Rămâi conectat

Actualitate

Acoperişul unui bloc a fost luat de vânt

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 9 aprilie, ISU Alba  a primit o avertizare Cod galben valabilă în intervalul orar 8.00 – 14.00, potrivit căreia vântul va prezenta intensificări de până la 60 – 70 km/oră, iar la munte va sufla cu rafale puternice, de 100 km/oră. Ulterior, valabilitatea avertizării meteo a fost prelungită de două ori: mai întâi până la ora 20.00, cu rafale ce vor depăşi 70 km/oră, iar la munte, 100 km/oră şi, apoi, până duminică, la ora 2.00.
Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, plt. Alina Bălaş, a declarat că cea mai importantă pagubă a fost provocată în jurul amiezii de smulgerea unei bucăţi din acoperişul unui bloc cu 10 etaje de pe str. Livezii nr. 53, care a căzut peste o maşină parcată în apropiere, avariind-o uşor. Pompierii militari albaiulieni au intervenit pentru ancorarea celeilalte jumătăţi de acoperiş. Totodată, rafalele de vânt au înclinat 2 stâlpi de telefonie, fără să fie însă întrerupte telecomunicaţiile.
De asemenea, o bătrână a rămas blocată pe balconul locuinţei sale aflate la etajul al doilea al unui bloc de pe str. Arnsberg din cartierul Cetate, ea nemaiputând deschide uşa de acces în cameră, care fusese trântită de vânt. Femeia a strigat după ajutor, iar vecinii au sunat la 112. Pompierii au intervenit cu o autoscară şi au pătruns pe geamul locuinţei, deblocând apoi uşa de la balcon.
Deşi oficial nu au fost raportate la ISU Alba, rafalele puternice de vânt au smuls şi ţigle de pe case şi anexe gospodăreşti din diferite localităţi din judeţ, au rupt bannere şi panouri publicitare.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea