Rămâi conectat

Curier Județean

Activitatea Jandarmeriei Alba în 2021: Bilanțul misiunilor executate pentru soluționarea apelurilor la 112 și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Activitatea Jandarmeriei Alba în 2021: Bilanțul misiunilor executate pentru soluționarea apelurilor la 112 și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în județ

Jandarmeria Alba şi-a prezentat activitatea pe care a desfăşurat-o în anul 2021. Misiunile executate de instituție pentru soluţionarea apelurilor la 112 au crescut faţă de anul 2020 și au contribuit la menținerea unui climat normal de ordine și siguranță publică în județul Alba.

Marţi, 25 ianuarie, în prezenţa președintelui Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel și a prefectului Judeţului Alba, domnul Nicolae Albu, s-a desfăşurat evaluarea activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “ Avram Iancu ” Alba în anul 2021. Activitatea a fost condusă de domnul colonel Giurea Marius Claudiu şi a evidenţiat rezultatele obţinute, greutăţile întâmpinate, modul de rezolvare a acestora în anul precedent și a conturat principalele direcţii de acţiune pentru anul 2022. La eveniment a participat și domnul comisar șef Florin Dogaru, Inspectorul șef al I.P.J. Alba precum și domnul locotenent –colonel Ovidiu Costea, Inspectorul șef al I.S.U. Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit documentelor de bilanţ, anul 2021 a reprezentat pentru Jandarmeria Alba o perioadă foarte încărcată din punct de vedere operativ, determinată de pandemia creată de virusul SARS-CoV2, fapt care a presupus o preocupare permanentă pentru eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă al cetăţenilor. Pe tot parcursul anului 2021 a fost instituită starea de alertă, cu impact evident asupra vieții cotidiene, autoritățile fiind nevoite să întreprindă măsuri drastice care să ducă la detectarea și izolarea cazurilor confirmate, depistarea rapidă a persoanelor care au intrat în contact cu cei infectați, izolarea sau carantinarea acestora, dar și pentru izolarea eventualelor zone cu focare de virus.

Asigurarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică a reprezentat permanent o prioritate pentru Jandarmeria Alba care, prin structurile sale specializate, a căutat să identifice cele mai eficiente forme şi modalităţi de realizare a acestui obiectiv. Astfel, pe parcursul anului 2021 au fost documentate, organizate şi executate peste 7500 de misiuni în domeniul asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice, independent sau în cooperare/colaborare cu alte instituţii. Dintre acestea, 850 de misiuni au fost executate pe timpul desfăşurării manifestărilor şi adunărilor publice organizate în zona de competenţă, urmărindu-se prevenirea escaladării unor stări de tensiune şi transformarea acestora în acte de violenţă cu impact în spaţiul public. Cea mai reprezentativă misiune de asigurare a ordinii publice în anul 2021 a fost misiunea prilejuită de sărbătorirea Zilei Naționale a României, misiune la care au participat câteva mii de persoane. De asemenea, sub coordonarea poliției, au fost executate peste 5400 de misiuni care au vizat protejarea şi respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, a normelor de conduită civică, a avutului public şi privat precum și asigurarea funcţionaării normale a instituţiilor statului. Numărul acțiunilor executate în cooperare/colaborare cu alte instituții a crescut față de anii anteriori, fiind executate peste 1500 de misiuni, fapt care demonstrează ca Jandarmeria Alba este apreciată ca o instituţie credibilă şi capabilă să rezolve în timp oportun solicitările autorităţilor şi ale cetăţenilor.

Un obiectiv important l-a constituit pregătirea structurilor specializate şi asigurarea operativităţii pentru restabilirea ordinii publice în zona de responsabilitate a inspectoratului. Atât la nivelul unităţii cât şi la subunităţile dislocate au funcţionat permanent echipaje de intervenţie care au răspuns operativ solicitărilor cetăţenilor, pentru rezolvarea diferitelor probleme pe linia ordinii publice, marea majoritate fiind pentru aplanarea unor scandaluri sau conflicte de mică amploare. Astfel, pe parcursul anului trecut au fost executate un număr de peste 500 de acţiuni de intervenţie la solicitări ,,112” înregistrându-se o creştere cu 11,6 % faţă de anul precedent. Menţionăm că efectivele inspectoratului nu au intervenit pentru restabilirea ordinii publice de mare amploare.

Situaţia infracţiunilor constatate pe timpul executării misiunilor alături de polițiști a crescut cu peste 5% faţă de anul 2020, mulţi dintre autorii acestor fapte de natură penală fiind cunoscuţi cu antecedente penale. De asemenea, a crescut cu aproape 120% numărul faptelor contravenţionale constatate de echipajele de jandarmerie, fiind aplicate peste 9000 de amenzi sau avertismente.

Pe linia executării misiunilor de asigurare a pazei, misiuni care ocupă o pondere importantă în activitatea instituţiei, s-a avut în vedere cunoaşterea şi aplicarea actelor normative incidente în materie şi gestionarea eficientă şi oportună a problematicii acestui gen de misiuni, având în vedere atât situaţia operativă existentă în zona de responsabilitate, cât şi dinamica adoptării şi intrării în vigoare a unor noi reglementări legale. Au fost executate peste 800 de misiuni de pază a unor transporturi de valori monetare, armament, muniție, substanțe periculoase și corespondență specială, majoritatea fiind clasificate cu grad ridicat de risc, pe timpul cărora nu au fost înregistrate disfuncționalități.

Printre priorităţile Jandarmeriei Alba în anul 2022 se numără continuarea acțiunilor de eficientizare a misiunilor de menţinere a ordinii publice precum şi a celor de salvare evacuare în mediul montan, reevaluarea permanentă a factorilor de risc, a vulnerabilităţilor de la obiectivele din responsabilitate şi adoptarea unor dispozitive de pază şi modalităţi acţionale care să asigure securitatea acestora, perfecţionarea şi eficientizarea activităţii logistice precum și redimensionarea sistemului de formare profesională continuă care să conducă la apropierea acestuia de nevoile reale de pregătire a personalului impuse de misiunile operative.

Invitaţii prezenţi la activitatea de evaluare au evidenţiat colaborarea foarte bună cu Jandarmeria Alba pe parcursul anului precedent şi au remarcat buna pregătire şi disponibilitatea dovedite de jandarmi pe timpul executării misiunilor în comun.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Lucrări de modernizare la Școala Generală din localitatea Întregalde: Investiție de peste 1.8 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la Școala Generală din localitatea Întregalde: Investiție de peste 1.8 milioane de lei

Primăria comunei Întregalde a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectare și execuție în cadrul proiectului „Modernizare Școala Generală din localitatea Întregalde”. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.867.653,59 de lei.

Obiectivul specific al investiției constă în modernizarea clădirii școlii generale din localitatea Întregalde, cu scopul de a oferi elevilor din comună, condiții mai bune prin accesul la servicii de învîțîmânt de înaltă calitate. Principalul obiectiv al prezentei documentații este de a analiza principalele caracteristici și indicatori tehnici, financiari și economici ai investiției care asigură o utilizare eficientă și rațională a capitalului și resurselor pentru satisfacerea nevoilor de modernizare a clădirii școlii generale din localitatea Întregalde prin:

• Creșterea eficienței energetice a clădirii în scopul reducerii emisiilor de carbon prin sprijinirea eficienței energetice, a gestionarii inteligente a energiei și a utilizării energiei regenerabile în clădirile publice;
• Îmbunătățirea performanțelor energetice a clădirii școlii generale din localitatea Intregalde;
• Reducerea consumului termic;

Elit - Gustul Desăvârșit

Se dorește realizarea lucrărilor de reabilitare generală și asigurarea obiectivului pentru funcțiunile reconsiderate, îmbunătățite. Măsurile de reducere a riscului seismic la nivelul podului și șarpantei deoarece această zonă de clădire nu satisface nivelul de performanță corespunzător obiectivului stabilit de standardele în vigoare.

Pentru asigurarea unui nivel de protecție antiseismică a acestei zone analizată se impun noi lucrări de reparații cu menținerea sistemului structural existent, prin eliminarea cauzelor degradărilor și realizarea condițiilor de durabilitate a intervențiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul intitulat „Renovarea energetică a Policlinicii din orașul Ocna Mureș”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 191.524,85 lei, fără TVA.

Realizarea lucrărilor de intervenție au drept scop creșterea performanței energetice a clădirii, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul specific:

• Îmbunătățirea condițiilor de confort interior;
• Reducerea consumurilor energetice;
• Reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră;
• Reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie;
• Eficienți zarea modalității de organizare prin crearea de condiții optime;
• Creșterea gradului de implicare a populației, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie. în conformitate cu Strategia Europeană 2020.
• Asigurarea contribuției la îndeplinirea indicatorului de utilizare eficientă a resurselor de energie, de gestionare inteligentă a energici și a inlocuirii energiei din surse neregenerabile cu energie din surse regenerabile.

Lucrările de intervenție

• Izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată;
• Izolarea termică a fațadei – parte opacă, prin termoizolarea pereților exteriori, cu o grosime a termoizolației de 20 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel la acoperișul tip șarpantă cu o grosime a termoizolației de 30 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste subsol:
• Se propune izolarea termică a planșeului peste subsol prin termoizolarea acestuia cu sisteme termoizolante, cu o grosime a termoizolației de 10 cm.
• Soluții de ventilare naturală prin introducerea grilelor pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă;
• Reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate;
• înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, dotate cu senzori de mișcare/prezență;
• Puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice, precum și a tubulaturii încastrată pentru cablurile electrice, pentru a permite instalarea, într-o etapă ulterioară, a punctelor de reîncărcare pentru vehicule electrice;
• Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei: sisteme descentralizate de alimentare cu energie din surse de energie regenerabilă , instalații cu captatoare solare termice, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră etc;
• Repararea/refacerea instalației de distribuție a agentului termic între punctul de racord și planșeul peste subsol/canal termic, inclusiv izolarea termică a acesteia, în scopul reducerii pierderilor termice și de agent termic/apă caldă, precum și montarea robinetelor cu cap termostatic la radiatoare și a robinetelor de presiune diferențială la baza coloanelor de încălzire în scopul creșterii eficienței sistemului de încălzire prin autoreglarea termohidraulică a rețelei;
• înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru apă caldă de consum;
• înlocuirea centralei termice proprii, în scopul creșterii randamentului și al reducerii emisiilor echivalent CO2;
• Montarea sistemelor/echipamentelor de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii – unități individuale cu comandă locală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ACCIDENT pe DN75, la Albac: Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident a avut loc sâmbătă, 23 septembrie, pe DN75, la Albac. Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod.

La data de 23 septembrie 2023, în jurul orei 14.10, un bărbat de 31 de ani, din Călan, județul Hunedoara, în timp ce circula cu o motocicletă pe DN 75, pe raza localității Albac, a pierdut controlul asupra acesteia și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare