Rămâi conectat

Actualitate

Administraţia albaiuliană promite: lucrările pe DN74 între Kaufland şi Miceşti, finalizate în această toamnă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările pe DN74 la ieşirea din Alba Iulia înspre Zlatna, pe o porţiune de 3,3 km în zona cuprinsă între Kaufland şi ieşirea din Miceşti vor fi finalizate în toamna acestui an, a anunţat vineri primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Edilul a spus că termenul de finalizare a proiectului „Modernizare DN 74 de la KM 98+870 la KM 103+175, Strada Zlatnei şi Calea Moţilor Municipiul Alba Iulia, judeţul Alba” în valoare de 3,3 milioane euro va fi devansat cu aproximativ 5 luni datorită ritmului bun de desfăşurare a lucrărilor. „Cu foarte multe lucrări suntem trecuţi de 60%, de exemplu pistele de biciclete sunt la 52%, trotuare 62%, spaţii verzi 50%, reţele pluviale şi canalizare 98%”, a arătat primarul. „Lucrările sunt ample, complexe. Se lucrează sub trafic, suntem suprapuşi şi cu un alt proiect pe care îl avem pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu. În zonă s-a introdus apa şi canalizarea. Este important că am reuşit să conjugăm două proiecte, unul pe POS Mediu, mult mai amplu, şi acesta pe POR”, a adăugat Hava.
Proiectul de modernizare a DN 74 pe o porţiune de 3,3 km la ieşirea din Alba Iulia spre Zlatna face parte din Planul de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba Iulia. Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea accesibilităţii centrului urban Alba Iulia şi a legăturilor lui cu ariile limitrofe. DN 74 este o arteră de circulaţie de o importanţă maximă pentru Alba Iulia deoarece relaţionează cartierele rezidenţiale Miceşti şi Cetate cu centrul oraşului. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea