Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

ACL spune „NU” traseismului politic. VEZI ce declară parlamentarii Alexandru Pereș și Dan Simedru despre Ordonanța de Urgență privind migrația primarilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc, vineri, la Alba Iulia, senatorul Alexandru Pereș și deputatul Dan Simedru – reprezentanți ai ACL Alba în Parlamentul României, și-au făcut publică opinia privind Ordonanța de Urgență privind migrația primarilor, adoptată de Guvernul Ponta.

Cei doi politicieni au declarat că alianța și partidele din care fac parte sunt împotriva traseismului politic și consideră că inițiativa PSD va pune în pericol imaginea României ca stat democratic, fiind o încercare clară a guvernului de influențare a electoratului (prin racolarea unor primari), cu scopul de a-i asigura lui Victor Ponta câștigarea alegerilor prezidențiale.

Este cunoscut că românii detestă profund să constate că cel pe care l-a votat ca reprezentant al său fie în administrația locală, fie în Parlament să-și schimbe culoarea politică și să devină astfel tributar unui alt program politic, neagreat de el, ca cetățean cu opinii ferme, la alegeri. Să nu uităm că migrația masivă, respectiv trădarea unor senatori și deputați  în primăvara anului 2012 a determinat apariția unei alte majorități parlamentare, care a condus la căderea Guvernului Ungureanu și formarea unuia nou , de către fosta opoziție.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dispariția USL și construcția ACL a determinat, firesc, apariția unor noi majorități în administrația locală, fără ca primarii sau consilierii să-și schimbe culoarea politică. A fost respectat spiritul legii din 2006, lege care a interzis migrația politică a aleșilor locali. Amintesc că PSD, aflat în opoziție în anul 2006, a votat legea respectivă întrucât era foarte interesat să nu-și piardă aleșii locali. De aceea surprinde – sau poate că nu! – că astăzi socialiștii se dezic fără niciun scrupul de ceea ce susținuseră în anul 2006!

Ceea ce încearcă acum Liviu Dragnea prin Ordonanța de Urgență privind migrația primarilor este nu numai inadmisibil ci și suspect, date fiind antecedentele sale de jongleur ilicit al alegerilor. Dosarul penal al fraudării referendumului privind suspendarea președintelui Traian Băsescu este încă în lucru iar Liviu Dragnea a fost artizanul recunoscut al evenimentului. Devine clar că inițiativa PSD de „liberalizare” pentru încă 45 de zile a migrației primarilor, are ca țintă alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. Că acest proiect pune în pericol imaginea României ca stat democratic nu-l interesează pe Victor Ponta. Premierul este alarmat că nu reușește să depășească, la audiență, pragul de 40% nici măcar în sondajele comandate de el însuși.

Socoteala PSD este simplă: racolarea unor primari ai opoziției, seduși de perspectiva alocării unor fonduri suplimentare (pregătite să fie dublate în perioada următoare, anunță premierul) lărgește aria de influențare a electoratului și fraudare a scrutinului. Un prim pas a fost făcut deja. Presa a semnalat că nu mai puțin de 82% din microbuzele școlare achiziționate de Guvern (prima tranșă) au fost atribuite primarilor Puterii. Asta în condițiile în care Alianța Creștin-Liberală are jumătate din numărul primarilor din România.

Cu minciunile sfidătoare ale lui Ponta deja s-a obișnuit toată lumea, aceasta fiind trăsătura care îl caracterizează cel mai bine și singurul lucru în care Ponta reușește să fie constant. Iată însă, că de data asta, Ponta s-a ținut de cuvânt și a pus legea în cui, suspendând-o pentru că nu este în concordanță cu interesele sale personale și de partid. În aceste condiții, nu putem să nu ne gândim decât ce va mai urma… Victor Ponta președinte? Periculoasă perspectivă pentru România!”, de declarat senatorul PDL Alexandru Pereș.

Dan SimedruOpinia mea este că această ordonanță va fi declarată clar neconstituțională. Eu cred că ne-am făcut din nou de rușine în fața Europei și a lumii. Noi încercăm să arătăm că suntem un stat democratic dar de fapt nu facem decât să ne dăm cu stângul în dreptul. Părerea mea este că această ordonanță va avea aproape efectele Mineriadei, atât de prost o să ne vadă Occidentul. Prin tot ceea ce se întâmplă acum nu se face altceva decât să se bulverseze total administrația publică. În primul rând, cel care s-a ocupat de această ordonanță este un incompetent, și mă refer aici la domnul Dragnea. Este incompetent pentru că a demonstrat în timp acest lucru: a ratat toate obiectivele importante pe care le-a avut de realizat – Legea descentralăzării, care a fost declarată neconstituțională și care se referea tocmai la administrația publică, a ratat Regionalizarea, care este o poveste fără sfârșit și eu sunt convins că va rata și în cazul acestei ordonanțe.

Este o ordonanță toxică, perversă și inutilă pentru că cei care au avut de gând să trădeze oricum au trădat deja: ori au făcut non-combat, ori s-au implicat de partea cealaltă. Faptul că au sau nu certificat de trădător contează mai puțin. Părerea mea este că acest cetificat de trădător, această prostituție politică, este o formă prin care Victor Ponta vrea să arate mizeria morală a unor aleși locali. Practic, Victor Ponta afișează public oamenii fără caracter”, a declarat deputatul PNL Dan Simedru.

Cei doi au mai spus că ACL va face toate demersurile pentru ca această ordonanță să nu fie pusă în practică, inclusiv prin sesizarea și punerea ei în discuția Comisiei de la Veneția.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea