Rămâi conectat

Ştirea zilei

Acțiune preventivă a polițiștilor: Tineri din Alba au primi informații legat de consecințele devastatoare ale consumului de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiune preventivă a polițiștilor: Tineri din Alba au primi informații legat de consecințele devastatoare ale consumului de droguri

Și în săptămâna care se încheie, poliţiştii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sprijiniți de polițiștii de la rutieră și de cei de ordine publică, împreună cu specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia au participat la activități informativ – preventive dedicate copiilor și adolescenților aflați în taberele din județ precum și celor care frecventează școlile de vară.

Astfel, copiii aflați în tabăra din Ighiu precum și beneficiarii proiectelor educaționale ai Parohiei Ortodoxe Sfântul Ioan Botezătorul Alba Iulia, ai Parohiei Ortodoxe din localitatea Pătrânjeni precum și ai Parohiei Ortodoxe din cartierul Micești al municipiului Alba Iulia, au fost consiliați cu privire la atitudinea care este recomandată pentru a preveni implicarea în situații de risc la adresa sănătății și integrității lor.

Au fost abordate și teme privind consecințele devastatoare ale consumului de droguri, atât din punctul de vedere al reacțiilor declanșate la nivelul organismului uman, cât și prin prisma efectelor asupra performanțelor școlare, vieții familiale și sociale și au fost prezentate și aspecte legate de legislația incidentă acestui domeniu.

Polițiștii le-au reamintit copiilor regulile de deplasare pe drumurile publice în calitate de pietoni și importanța respectării normelor rutiere, cu atât mai mult cu cât se apropie sfârșitul vacanței, iar deplasările pe drumurile publice vor fi mai frecvente.

Copiii s-au bucurat de interacțiunea cu polițiștii dar și de prezența câinilor de patrulare, partenerii de muncă ai colegilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, care au făcut mici exerciții demonstrative.

Eficiența mesajelor preventive a fost sporită de atmosfera relaxantă, specifică vacanței mari, iar acei mici au înțeles că polițiștii le sunt prieteni de încredere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea