ACL spune „NU” traseismului politic. VEZI ce declară parlamentarii Alexandru Pereș și Dan Simedru despre Ordonanța de Urgență privind migrația primarilor

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc, vineri, la Alba Iulia, senatorul Alexandru Pereș și deputatul Dan Simedru – reprezentanți ai ACL Alba în Parlamentul României, și-au făcut publică opinia privind Ordonanța de Urgență privind migrația primarilor, adoptată de Guvernul Ponta.

Cei doi politicieni au declarat că alianța și partidele din care fac parte sunt împotriva traseismului politic și consideră că inițiativa PSD va pune în pericol imaginea României ca stat democratic, fiind o încercare clară a guvernului de influențare a electoratului (prin racolarea unor primari), cu scopul de a-i asigura lui Victor Ponta câștigarea alegerilor prezidențiale.

ELIT

Este cunoscut că românii detestă profund să constate că cel pe care l-a votat ca reprezentant al său fie în administrația locală, fie în Parlament să-și schimbe culoarea politică și să devină astfel tributar unui alt program politic, neagreat de el, ca cetățean cu opinii ferme, la alegeri. Să nu uităm că migrația masivă, respectiv trădarea unor senatori și deputați  în primăvara anului 2012 a determinat apariția unei alte majorități parlamentare, care a condus la căderea Guvernului Ungureanu și formarea unuia nou , de către fosta opoziție.

Dispariția USL și construcția ACL a determinat, firesc, apariția unor noi majorități în administrația locală, fără ca primarii sau consilierii să-și schimbe culoarea politică. A fost respectat spiritul legii din 2006, lege care a interzis migrația politică a aleșilor locali. Amintesc că PSD, aflat în opoziție în anul 2006, a votat legea respectivă întrucât era foarte interesat să nu-și piardă aleșii locali. De aceea surprinde – sau poate că nu! – că astăzi socialiștii se dezic fără niciun scrupul de ceea ce susținuseră în anul 2006!

Ceea ce încearcă acum Liviu Dragnea prin Ordonanța de Urgență privind migrația primarilor este nu numai inadmisibil ci și suspect, date fiind antecedentele sale de jongleur ilicit al alegerilor. Dosarul penal al fraudării referendumului privind suspendarea președintelui Traian Băsescu este încă în lucru iar Liviu Dragnea a fost artizanul recunoscut al evenimentului. Devine clar că inițiativa PSD de „liberalizare” pentru încă 45 de zile a migrației primarilor, are ca țintă alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. Că acest proiect pune în pericol imaginea României ca stat democratic nu-l interesează pe Victor Ponta. Premierul este alarmat că nu reușește să depășească, la audiență, pragul de 40% nici măcar în sondajele comandate de el însuși.

ADEZIUNE PLUS

Socoteala PSD este simplă: racolarea unor primari ai opoziției, seduși de perspectiva alocării unor fonduri suplimentare (pregătite să fie dublate în perioada următoare, anunță premierul) lărgește aria de influențare a electoratului și fraudare a scrutinului. Un prim pas a fost făcut deja. Presa a semnalat că nu mai puțin de 82% din microbuzele școlare achiziționate de Guvern (prima tranșă) au fost atribuite primarilor Puterii. Asta în condițiile în care Alianța Creștin-Liberală are jumătate din numărul primarilor din România.

Cu minciunile sfidătoare ale lui Ponta deja s-a obișnuit toată lumea, aceasta fiind trăsătura care îl caracterizează cel mai bine și singurul lucru în care Ponta reușește să fie constant. Iată însă, că de data asta, Ponta s-a ținut de cuvânt și a pus legea în cui, suspendând-o pentru că nu este în concordanță cu interesele sale personale și de partid. În aceste condiții, nu putem să nu ne gândim decât ce va mai urma… Victor Ponta președinte? Periculoasă perspectivă pentru România!”, de declarat senatorul PDL Alexandru Pereș.

Dan SimedruOpinia mea este că această ordonanță va fi declarată clar neconstituțională. Eu cred că ne-am făcut din nou de rușine în fața Europei și a lumii. Noi încercăm să arătăm că suntem un stat democratic dar de fapt nu facem decât să ne dăm cu stângul în dreptul. Părerea mea este că această ordonanță va avea aproape efectele Mineriadei, atât de prost o să ne vadă Occidentul. Prin tot ceea ce se întâmplă acum nu se face altceva decât să se bulverseze total administrația publică. În primul rând, cel care s-a ocupat de această ordonanță este un incompetent, și mă refer aici la domnul Dragnea. Este incompetent pentru că a demonstrat în timp acest lucru: a ratat toate obiectivele importante pe care le-a avut de realizat – Legea descentralăzării, care a fost declarată neconstituțională și care se referea tocmai la administrația publică, a ratat Regionalizarea, care este o poveste fără sfârșit și eu sunt convins că va rata și în cazul acestei ordonanțe.

Este o ordonanță toxică, perversă și inutilă pentru că cei care au avut de gând să trădeze oricum au trădat deja: ori au făcut non-combat, ori s-au implicat de partea cealaltă. Faptul că au sau nu certificat de trădător contează mai puțin. Părerea mea este că acest cetificat de trădător, această prostituție politică, este o formă prin care Victor Ponta vrea să arate mizeria morală a unor aleși locali. Practic, Victor Ponta afișează public oamenii fără caracter”, a declarat deputatul PNL Dan Simedru.

Cei doi au mai spus că ACL va face toate demersurile pentru ca această ordonanță să nu fie pusă în practică, inclusiv prin sesizarea și punerea ei în discuția Comisiei de la Veneția.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

COMUNICAT DE PRESĂ| Victor Negrescu: Mii de elevi și cursanți din Alba vor beneficia de prevederile raportului privind educația digitală

Raportul europarlamentarului Victor Negrescu privind elaborarea unei politici europene în materie de educație digitală a fost aprobat săptămâna aceasta cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Ghita 29 august 2014 at 20:26

Sañedre, dragule, in sfarsit te poti „sacrifica” si tu, sa faci un „act umanitar”! Daca tot i-ai dat „magraonului Bumbu”, 18.000.000€ din fonduri OIRPRODRU, ca sa faca locuri de munca pentru tiganci, iar „cioroiu”, i-a „manarit”, si de asemenea te-ai facut stapan pe Studiul privind Dezvoltarea economica, a Zonelor Montane, studiul platit de CJ Alba, pe care tu ti l-ai insusit, si ti-ai dat doctoratul in economie, tu „un injiner de siroafe”, ce ai stat mai mult in salile de clasa decat in fabrica, la UM Cugir, dute acum dragule, langa „fostul tau coleg de partid(si de proaste apucaturi), Fenechiu.

Ghita 30 august 2014 at 19:04

Dute SAÑEDRE, SI „AJUTAL” PE fENECHIUL, CA ARE PROBLEME IN CELULA!

Ghita 31 august 2014 at 20:35

Da Sañedre, Fenechiul „are probleme in celula” cu unul ce „canta” toata ziua, cantecul ala din ABBA, „cu curucucu”!

viorella 31 august 2014 at 11:32

Hai ma nu ma innebuniti? Pai mai gunoaie ordinare ce sunteti poate ca Dragnea, baiat bun a dorit sa il puna in legalitate si pe ala al vostru ar trebui sa va bucurati ca e si el in legalitate cu Primaria cel putin ca in ceea ce priveste casele e clar ca nu e. Pai nu ala al vostru iohanis a castigat alegerile din partea forumului democrat al germanilor din romania, pai nu dupa legea asta facuta de voi cu imapartul si Dumnezeu tatal vostru (stiti voi cine e ala), acest individ iohanis daca a trecut de la forumul democrat al germanilor la PNL, nu trebuia el sa isi dea demisia din functia de primar al sibiului? Sau el e mai presus de lege? In al doilea rand nu va mai dati cu curul de pamant ca de la pnl si pdl nu trece nici un primar ca au fost alesi numai oameni onesti cinstiti fideli care au partidul in suflet si nu se vand pentru bani si in plus sunt garantati si de carpele alea de antonescu si Blaga. Ce va ofuscati asa sau profitati de amnezia romanilor, NU TOTI SUNTEM DEBILI MINTALI CA VOI SI NICI ABNEZICI UNII NE MAI ADUCEM AMINTE CUM STAU LUCRURILE. SA VA FIE RUSINE GUNOAIELOR!!!!

PDL-ista 1 septembrie 2014 at 0:11

off, cum ne omoara practica si minciuna!!! Poi la Cugir, dna Dumitrean nu e traseista?? nu a trecut ea de la PSD si apoi a candidat pt PDL ?? si acum mai are tupeul cineva din partidul ei sa vb ??? cine se aduna cu ea, ca ea esta dn Peres!!

5. Sınıf 1 septembrie 2014 at 6:57

off, cum ne omoara practica si minciuna!!! Poi la Cugir, dna Dumitrean nu e traseista?? nu a trecut ea de la PSD si apoi a candidat pt PDL ?? si acum mai are tupeul cineva din partidul ei sa vb ??? cine se aduna cu ea, ca ea esta dn Peres!!.

DINU NISTOR 3 septembrie 2014 at 14:39

OAMENI BUNI! NU INTRATI IN CAPCANA PARTIDELOR POLITRICE.DACA VA SPUN CA VOTATI PENTRU „BUNASTAREA POPORULUI” SI PLANG PE UMARUL NOSTRU DE ,CAT DE GREU O DUC ROMANII, NU-I CREDETI.VOTATI PENTRU BUNASTAREA CELOR PE CARE I-I ALEGETI. NU UITATI. CEI PE CARE I-I ALEGETI,4-5 ANI SE INBOGATESC SI NU MAI AU NEVOIE DE VOI. EI S-AU ASIGURAT UN VIITOR INBELSUGAT. OAMENII DE VALOARE NU AU,NICI O SANSA,DACA NU SE INREGIMENTEAZA IN PARTIDUL CARE ESTE LA PUTERE.VA CER VOTU ..? PENTRU EI SI NU PENTRU NOI. MERGETI LA VOT,PENTRU CA ESTE DATORIA NOASTRA,DAR SA NU AVETI MARI SPERANTE,PE ORICINE A-TI VOTA. MAINE VA VOR UITA. O SPUN DIN EXPERIENTA PROPRIE. DINU NISTOR PRESEDINTE A ASOCIATIEI PENSIONARILOR „SPERANTA DE ALBA”

Comentariile sunt oprite