Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Activități de prevenire a comportamentului violent în rândul adolescenților din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă activitățile de prevenire a comportamentului violent în rândul adolescenților, în cadrul unui proiect încheiat între instituţie şi Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă –  Alba Iulia.

Scopul parteneriatului îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor în vederea adoptării unor comportamente prosociale.

jandarmi campanie elevi

Potrivit Locotenent colonel  Ovidiu Cosmin Jurcoveţ, șeful Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al Jandarmeriei Alba, “prima activitate informativ preventivă s-a desfăşurat miercuri, 24 februarie şi s-a adresat unui număr de aproximativ 50 de elevi şi cadre didactice. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările pe care le-au adresat cu privire la istoricul, atribuțiile şi misiunile Jandarmeriei Alba. Reprezentații jandarmeriei au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, pe evitarea violenței, dar au pus accent și pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor. În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, cauzele producerii acestora, dar și sancțiunile prevăzute de lege în cazul săvârșirii unor astfel de fapte.

Astfel de activități s-au desfășurat în perioada anterioară și cu elevii din cadrul altor instituții de învățământ din județul Alba, atât în mediul urban cât și în mediul rural şi, având în vedere numeroasele solicitări primite pe adresa instituţiei, Jandarmeria Alba va continua acest demers şi în viitor.”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea