Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Adăpostul de câini fără stăpân din Alba Iulia funcționează de 8 luni, fără autorizații sanitar-veterinară și de mediu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Pentru intrarea în legalitate este necesară alocarea unei sume suplimentare de peste 32.000 de lei

Adăpostul de câini comunitari situat pe str. Rogozului (în cartierul Partoș), aflat în subordinea Primăriei Alba Iulia funcționează de 8 luni fără autorizații sanitar-veterinare și de mediu. În această perioadă aici s-au efectuat sute de sterilizări și eutanasieri iar administrația locală a decontat peste 300.000 de milioane de lei vechi pentru serviciile pe care firma care a concesionat ecarisajul municipiului le prestează în respectiva incintă.

Pentru amenajarea adăpostului Primăria Alba Iulia a cheltuit anul trecut 195.300 de lei iar pentru obținerea autorizațiilor mai sunt necesare lucrări pentru extinderea unei conducte de gaze naturale (în valoare de 6.000 de lei); amenajarea unei microstații de epurare (6.500 de lei); dotarea cu o ladă frigorifică pentru păstrarea câinilor eutanasiați până la incinerare (2.500 de lei); dotarea cu instrumentar și aparatură medicală – măsuță instrumentar; foarfeci chirurgie; pense hemostatice; cleme; tavite etc. (2.950 de lei) și dotări sistem monitorizare evidență microcipuri (4.840 de lei).

În vederea punerii în funcțiune, a îndeplinirii condițiilor de autorizare și funcționare legală, obiectivul Adăpostul de câini fără stăpân din municipiul Alba Iulia necesită suplimentarea valorii de investiție aprobată prin HCL nr. 251 din 22 august 2013”, se arată în proiectul de hotărâre supus spre aprobarea consilierilor locali în ședința de miercuri, 30 aprilie 2014.

Ne așteptăm ca măcar unul dintre aleșii locali să pună întrebarea firească: ”În ce cadru legal s-a înscris funcționarea adăpostului pe parcursul celor 8 luni și cum este posibil ca aici activitatea să se desfășoare în continuare fără respectivele autorizații”.

Nu de alta, dar poate că există persoane sau firme care doresc să desfășoare activități profitabile fără să se mai împiedice de ”amănunte” cum ar fi autorizația sanitar-veterinară sau cea de mediu și vor să cunoască secretul!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea