Rămâi conectat

Cultură Educație

ADMITERE LICEU 2020 în Alba: Numărul de locuri pentru cea de-a doua etapă și cum se va face repartizarea computerizată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înscrierile pentru a doua etapă de admitere la liceu în județul Alba au început, iar 91 de locuri disponibile sunt puse la ,,bătaie”.

Din aceste 91 de locuri, 83 sunt la licee vocaționale, pe tot parcursul județului nostru. Pe lângă acestea, 428 de locuri disponibile mai sunt prezente la liceele profesionale sau cu învățământ dual.

Pentru toate aceste locuri rămase vor concura 440 de elevi, care nu au primit un loc la liceul dorit, în urma primei repartiții.

Inspectorul școlar general adjunct, Dan Cherecheș, a mai specificat că repartizarea se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, iar candidații pot obține unul dintre locurile rămase vacante doar dacă media lor este mai mare decât cea a ultimului admis la specializarea respectivă, în prima etapă.

Doar 8 locuri la licee mai sunt disponibile în această repartizare( expeptând liceele vocaționale), iar acestea sunt:

Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș- Științe Sociale – 1 loc

Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia- Estetica și igiena corpului omenesc – 1 loc

Liceul Tehnologic Sebeș- Industrie textilă și pielărie – 1 loc

                                           – Construcții – 1 loc

Liceul ”Ștefan Manciulea” Blaj- Economic – 1 loc

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni- Matematică-Informatică – 1 loc

Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud- Filologie – 1 loc

CALENDARUL ETAPEI A DOUA DE REPARTIZĂRI:

27 iulie 2020: Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.

28-29 iulie 2020: Desfășurarea/echivalarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă.

24-30 iulie 2020: Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

30 iulie – 3 august 2020: Repartizarea, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus/transmis dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

4 august 2020: Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea