Activități de prevenire a comportamentului violent în rândul adolescenților din Alba

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă activitățile de prevenire a comportamentului violent în rândul adolescenților, în cadrul unui proiect încheiat între instituţie şi Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă –  Alba Iulia.

Scopul parteneriatului îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor în vederea adoptării unor comportamente prosociale.

ELIT

jandarmi campanie elevi

Potrivit Locotenent colonel  Ovidiu Cosmin Jurcoveţ, șeful Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al Jandarmeriei Alba, “prima activitate informativ preventivă s-a desfăşurat miercuri, 24 februarie şi s-a adresat unui număr de aproximativ 50 de elevi şi cadre didactice. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările pe care le-au adresat cu privire la istoricul, atribuțiile şi misiunile Jandarmeriei Alba. Reprezentații jandarmeriei au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, pe evitarea violenței, dar au pus accent și pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor. În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, cauzele producerii acestora, dar și sancțiunile prevăzute de lege în cazul săvârșirii unor astfel de fapte.

Astfel de activități s-au desfășurat în perioada anterioară și cu elevii din cadrul altor instituții de învățământ din județul Alba, atât în mediul urban cât și în mediul rural şi, având în vedere numeroasele solicitări primite pe adresa instituţiei, Jandarmeria Alba va continua acest demers şi în viitor.”

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...