Rămâi conectat

Economie

A sosit pliabilul care lipsea: un laptop (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Ca și alte dispozitive cu aceste calități, și acesta are două fețe.
Până acum, în ultimii ani, am tot văzut telefoane mobile pliabile, dar acum a ieșit pe piață și un dispozitiv diferit. Un laptop! ASUS Zenbook 17 Fold OLED este un laptop care se bazează pe ideea de ecran pliabil pentru a aduce versatilitate computerelor. De fapt, este vorba de o tabletă Windows 11 pliabilă, de 17 inci, care poate fi atașată la o tastatură și transformată într-un laptop tradițional. Un produs foarte asemănător cu cel lansat de Lenovo, ThinkPad x1 Fold, dar cu dimensiuni mai mari și mai multă putere.

Să intrăm mai întâi înăuntru, partea mai puțin evidentă. Acest laptop Asus ZenBook este echipat cu un procesor Intel Core i7-1250U (nu este cel mai avansat, dar garantează o performanță bună). Ceea ce iese în evidență este partea grafică: un GPU integrat Intel Iris Xe, care este foarte bun având în vedere că avem de-a face cu un ecran care nu este doar pliabil, ci și sensibil la atingere și care ajunge la 17 inci atunci când este deschis. La acestea se adaugă o memorie RAM de 16 GB (minimul necesar) și o capacitate de stocare de 1 TB. Bateria promite o autonomie de până la 9,5 ore și o încărcare de 65W. Sunetul este foarte bun, bazat pe know-how-ul Harman Kardon, iar camera foto este destul de corectă: 5 MP, dar va fi folosită doar pentru videoconferințe, așa că este suficient.

La capitolul porturi începem să vedem primele probleme ale unui pliabil: are doar două porturi USB-C și un port pentru căști. Arhitectura, evident, nu permite mult mai mult.

Ajungem acum la design. Începând cu designul, este clar că acesta este un produs foarte premium. Are un finisaj din aluminiu pe spate și pe margini. Restul este acoperit de o piele foarte plăcută la atingere. În partea de jos, o parte din această piele alunecă pentru a deveni un suport pentru tabletă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este evident că acesta este un dispozitiv foarte versatil: poate fi folosit ca ecran, are funcții tactile, cântărește foarte puțin pentru dimensiunile sale (peste 17 inci și abia 1,3 kilograme) și se pliază pentru a ocupa un spațiu destul de mic (12,5 inci). Ecranul OLED este de foarte bună calitate, iar luminozitatea și culorile sale sunt mai mult decât adecvate pentru toate funcțiile. Cu toate acestea, din cauza calităților sale, ecranul nu poate fi utilizat la potențialul maxim, iar marginile sunt semnificative și destul de vizibile: 87% din ecran este utilizat. Iar dacă vom viziona conținut multimedia, utilizarea ecranului poate fi și mai redusă. Atunci când este desfășurat, are o grosime minimă (doar 12,9 milimetri), care devine 34,4 milimetri atunci când este pliat.

Balamaua, partea cheie a cadrului lui Asus Zenbook 17 Fold OLED, este garantată să rămână operațională pentru cel puțin 30.000 de operațiuni de pliere și deschidere, ceea ce echivalează cu 10 ori pe zi, timp de peste 8 ani. Balamaua poate rezista, dar ecranul, în special pliul central, ar putea fi afectat și ar putea deveni inconfortabil, mai ales că este un ecran pliabil și tactil. La set trebuie să adăugăm o tastatură cu touchpad care se atașează la ecran și funcționează printr-o conexiune Bluetooth, atunci când dorim să o folosim în dimensiunea sa minimă, de 12,5 inci.

Dar, în afară de putere și de ecran, ceea ce este cu adevărat interesant este modul în care Asus ZenBook 17 Fold OLED profită de capacitatea sa de pliere. Pentru a face acest lucru, Asus a inclus o funcție prin care, atunci când pliem sau desfășurăm tableta, vedem o mică fereastră care ne spune ce layout dorim pe ecran. De exemplu, putem plasa două ferestre pe o parte a ecranului și o a treia pe cealaltă parte. Dar există multe posibilități, iar pentru scenarii de productivitate este destul de util.

Pe de altă parte, și așa cum am menționat în timpul acestor impresii, tableta are o tastatură bluetooth care se atașează magnetic. Cu ajutorul acesteia putem folosi tableta în modul desktop, adică complet desfășurată și folosind separat tastatura. De asemenea, putem face același lucru, dar schimbând orientarea tabletei și pliind-o în jos, ceea ce Asus a numit modul extins. În cele din urmă, atașarea tastaturii ne aduce mai aproape de cea mai pură experiență tradițională a notebook-urilor.

sursa foto: emag.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

De ce este o idee mult mai bună să cumperi un aparat cafea cu râșniță pentru boabe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Alegerea unui expresor cafea boabe înseamnă adoptarea unui nou mod de a consuma: atât economice, cât și ecologice. Un aparat cafea cu râșniță pentru boabe vă permite să vă bucurați de o cafea proaspăt măcinată în fiecare ceașcă, dezvăluind toată bogăția gustului și mirosul aromelor. Companionul ideal pentru amatorii de cappuccino cremos sau latte macchiatos cremos.

Boabele de cafea sunt cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de alegerea formei sub care cumpărăm cafeaua, deoarece cafeaua își pierde foarte repede caracteristicile odată ce a fost măcinată, iar condițiile organoleptice rămân intacte mai mult timp în boabele de cafea decât în cafeaua măcinată. Doar din acest motiv, băutorii de cafea ar trebui să opteze întotdeauna pentru acest tip de cafea. Dar dacă au și un aparat de cafea cu boabe, motivele cresc semnificativ.

Aceste tipuri de expresor cafea boabe sunt cele care, după cum sugerează și numele lor, prepară cafeaua în mod automat. Se macină boabele, se prepară cafeaua, se adaugă spuma de lapte și se reglează toți parametrii, inclusiv temperatura, pe care ați ales-o în prealabil. Acestea au programe prestabilite care pregătesc diferite tipuri de cafea, atât neagră, cât și cu lapte. Acestea sunt aparatele de cafea ideale pentru cei care sunt pretențioși în ceea ce privește gustul și aroma, dar nu au timp să parcurgă întregul ritual de preparare necesar pentru o cafea bună.

Dar ar fi bine să enumerăm și să rezumăm beneficiile pe care le au, astfel încât să puteți evalua dacă este ceea ce aveți nevoie și doriți sau nu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cafea proaspăt măcinată

Acesta este unul dintre avantajele acestui aparat cafea. Acesta se folosește cu boabe de cafea, cele pe care le doriți, care sunt măcinate pe loc. Câștigați în gust și aromă, nu numai în băutură, ci și în atmosferă. Cafeaua câștigă în calitate și puteți observa toate nuanțele pe care le are.

Întotdeauna băutura potrivită la momentul potrivit

Datorită programelor care însoțesc aceste tipuri de expresor cafea boabe, puteți fi siguri că veți avea întotdeauna o cafea perfect preparată. La început va trebui să ajustați parametrii după cum vă place, dar odată ce ați găsit locul potrivit, puteți fi siguri că va ieși întotdeauna perfect.

Rețete de cafea la dispoziția dumneavoastră

Sunteți unul dintre acei oameni cărora le place să încerce diferite tipuri de preparare a cafelei? Când ieșiți la restaurant, profitați de ocazie pentru a bea un cappuccino, un macchiato sau un espresso? Acum nu mai trebuie să mergeți la o cafenea pentru a vă bucura de aceste și alte rețete. Un aparat cafea automat are o carte de rețete încorporată și puteți alege tipul de băutură pe care doriți să o serviți.

Puteți alege tipul de cafea pe care să o beți în orice moment

Avantajul de a măcina boabele doar atunci când pregătiți băutura este că puteți alege varietatea pe care o doriți la fiecare preparat. Poate că rețeta ta preferată de cafea de după cină este din Columbia, dar cele pe care le pregătești în fiecare dimineață pe care le preferi sunt din Costa Rica. În plus, veți putea vedea boabele și veți vedea cât de bine arată.

Mai ecologic și mai ieftin decât aparatele de cafea cu capsule

În ultimii ani, capsulele de cafea au devenit foarte la modă pentru cei care doresc doar o ceașcă de cafea și se grăbesc. Dar nu sunt cele mai ecologice. Cele mai multe dintre ele nu pot fi reciclate, deoarece recipientul este din aluminiu sau plastic, iar zațul de cafea rămâne în interior. Toate aceste deșeuri au nevoie de mulți ani pentru a dispărea.

Îți cumperi boabele de cafea de unde vrei tu

În cazul unui aparat cafea cu capsule, sunteți oarecum dependent de cumpărarea de rezerve de la mărcile fiecărui aparat cafea sau de la câteva care pot fi compatibile. Companiile însele au făcut acest lucru astfel încât, pe lângă cumpărarea aparatului de cafea, care poate fi ieftin, trebuie să cheltuiți periodic bani pentru a cumpăra capsule. Cu un expresor cafea boabe poți să cumperi ce cafea vrei tu.

sursa foto: emag.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Anunț finalizare proiect granturi pentru capital de lucru SC NELMAR SRL

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț

SC NELMAR SRL ,cu sediul in localitatea Campeni, str. VIrsi, nr 5 A ,judetul Alba, inregistrata sub nr. J 01/311/1995  la Oficiul Registrului Comertului din Alba –Iulia , CUI /CIF RO 7688307 , anunta finalizarea  proiectului  cu titlul ”SC NELMAR SRL ” proiect  nr RUE 20094 /22.10.2020  înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 15.03.2022 .

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC NELMAR SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 212.834,985  (valoarea totala) din care : 185.073,90  lei grant si 27.761,085  lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020]

Persoană de contact:

Nume, prenume Mucea Ioan Vasile

email  [email protected]

 telefon  0744531023


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Anunț finalizare proiect granturi pentru capital de lucru SC COSTEL-FOREST SRL

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț

SC COSTEL-FOREST SRL, cu sediul in localitatea Bistra, str. Iazului, nr. 6 ,judetul Alba, inregistrata sub nr .J 01/64/2003  la Oficiul Registrului Comertului din Alba –Iulia, CUI /CIF RO 15159889, anunta  finalizarea proiectului  cu titlul ”SC COSTEL-FOREST SRL ” proiect  nr RUE 21085 /23.10.2020  înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 15.03.2022 .

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC COSTEL-FOREST SRL.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 327.327,55  lei  (valoarea totala) din care: 284.632,65   lei grant si 42.694,90  lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020]

 

Persoană de contact:

Nume, prenume Bustan Constantin

email [email protected]

 telefon  0745993722


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea