Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

ADMITEREA LA UNIVERSITATEA ALBAIULIANĂ – APROAPE DE FINAL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 21 septembrie 2012, se încheie procedurile de înscriere la toate programele de licenţă şi masterat ale Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, pentru anul universitar 2012-2013. Sunt scoase la concurs locuri subvenţionate şi cu taxă, absolvenţii de liceu având o mare şansă de a beneficia de subvenţii de la bugetul de stat (la câteva specializări) şi, ulterior înmatriculării, în funcţie de media de admitere, viitorii studenţi se pot bucura de toate tipurile de burse (bursă de merit, bursă de studii, bursă socială, la care se adaugă alte facilităţi oferite exclusiv de către universitatea albaiuliană în sprijinul studenţilor). Spre deosebire de multe alte centre universitare unde în această perioadă este  o reală problemă obţinerea unui loc în cămin, studenţii albaiulieni se vor bucura de condiţii excelente de cazare în cele patru cămine studenţeşti (aproximativ 830 de locuri), dotate la cele mai înalte standarde (s-au făcut, şi în această vară, reabilitări şi  dotări, s-a efectuat igienizarea tuturor spaţiilor conform normelor, s-a achiziţionat lenjerie de pat complet nouă pentru toate căminele), conducerea universităţii sperând să răspundă favorabil celor mai multe dintre cererile depuse online în acest sens.

Absolvenţii de liceu care sunt deja înscrişi pentru locurile scoase la concurs în această sesiune (peste 290 de candidaţi), mulţi dintre ei cu rezultate foarte bune în urma celei de a doua sesiuni a Bacalaureatului, şi-au motivat opţiunea de a deveni studenţi albaiulieni şi prin faptul că au aflat de la studenţii mai mari despre calitatea educaţiei, valoarea corpului profesoral, proiectele de anvergură vizând practica de specialitate, frumuseţea vieţii studenţeşti în oraşul nostru şi şansele numeroase de a beneficia de burse de studiu în străinătate.

Important este faptul că toate programele de studii sunt acreditate, pentru mulţi dintre candidaţi contând şi faptul că patru dintre domeniile fundamentale (Filologie, Istorie, Contabilitate şi Teologie) oferă toate cele trei trepte de pregătire academică: licenţă, masterat şi doctorat.

Aşadar, absolvenţii de liceu mai au la dispoziţie doar două zile pentru a se înscrie la programele de licenţă ale Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Toate informaţiile necesare se pot obţine de pe pagina web a instituţiei: www.uab.ro sau de la comisiile de Admitere, care îşi desfăşoară activitatea la sediul Facultăţii de Teologie Ortodoxă.(D.C.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea