Rămâi conectat

Politică Administrație

Acuzații GRAVE: Guvernul ar vrea să privatizeze sistemul de donare de sânge și transfuzie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acuzații GRAVE: Guvernul ar vrea să privatizeze sistemul de donare de sânge și transfuzie!

Informațiile apărute în presă privind decizia Guvernului de a privatiza sistemul de donare de sânge și transfuzie a stârnit revolta unui deputatu PNL. Liberalul Antoneta Ioniță, care este și membru în Comisia de sănătate a cerut intervenția premierului.

Deputatul PNL, Antoneta Ioniță, i-a cerut premierului Dăncilă să nu dea curs „acestei inițiative total inoportune care va transforma sistemul de donare de sânge într-o afacere pentru băieții deștepți din sănătate”.

Ea a atras atenția că o asemenea decizie va pune în pericol sănătatea pacienților aflați în îngrijirea spitalelor de stat pentru că s-ar reduce semnificativ cantitatea de sânge recoltat din cauza concurenței venite din mediul privat! Potrivit liberalului, din estimările medicilor, recoltarea sângelui, care oricum este foarte deficitară, ar putea scădea cu până la 40%.

„Observ că PSD și ALDE încearcă acum să–și mulțumească clientela de partid punând în pericol chiar și sănătatea românilor. Clientela politică nu a fost uitată în această campanie electorală, ea primindu-și “partea leului” prin fondurile de dezvoltare destinate primarilor Puterii și prin hotărârile majorității parlamentare care au ca obiectiv scăparea corupților de rigorile legii”, a susținut deputatul PNL, într-un comunicat de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea