Rămâi conectat

Politică Administrație

ACL spune „NU” traseismului politic. VEZI ce declară parlamentarii Alexandru Pereș și Dan Simedru despre Ordonanța de Urgență privind migrația primarilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc, vineri, la Alba Iulia, senatorul Alexandru Pereș și deputatul Dan Simedru – reprezentanți ai ACL Alba în Parlamentul României, și-au făcut publică opinia privind Ordonanța de Urgență privind migrația primarilor, adoptată de Guvernul Ponta.

Cei doi politicieni au declarat că alianța și partidele din care fac parte sunt împotriva traseismului politic și consideră că inițiativa PSD va pune în pericol imaginea României ca stat democratic, fiind o încercare clară a guvernului de influențare a electoratului (prin racolarea unor primari), cu scopul de a-i asigura lui Victor Ponta câștigarea alegerilor prezidențiale.

Este cunoscut că românii detestă profund să constate că cel pe care l-a votat ca reprezentant al său fie în administrația locală, fie în Parlament să-și schimbe culoarea politică și să devină astfel tributar unui alt program politic, neagreat de el, ca cetățean cu opinii ferme, la alegeri. Să nu uităm că migrația masivă, respectiv trădarea unor senatori și deputați  în primăvara anului 2012 a determinat apariția unei alte majorități parlamentare, care a condus la căderea Guvernului Ungureanu și formarea unuia nou , de către fosta opoziție.

Dispariția USL și construcția ACL a determinat, firesc, apariția unor noi majorități în administrația locală, fără ca primarii sau consilierii să-și schimbe culoarea politică. A fost respectat spiritul legii din 2006, lege care a interzis migrația politică a aleșilor locali. Amintesc că PSD, aflat în opoziție în anul 2006, a votat legea respectivă întrucât era foarte interesat să nu-și piardă aleșii locali. De aceea surprinde – sau poate că nu! – că astăzi socialiștii se dezic fără niciun scrupul de ceea ce susținuseră în anul 2006!

Ceea ce încearcă acum Liviu Dragnea prin Ordonanța de Urgență privind migrația primarilor este nu numai inadmisibil ci și suspect, date fiind antecedentele sale de jongleur ilicit al alegerilor. Dosarul penal al fraudării referendumului privind suspendarea președintelui Traian Băsescu este încă în lucru iar Liviu Dragnea a fost artizanul recunoscut al evenimentului. Devine clar că inițiativa PSD de „liberalizare” pentru încă 45 de zile a migrației primarilor, are ca țintă alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. Că acest proiect pune în pericol imaginea României ca stat democratic nu-l interesează pe Victor Ponta. Premierul este alarmat că nu reușește să depășească, la audiență, pragul de 40% nici măcar în sondajele comandate de el însuși.

Socoteala PSD este simplă: racolarea unor primari ai opoziției, seduși de perspectiva alocării unor fonduri suplimentare (pregătite să fie dublate în perioada următoare, anunță premierul) lărgește aria de influențare a electoratului și fraudare a scrutinului. Un prim pas a fost făcut deja. Presa a semnalat că nu mai puțin de 82% din microbuzele școlare achiziționate de Guvern (prima tranșă) au fost atribuite primarilor Puterii. Asta în condițiile în care Alianța Creștin-Liberală are jumătate din numărul primarilor din România.

Cu minciunile sfidătoare ale lui Ponta deja s-a obișnuit toată lumea, aceasta fiind trăsătura care îl caracterizează cel mai bine și singurul lucru în care Ponta reușește să fie constant. Iată însă, că de data asta, Ponta s-a ținut de cuvânt și a pus legea în cui, suspendând-o pentru că nu este în concordanță cu interesele sale personale și de partid. În aceste condiții, nu putem să nu ne gândim decât ce va mai urma… Victor Ponta președinte? Periculoasă perspectivă pentru România!”, de declarat senatorul PDL Alexandru Pereș.

Dan SimedruOpinia mea este că această ordonanță va fi declarată clar neconstituțională. Eu cred că ne-am făcut din nou de rușine în fața Europei și a lumii. Noi încercăm să arătăm că suntem un stat democratic dar de fapt nu facem decât să ne dăm cu stângul în dreptul. Părerea mea este că această ordonanță va avea aproape efectele Mineriadei, atât de prost o să ne vadă Occidentul. Prin tot ceea ce se întâmplă acum nu se face altceva decât să se bulverseze total administrația publică. În primul rând, cel care s-a ocupat de această ordonanță este un incompetent, și mă refer aici la domnul Dragnea. Este incompetent pentru că a demonstrat în timp acest lucru: a ratat toate obiectivele importante pe care le-a avut de realizat – Legea descentralăzării, care a fost declarată neconstituțională și care se referea tocmai la administrația publică, a ratat Regionalizarea, care este o poveste fără sfârșit și eu sunt convins că va rata și în cazul acestei ordonanțe.

Este o ordonanță toxică, perversă și inutilă pentru că cei care au avut de gând să trădeze oricum au trădat deja: ori au făcut non-combat, ori s-au implicat de partea cealaltă. Faptul că au sau nu certificat de trădător contează mai puțin. Părerea mea este că acest cetificat de trădător, această prostituție politică, este o formă prin care Victor Ponta vrea să arate mizeria morală a unor aleși locali. Practic, Victor Ponta afișează public oamenii fără caracter”, a declarat deputatul PNL Dan Simedru.

Cei doi au mai spus că ACL va face toate demersurile pentru ca această ordonanță să nu fie pusă în practică, inclusiv prin sesizarea și punerea ei în discuția Comisiei de la Veneția.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

1 Decembrie 1918 este ziua de naștere a României moderne, ziua care reunește simbolic valorile pe care s-a construit națiunea română: unitate, libertate, curaj și egalitate. În urmă cu 105 ani, în 1 Decembrie 1918, peste 100.000 de oameni s-au adunat la Alba Iulia pentru a decide Marea Unire. Majoritatea liderilor politici ai vremii au lăsat deoparte interesele și orgoliile politice, înlocuind dezbinarea cu unirea, un ideal pentru care luptaseră înaintașii lor cu determinare și curaj.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Astfel, oameni simpli, reprezentanți ai breslelor, ai cultelor religioase, ai cercurilor electorale, ai presei sau oameni politici au lăsat la o parte motivele care îi dezbinau până atunci și au păstrat în suflete doar iubirea de țară. 1 Decembrie 1918 este și dovada modului în care românii, în momente cruciale, au știut să își găsească drumul împreună, uniți într-un ideal comun.

Istoria ne-a demonstrat mereu că doar uniți am reușit să depășim toate încercările și provocările vremurilor, iar în unire stă cu adevărat puterea unui popor.

Din păcate, am ajuns să fim mai dezbinați ca niciodată, iar valorile pe care s-a construit această țară au fost uitate. Vremurile pe care le trăim, cu un război la granițele țării și cu un alt război împotriva terorismului, trebuie să ne trezească și să înțelegem că avem nevoie, mai mult ca oricând, de unitate.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

Pe unitate s-a construit și Marea Unire din 1918, iar această valoare se află încă în ADN-ul fiecărui român. E important să regăsim această unitate și să trezim adevăratul patriotism, care nu trebuie să însemne manifestări extremiste și patriotarde. Adevăratul patriotism înseamnă să îți iubești și să îți respecți țara, să îți pui priceperea în slujba acesteia, dar mai ales să îți îndeplinești obligațiile cetățenești.

Înaintașii noștri ne-au oferit o țară, care s-a desăvârșit la Alba Iulia ca stat democratic și s-a proclamat apoi ca o națiune liberă și europeană. Noi avem obligația morală să continuăm această moștenire și să menținem România pe drumul democratic și european. Crizele politice, dezbinarea societății, învrăjbirea românilor nu ne fac cinste și nu ne ridică la nivelul moral al înaintașilor noștri.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Și să nu uităm că 1 Decembrie înseamnă Alba Iulia, locul de naștere al României moderne. Aici, Ziua Națională are o însemnătate deosebită pentru că vei simți vibrația istorică a celor peste 100.000 de oameni care au participat, în 1918, la înfăptuirea Marii Uniri. Cu toții, oameni simpli sau lideri politici, avem obligația de a cinsti Alba Iulia ca o capitală istorică a acestei țări, capitala de suflet a tuturor românilor.

Închei cu un apel sincer la unitate. Viitorul României se scrie astăzi prin faptele noastre. Haideți să lăsăm copiilor noștri o țară democratică și europeană, așa cum și nouă ne-au lăsat înaintașii noștri.

La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au înfăptuit, la Alba Iulia, Marea Unire!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare