Rămâi conectat

Actualitate

A picat din nou sistemul electronic al cardului de sănătate. CNAS susține că pacienții nu ar trebui să fie afectați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, pentru a doua oară în ultimele patru zile, sistemul de validare a cardurilor de sănătate a cedat, afectând activitatea în unele spitale și nevoindu-i pe medicii de familie să acorde servicii medicale fără introducerea datelor în sistem.

UPDATE: Începând cu orele 18:30 sistemul a fost repornit, anunță Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Mulți dintre aceștia evită să efectueze consultații și să elibereze rețete când sistemul cardului naţional de asigurări de sănătate nu funcţionează, întrucât se tem că nu le vor fi decontate aceste servicii medicale prestate.

Astfel, pulți pacienți care așteaptă la ușile medicilor de familie sunt nevoiți să își reprogrameze consultația.

 

“Incepand cu ora 16:30, astazi, 21.09.2015, la sistemul de card – CEAS s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica in locatia unde este amplasata Autoritatea de Certificare ( acea componenta care permite semnarea cu cardul ). Echipa de suport lucreaza la remedierea acestei defectiuni.

 

Dupa repornirea echipamentelor si serviciilor aferente A.C. se va transmite mesaj pe toate canelele de comunicare cu CAS / Furnizori de servicii medicale si farmaceutice / Dezvoltatori de aplicatii in domeniu.

 

Pana la repornirea sistemului, furnizorii pot acorda servicii medicale si inregistra activitatea in aplicatiile informatice iar dupa confirmarea din partea CNAS ca sistemul este functional, serviciile se vor ridica in sistem in limita celor 72 de ore”, a transmis astăzi CNAS printr-un comunicat de presă.

 

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate reaminteşte furnizorilor, întrظo postare pe site, care sunt paşii care sunt de urmat într-o astfel de situaţie. Pacienţii nu trebuie să aibă de suferit, ei trebuie să primească servicii medicale, iar furnizorii să respecte normele de utilizare a cardului de sănătate


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea