Rămâi conectat

Curier Județean

A plouat cu sancțiuni, după controalele la stațiile GPL din Alba: Amenzi de aproape 254.000 de lei și peste 800 de deficiențe constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

A plouat cu sancțiuni, după controalele la stațiile GPL din Alba: Amenzi de aproape 254.000 de lei și peste 800 de deficiențe constatate

Prin ordinul Prefectului Județului Alba, semnat de Nicolae Albu și numerotat cu 261/31.08.2023, s-au înființat Comisii Mixte destinate efectuării de inspecții asupra instituțiilor publice și întreprinderilor care se ocupă de depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și a produselor derivate din aceștia, inclusiv gazul petrolifer lichefiat (GPL).

Începând cu data de 31 august 2023, aceste comisii, alcătuite din reprezentanți ai mai multor entități, cum ar fi Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat din Sibiu, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Alba, Comisariatul Județean Alba al Gărzii Naționale de Mediu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” din județul Alba, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Direcția Regională Antifraudă Fiscală 7 Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, Biroul Vamal de Interior Alba, Agenția Teritorială a Autorității Rutiere Române Alba și Agenția pentru Protecția Mediului Alba, au desfășurat 654 de inspecții asupra întreprinderilor care se ocupă de depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate din aceștia, inclusiv GPL, precum și asupra vehiculelor de transport.

Conform informațiilor colectate până în data de 11 octombrie a acestui an, s-au descoperit un total de 843 de deficiențe și disfuncționalități, fiind aplicate în total 547 de sancțiuni contravenționale. Acestea includ 95 de amenzi în valoare de aproximativ 254.595 lei și 452 de avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost impuse de către diverse instituții, printre care Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” din județul Alba, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Alba, Comisariatul Județean Alba al Gărzii Naționale de Mediu, Direcția Regională Antifraudă Fiscală 7 Sibiu și Biroul Vamal de Interior Alba.

Este important de menționat că autoritățile statului au desfășurat în mod regulat acțiuni de control la întreprinderile din județul Alba care se ocupă de depozitarea, transportul, distribuția sau comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate din aceștia, în conformitate cu competențele lor.

În urma verificărilor efectuate de către comisiile mixte, s-a decis suspendarea activității unui operator economic care se ocupă de depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate din aceștia, inclusiv GPL, decizie luată de Biroul Vamal de Interior Alba. De asemenea, s-a dispus închiderea temporară a activității unui alt operator economic până la remedierea unor deficiențe tehnice semnalate, măsură care a fost impusă de Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat din Sibiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

În decembrie: Expoziția documentară „Sebeșenii și Unirea de la 1 Decembrie 1918″, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Muzeul Municipal „Ioan Raica”, din cadrul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş, vă invită să vizitați, în grădina muzeului, până la sfârșitul lunii decembrie, expoziția documentară „Sebeșenii și Unirea de la 1 Decembrie 1918″.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Prin tema aleasă, organizatorii vă propun o rememorare a evenimentelor petrecute la sfârșitul lui 1918 și în primele luni ale anului următor. Expoziția debutează cu prezentarea evenimentelor din perioada anterioară Unirii, în care ardelenii au fost angrenați în vâltoarea Primului Război Mondial, plătind tributul de sânge pe fronturile din Italia, Galiția și în Munții Carpați, în armata unui imperiu care intra în disoluție. În același timp, se impunea cunoașterea sacrificiilor pe care le-au făcut sebeșenii în Primul Război Mondial, reconstituirea lor fiind posibilă cu ajutorul tabelelor cu participanții români din Sebeș la marea conflagrație, întocmite de Astra și păstrate, în prezent, la Serviciul Județean Sibiu al Arhivelor Naționale ale României.

Urmând firul evenimentelor s-a surprins momentul constituirii Consiliului Național Român și a Gărzii Naționale Române din Sebeșul Săsesc, în contextul tulburărilor „revoluționare” care au avut loc în oraș, precum și contribuția acestor două structuri la reinstaurarea unui climat de liniște și ordine publică, într-o atmosferă caracterizată de tensiune și de nesiguranță.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

În acest context, au fost evocate două dintre personalitățile marcante ale orașului, care și-au pus amprenta asupra evoluției evenimentelor în perioada de la cumpăna anilor 1918 și 1919, din postura lor de președinți ai CNR Sebeș. Este vorba de protopopul greco-catolic Ioan Simu și de omologul său ortodox, Sergiu Medean, care și-au asumat responsabilitatea gestionării vieții urbei în momentele dificile din preajma Unirii. Cei doi au avut o contribuție importantă și la pregătirea participării sebeșenilor la Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie, de la alegerea delegaților și întocmirea credenționalelor, la deplasarea delegației orașului la Alba Iulia.

Atmosfera din sânul delegației este cunoscută în special datorită relatărilor lui Lucian Blaga, participant și el, alături de fratele său, Lionel, la marele eveniment. El a surprins bucuria și implicarea concetățenilor, sebeșenii intonând la Alba Iulia „Imnul Unirei”, compus special pentru acest eveniment de Ion Băilă.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

După înfăptuirea Unirii s-a urmărit consolidarea poziției administrației românești, proaspăt instituită, surprinzând activitatea primilor primari români după 1918, dr. Lionel Blaga, dr. Ioan Cușută și dr. Danil Tecău, ultima parte a expoziției evocând intrarea armatei române în Sebeș, la 1 ianuarie 1919.

Derularea evenimentelor premergătoare Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia a fost surprinsă folosindu-se literatura de specialitate existentă, dar și numeroase surse inedite aflate în fondurile Serviciului Județean Alba al Arhivelor Naționale ale României, în colecțiile Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și ale Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

Vineri, 1 Decembrie, accesul în toate expozițiile muzeului este gratuit.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare