Rămâi conectat

Curier Județean

Acoperişurile unor case, torţe în noapte la Cut şi Ciumbrud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Două incendii au izbucnit în noaptea de 28 ianuarie la acoperişurile unor case din judeţ, în mai puţin de 4 ore, care au luat foc din cauza hornului, a anunţat plt. Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.
Astfel, în  jurul orei 3.30, Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit pentru stingere cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă la o casă din Cut, salvând bunuri în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Flăcările au cuprins acoperişul casei confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de circa 30 mp, deteriorându-se şi tavanul bucătăriei şi al unei camere, iar valoarea pagubelor a fost estimată de pomperi la 7.000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coş de fum necurăţat de funingine.
După numai 3 ore şi un sfert de la producerea primei alerte, soneria alarmei a sunat din nou, de aceasta dată la Detaşamentul de Pompieri Aiud. În jurul orei 6.45, pompierii militari aiudeni au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case din Ciumbrud, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, salvând bunuri în valoare de aproximativ 250.000 de lei. În incendiu au ars grinzi de lemn pe o lungime de 1 mp şi aproximativ 1 mp de lambriuri aflate în podul casei, producând pagube în valoare de aproximativ 500 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din jur.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni prezent la evenimentul „Avram Iancu-de 30 de ani în mijlocul Clujului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost prezent la evenimentul „Avram Iancu-de 30 de ani în mijlocul Clujului”.

Evenimentul organizat de Societatea cultural-patriotică Avram Iancu cu prilejul Zilei Naționale a României avut loc la Cluj Napoca, unde s-au sărbătorit 30 de ani de la ridicarea statuii Marelui Erou Național .

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost reprezentat de Corul elevilor îndrumați de profesor Gelu Muntea și o delegație condusă de director adjunct Monica Borteș.

Elevii îndrumați de domnul profesor Gelu Muntea au interpretat mai multe melodii patriotice despre Eroul Național Avram Iancu, acompaniati de glasul tulnicelor grupului de tulnicărese „Moațele ” din Câmpeni . De altfel, orașul nostru Câmpeni a fost reprezentat la eveniment atât de Corul Colegiului Național ” Avram Iancu” și de grupul de tulnicărese, dar și de domnul Ilie Berindei, cel care a realizat măreața statuie a lui Avram Iancu din centrul orașului Cluj-Napoca.

Celebrul sculptor originar din Câmpeni, stabilit de peste 40 de ani în Elveția a fost prezent la eveniment, ținând și un discurs emoționant. Totodată dl Ilie Berindei si-a reiterat dorința de a participa în anul 2024, când se vor împlini 200 de ani de la nașterea Marelui Eroului Național la evenimentele ce se vor organiza cu acest prilej, inclusiv la Câmpeni, locul unde s-a născut celebrul sculptor.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare