Rămâi conectat

Actualitate

Acțiuni pentru un comportament rutier responsabil în parcările magazinelor Lidl din Aiud, Sebeş şi Blaj şi Cugir

Bogdan Presecan

Publicat

în

politisti_eleviÎn vederea promovării unui comportament rutier responsabil, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Lidl Discount S.R.L. a iniţiat la nivel naţional Proiectul „Verde la educaţie pentru circulaţie”, adresat deopotrivă copiilor şi părinţilor acestora.

Potrivit IPJ Alba, „prima acţiune, care este adresată  copiilor cu vârsta între 5 şi 10 ani, se va desfăşura duminică, 29 septembrie, între orele 10.00 – 12.00, în toate parcările aparţinând Lidl Discount din ţară. În judeţul Alba, activitatea va fi organizată în parcările magazinelor Lidl din Aiud, Sebeş şi Blaj şi Cugir.

Evenimentul va cuprinde mai multe etape  în cadrul cărora poliţiştii rutieri, alături de partenerii din proiect, vor explica semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie destinate pietonilor iar participanţii vor fi invitaţi să demonstreze practic modul în care au înţeles să respecte normele rutiere, în minipoligoanele ce vor fi special amenajate. La final, participanţii la concurs vor fi premiaţi.

Analiza evoluţiei dinamicii accidentelor grave de circulaţie a relevat faptul că la nivel naţional, în primele 8 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-au înregistrat 204 accidente de circulaţie în care au fost implicaţi cu vinovăţie copii cu vârsta între 5 şi 10 ani, cu 10 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în urma acestora a rezultat decesul a 20 de copii şi rănirea gravă a altor 189, cifre care prezintă de asemenea un trend crescător.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade Meteorologii ANM au emis marți dimineața, 18 iunie 2024, o atenționare cod galben de caniculă, valabilă pentru ziua de marți în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi VREMEA până […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea