Rămâi conectat

Ştirea zilei

Adio viteză, în Alba Iulia! De joi, primaria activează trei radare fixe, pe artere de intrare/ ieșire din oraș

Publicat

în

Începând de joi, 17.03.2016, Primăria Alba Iulia va activa trei dispozitive de măsurare a vitezei de tip radar. Tehnica va fi montată în trei puncte din oraș, pe diverse axe de circulație, după cum urmează: Alexandru Ioan Cuza pe direcția de iesire spre Cluj-Napoca; strada Regimentul 5 Vânători, pe direcția de intrare în oraș (Partoș); strada Calea Moților- strada Zlatnei, pe sensul de intrare în oraș Micești-Alba Iulia.

radar alba iuliaPotrivit reprezentantului administrației locale, acest tip de instrumente măsoară viteza continuu, furnizând participanților la trafic informații în timp real, cu privire la modul în care se încadrează în limitările de viteză existente. De asemenea, în situația în care viteza legală este depășită, este semnalat acest fapt printr-o paletă de culori.

Dispozitivele au capacitatea de stocare a informațiilor afișate, pentru întocmirea unor situații statistice cu privire la valorile de trafic, dar și referitoare la cazurile de depășire a limitărilor de viteză. Acest serviciu vine în sprijinul conducătorilor auto, atenționându-i că pot abandona o conduită preventivă, ceea ce i-ar expune riscului unor accidente sau sancțiuni.

Electrica Furnizare Discount

“Aceste dispozitive nu sunt pentru a ne testa caii putere, ci puterea de a conduce responsabil. Tocmai din acest motiv vom continua să avertizâm, să creștem gradul de siguranță în trafic prin orice mijloace, indiferent de locul în care sunt plasate. Vom intensifica în acest an signalistica rutieră, adică exact ceea ce ne dă șansa să observăm și să evităm neplăceri, uneori cu consecințe tragice. Avem drumuri bune în oraș, e timpul să ne preocupe mai mult siguranța celor care le folosesc”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia. (Z.U.)

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Spitalul Orășenesc Câmpeni are un medic nou. Doamna doctor Hamad Rim Arua își va primi pacientele la secția de obstetrică-ginecologie

Publicat

în

Spitalul Orășenesc Câmpeni are un medic nou. Doamna doctor Hamad Rim Arua își va primi pacientele la secția de obstetrică-ginecologie

Spitalul Orășenesc din Câmpeni se bucură de prezența unui medic nou în cadrul acestuia, după cum declară managerul instituției, Morcan Dragomir, în mediul online.

Astfel, doamna doctor Hamad Rim Arua își va începe activitatea în cadrul specialității obstetrică-ginecologie.

Înainte de a profesa la spitalul din Câmpeni, doamna doctor a mai lucrat la spitalul din Cugir.

Electrica Furnizare Discount

Întrebată de ziarulunirea.ro care este părerea sa personală despre noul său loc de muncă, Hamad Rim Arua a precizat că iubește liniștea și natura, iar acesta este locul ideal în care poate să facă ceea ce îi place.

De asemenea, doamna doctor a spus că spitalul este extrem de bine organizat, dotările sunt foarte bune, iar colectivul este unul minunat.

Pe lângă activitatea de la spitalul din Câmpeni, aceasta va mai profesa și în cadrul unei clinici private, cât și la propria sa clinică.

În cadrul activităților sale, Hamad Rim Arua va aduce și va folosi un aparat Samsung HS50 ecografie transvaginală, abdominală, 2D 3D Eco Doppler. Pachetul de consultație include testul Babeș-Papanicolau și ecografie.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Teiuș: Bărbat de 70 de ani, transportat la spital, în urma coliziunii cu gardul unui imobil

Publicat

în

FOTO| ACCIDENT rutier la Teiuș: Un bărbat de 70 de ani, transportat la spital, în urma coliziunii cu gardul unui imobil. I s-a făcut rău în urma impactului

Un accident rutier a avut loc joi, 5 august, în jurul orei 12:30, pe raza orașului Teiuș.

Portrivit IPJ Alba, la data de 5 august 2021, in jurul orei 12.20, un bărbat de 70 de ani, din comuna Stremt, in timp ce conducea un autoturism, pe strada Clujului, din Teius, a intrat in coliziune cu gardul unui imobil, rezultând doar pagube materiale.

Electrica Furnizare Discount

Ulterior, posibil din cauze medicale, bărbatului i s-ar fi făcut rău și a fost transportat la spital. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpa.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Jandarmii din Alba le-au explicat copiilor cum să procedeze atunci când întâlnesc un urs. Militarii, prezenți la Arieșeni și Ghețarul Scărișoara

Publicat

în

Jandarmii din Alba le-au explicat copiilor cum să procedeze atunci când întâlnesc un urs. Militarii, prezenți la Arieșeni și Ghețarul Scărișoara

În cursul zilei de 04.08.2021, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba, au fost prezenți în localitatea Arieșeni și la Peștera Ghețarul Scărișoara, unde au organizat activități de prevenire și informare.

De prezența acestora s-au bucurat copiii aflați în taberele școlare, care nu au ezitat să își exprime bucuria și curiozitatea la vederea jandarmilor.

Pe parcursul dialogului cu elevii, jandarmii le-au recomandat copiilor să fie atenți în drumețiile lor prin pădure și pe traseele montane, și le-au explicat cum să procedeze atunci când întâlnesc un urs.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, echiparea corespunzătoare în zona montană, importanța respectării traseelor, atenția privind prevenirea accidentărilor și posibilitatea apelării serviciului unic de urgență 112 în caz de necesitate, au fost subiecte aduse în atenția copiilor.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare