Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Activități de informare și prevenire privind furturile din locuințe sau bussiness-uri, desfășurate de polițiști. Sfaturi pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetățenilor le este recomandat să nu comunice date despre plecarea pentru o perioadă mai lungă de timp, în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare, să nu posteze imagini din care să reiasă că deţin bunuri de valoare sau că lipsesc de acasă. Selfie-urile sunt distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine!

Polițiștii le recomandă cetățenilor să adopte măsuri de protecție a locuințelor, autoturismelor și societăților comerciale, pentru a preveni victimizarea din infracțiuni de furt.

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii de proximitate și cei de la rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Alba desfășoară, în această perioadă, în municipiul Alba Iulia, acțiuni de informare privind modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, autoturisme și societăți comerciale.

De asemenea, sunt sfătuiți să își închidă ferestrele şi uşa, chiar dacă lipsesc de acasă pentru scurt timp și să își monteze încuietori de calitate, alarme și sisteme de supraveghere video.

Reprezentanților societăților comerciale li se recomandă să nu păstreze sume mari de bani în casele de marcat sau în seifuri și să nu ofere informații referitoare la paza societății și mijloacele de protecție folosite unor persoane necunoscute. De asemenea, le este reamintit faptul că spațiile trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă și să aibă închizători sigure şi grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003.

Asigurarea unui iluminat corespunzător, pe timp de noapte, a uşilor de acces în incinta societății comerciale și montarea unor sisteme de supraveghere video sunt alte măsuri care descurajează hoții și aduc un plus de siguranță .

Posesorilor de autoturisme le este recomandat să nu lase, la vedere, genți, poșete, telefoane, laptopuri, documente, bani sau alte bunuri de valoare și să își încuie autoturismul, chiar dacă lipsesc din acesta doar câteva minute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea