Acoperişurile unor case, torţe în noapte la Cut şi Ciumbrud

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Două incendii au izbucnit în noaptea de 28 ianuarie la acoperişurile unor case din judeţ, în mai puţin de 4 ore, care au luat foc din cauza hornului, a anunţat plt. Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.
Astfel, în  jurul orei 3.30, Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit pentru stingere cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă la o casă din Cut, salvând bunuri în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Flăcările au cuprins acoperişul casei confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de circa 30 mp, deteriorându-se şi tavanul bucătăriei şi al unei camere, iar valoarea pagubelor a fost estimată de pomperi la 7.000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coş de fum necurăţat de funingine.
După numai 3 ore şi un sfert de la producerea primei alerte, soneria alarmei a sunat din nou, de aceasta dată la Detaşamentul de Pompieri Aiud. În jurul orei 6.45, pompierii militari aiudeni au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case din Ciumbrud, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, salvând bunuri în valoare de aproximativ 250.000 de lei. În incendiu au ars grinzi de lemn pe o lungime de 1 mp şi aproximativ 1 mp de lambriuri aflate în podul casei, producând pagube în valoare de aproximativ 500 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din jur.
Robert GHERGU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419