ansamblu. Pe viitor, pentru perioada de programare 2014–2020, se are în vedere elaborarea, în colaborare cu peste 250 de asociaţii profesionale şi patronale, companii şi alte entităţi industriale, a Documentului de Politică industrială (Strategia de Reindustrializare a României), care este unul din documentele ce vor sta la baza Strategiei de Competitivitate a României în perioada 2014-2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea