Administratorul barului Habitat vrea scutire de chirie pe motiv că lucrările din Cetate îi alungă clienții

Mihai Alexandru Mârza, administratorul firmei SC Glow SRL, solicită Consiliului Local Alba Iulia o nouă scutire de la plata chiriei pentru barul Habitat din Șanțurile Cetății, pe o perioadă de 6 luni, respectiv octombrie – decembrie 2012 și ianuarie – martie 2013, motivul fiind ”fluxul foarte limitat al turiştilor și în general al potenţialilor clienţi din cauza lucrărilor începute din 2012 și nefinalizate până în prezent în Cetate”.

Pe perioada toamnă-iarna 2012-2013, „Habitat” a fost singura locaţie deschisă din întreaga Cetate Vauban, fapt care a adus un beneficiu Cetății, dar a fost pusă în dificultate activitatea noastră, datorită faptului că accesul principal în Traseul Sudic a fost închis, iar traficul pietonal a fost inexistent în Cetate. Noi am ținut locaţia deschisă pentru a nu da o idee de Cetate părăsită, dorim sa încercam împreună cu Dumneavoastră în viitor să putem ține Cetatea vie și pe timpul toamnei și a iernii. Suportând cheltuielile de întreținere și personal, pe lângă cele de investiție, ne-a adus în situația de a apela la partenerii noştri, adică Primăria Alba Iulia, pentru a înțelege situația în care ne aflăm. Doresc să vă cer scutirea chiriei pe această perioadă, pentru a nu ne fi pusă în pericol activitatea, deoarece, noi încă investim sume importante de bani în amenajarea spaţiului administrat prin contractul semnat cu Primăria Alba Iulia. Va spun toate aceste lucruri pentru a încerca să vă transmit faptul că nu am demarat acest proiect doar cu gândul unei afaceri, l-am demarat cu dorinţa de a promova arta și cultura în oraşul nostru și am dori să facem asta, dezvoltând Cetatea Vauban împreună, cu dorinţa de a forma o comunitate omogenă, activă, diversă și vie!”, se arată în cererea depusă de administratorul barului Habitat.

ELIT

Cel mai probabil solicitarea va fi respinsă de consilierii locali deoarece, potrivit raportului de specialitate întocmit de șeful Serviciului Administrarea domeniului public și privat din subordinea primăriei, Doru Inurean, ”motivele pentru care petenta solicită scutire sunt neserioase, neavând un temei real” pentru că activitatea firmei este perturbată în mică măsură de lucrările de amenajare a Cetăţii, existând acces pietonal către respectivul bar dinspre Biserica de lemn, dinspre Poarta a III-a şi dinspre Poarta a VI-a a Cetăţii și acces auto şi pietonal dinspre strada Apulum.

Faptul că din cauza iernii traficul pietonal în zonă este mult redus nu are nici o influenţă asupra drepturilor şi obligaţiilor contractuale şi asta cu atât mai mult cu cât traficul pietonal a fost mult redus în toată zona cetăţii, afectând activitatea tuturor celor cu care avem încheiate contracte de asociere pentru spaţiile din zonă şi nu numai activitatea petentei. Cu privire la acest proiect de hotărâre, vă mai facem cunoscut faptul că petenta SC GLOW SRL a mai beneficiat de o scutire de la plata redevenţei datorate pentru perioada septembrie 2011 – martie 2012 în temeiul HCL nr.151/27.04.2012, cu toate că şi la acea dată am considerat că nu se impune scutirea de la plata redevenţei, proiectul de hotărâre şi raportul de specialitate fiind redactate de noi în acest sens, celelalte cereri formulate în acelaşi sens de către petentă fiind respinse”, precizează reprezentantul primăriei.

Menționăm că potrivit contractul de asociere nr.11.072/2011, firmei SC GLOW SRL i-a fost pusă la dispoziţie locația situată în şanţurile Fortificaţiei tip Vauban în zona str. Sf. Eugeniu, în scopul amenajării unui spaţiu expoziţional şi a unei cafenele literare, urmând să achite către Consiliul Local o redevenţă de 10% din profitul net realizat, dar nu mai puţin de 200 euro/lună.

ADEZIUNE PLUS

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DREPT LA REPLICĂ| Beniamin Todosiu: Lansez un apel public la unitate în interiorul USR – PLUS. Îi rog pe colegii de alianță să renunțe la orgolii și la lupta disperată pentru funcții

Locuitorii județului Alba urmăresc cu dezamăgire, în ultimele zile, relatările din presa locală privind presupuse neînțelegeri din interiorul USR –… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

maria 25 iunie 2013 at 7:39

Dupa cat de tare este data muzica seara ar trebui sa plateasca dl. Marza o chirie locatarilor de pe strada Apulum. Are un ,,tupeu jegos,,. Poate vor incepe si plangerile din partea locatarilor. Vinerea si sambata se aud tobele pana spre dimineata. Accesul e cu siguranta pe parea sudica a Cetatii unde exista o parcare si dupa felul cum se parcheaza masinile ai spune ca vor sa intre cu ele in in incinta.

michelangelo 25 iunie 2013 at 13:06

poate ar trebui sa plateasca taxa pe etnobotanicele consumate

Alex Danila 25 iunie 2013 at 14:05

Asa cum ne semnala doamna Maria de mai sus, „Habitatul” le provoaca locuitorilor de pe Apulum multe batai de cap, datorita decibelilor. Dar nu asta e principala problema.
Inainte de a-mi spune parerea, trebuie sa ii amintim sefului maretului bar ca pronumele de politete „dumneavoastra” se scrie cu litera mare doar la inceput de propozitie. De asemenea, exista o greseala in structura „pe timpul toamnei și a iernii”. Cuvantul „iernii” se acorda cu „timpul”, deci intrebarea se pune: „”Pe timpul cui? Al iernii”! Deci, articolul posesiv corect era „al” si nu „a”.
Revenind la tema. Nu stiu daca intr-adevar acel bar a fost deschis „si cu dorinta de a promova arta si cultura”, dar stiu ca s-a transformat in locul de intalnire al multor drogati. Semnul prin care se deosebesc fata de ceilalti este pumnul in care tin drogurile, peste care isi pun cealalta mana, ca sa nu fie vazuti cu substantele ilegale 🙁 . De asemnea, constat ca tot Mihai Alex Marza, patronul, este cel care doreste scutiri de la chirie, desi i-am putea compara situatia cu cea de la Pizzeria Gothic, din Santurile de Sud. Acestia au fost afectati serios pentru cativa ani, cand s-au realizat aleile din acea zona de promenada, dar, cu toate astea, au avut bunul simt de a nu cere scutiri. In plus, ei nu tulbura linistea.

frederic 25 iunie 2013 at 22:46

pe lângă acest spațiu am văzut gratii rupte și tineri care-și injectează,cred,etnobotanice,dacă se vrea ,poliția poate verifica spațiile cu gratii sunt pline de seringi folosite,sau poate acolo este secția de primire urgențe?vrem un oraș curat din toate punctele de vedere!

carolingianul 26 iunie 2013 at 17:29

Patronul este el insusi un amator de droguri, a fost internat si in spital acum cativa ani pt dezintoxicare. Acum nu stiu daca s-a apucat din nou, sau doar ii protejeaza pe cei mai tineri etnobotanisti, in amintirea vremurilor cand era ca ei.

hobbitul 26 iunie 2013 at 8:17

Sa ne spuna patronasu’cum fu la licitatia castigata de el pentru spatiul asta…daca nu stie sa-si intrebe socrul… daca nici el….. poate stie primaria…

cornel 26 iunie 2013 at 15:12

ba baieti ba voi sunteti niste frustrati blocati in sistem va e ciuda pe marza tete:)))seringi nu sunt va spun eu si gratiile sunt rupte din cauza betivilor frustrati probleme sunt in toata cetatea ca azi maine o sa pice tot pavajul ala tot denivelat si pus de cacat cetatea noastra un canion modern cu pavaj de prost gust

Lupsa Cristian 27 iunie 2013 at 22:45

Bai oameni dragi ar trebuii sa va fie rusine pt. comenturile lasate si pt.lipsa de cunostinte in legatura cu localul Habitat .Rusine sa va fie !

Comentariile sunt oprite