Rămâi conectat

Ştirea zilei

Accidentul MORTAL de la Boița, unde un om a căzut în gol. Sorin Grindeanu, la Alba Iulia: „Într-un accident pe autostradă, e cam de evitat să ieşi din maşină”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accidentul MORTAL de la Boița, unde un om a căzut în gol. Sorin Grindeanu, la Alba Iulia: „Într-un accident pe autostradă, e cam de evitat să ieşi din maşină”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat că CNAIR va avea în vedere instalarea de elemente de siguranţă suplimentare pe autostrăzi, după ce a fost întrebat sâmbătă, la Alba Iulia, despre accidentul soldat cu moartea unui om, care a căzut în gol, la Boiţa, printre parapeţi.

Grindeanu a adăugat că pe autostrăzi este de evitat ieşirea din maşină, modalitatea de comportament fiind una cu totul diferită faţă de traficul pe drumurile normale.

„În primul rând regret, şi regretăm cu toţii, şi transmit condoleanţe, a fost o situaţie neplăcută. Totodată, mai trebuie să învăţăm că pe autostrăzi modalitatea în care trebuie să te comporţi e una cu totul diferită faţă de traficul pe alte tipuri de drumuri. Iar aici fiecare secundă contează. Se rulează cu viteză foarte mare. E cam de evitat să ieşi din maşini (…) aşa cum facem în oraş, de exemplu, sau în alte părţi. Asta nu înseamnă că nu trebuie să gândim în perioada următoare elemente de siguranţă suplimentare pe acel tronson, un tronson care, nu pot să nu spun, a fost inaugurat înainte de termen şi felicit constructorul – termenul conform contractului trebuia să fie mai-iunie anul acesta. Au reuşit cu 6 luni mai repede să-l dea în circulaţie, ceea ce e un lucru bun”, a afirmat Grindeanu, întrebat dacă între acei parapeţi nu ar trebui să fie elemente de siguranţă.

Chestionat dacă nu sugerează astfel că victima ar fi fost de vină, Grindeanu a răspuns negativ.

„Nu, nu am sugerat acest lucru. Doar spuneam că modul în care se circulă pe autostradă totuşi e unul diferit faţă de drumurile normale şi trebuie să avem în vedere toate aceste elemente. În plus, cred că trebuie să gândească cei de la CNAIR şi acele elemente de siguranţă”, a spus ministrul.

El a menţionat că probabil nu ar fi coborât din maşină, pe autostradă.

„Probabil că nu aş fi coborât din maşină, pe autostradă. E destul de periculos să faci acest lucru pe autostradă”, a răspuns Grindeanu, întrebat ce ar fi făcut în locul şoferului respectiv.

Un accident rutier în care au fost implicate şase autovehicule şi nouă persoane a avut loc în 29 ianuarie pe autostrada A1, pe sensul Sibiu – Boiţa, în urma căruia şoferul unei dube a murit. În încercarea de a se feri de un alt vehicul, acesta a sărit printre parapeţi, între care nu se aflau grilaje de siguranţă, căzând în gol peste 20 de metri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Un cuib de berze, aflat pe un stâlp de electricitate, a luat foc la Galda de Jos: Intervin pompierii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un cuib de berze, aflat pe un stâlp de electricitate, a luat foc la Galda de Jos: Intervin pompierii din Alba Iulia Un cuib de berze, aflat pe un stâlp de electricitate, a luat foc la Galda de Jos. Intervin pompierii din Alba Iulia. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea