Rămâi conectat

Ştirea zilei

A încetat din viață profesorul de limba engleză Pavel Dat: ”Drum lin spre Ceruri și spre familia dumneavoastră! Cu prețuire, respect și cu foarte mare regret”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A încetat din viață Pavel Dat, profesor de Limba Engleză, în vârstă de 87 de ani. Acesta a predat la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și activat si ca inspector școlar. S-a pensionat în anii 90. Drum lin spre Ceruri și spre familia dumneavoastră! Cu prețuire, respect și cu foarte mare regret”, transmit colegii regretatului dascăl.

”Rămas bun Domnule Profesor!!!! Cu părere de rău și cu lacrimi în ochi scriu aceste rânduri …Mă uit la fotografia trimisă de dl. profesor Goia Cornel și îmi amintesc de filmul făcut în anul 1987 de Studiourile Sahia despre liceul nostru. Mulțumesc de imagine!

L-am cunoscut cu 30 de ani în urmă, când preda engleza din Cabinetul de limbi moderne și cu căștile pe urechi părea un comentator sportiv! Vorbea o engleză impecabilă, avea o atitudine galantă, deschisă, era prietenos și cu simțul umorului. Toată lumea îl respecta, îl aprecia și îl iubea. Nu-ți era deloc greu să porți o conversație cu dânsul.

Vorbind destul de des cu dl Dat, am aflat că era născut la Peștiș, lângă Aleșd, loc care mie îmi era foarte drag din motive personale. Apoi mi-a spus că a studiat la Moscova și ne distram încercând să îmi amintesc rusa învățată în școala generală. I-am cunoscut familia, peste ani am devenit prietenă foarte bună cu cumnata dânsului, prof. Rodica Bontea și ea mi-a povestit multe despre el.

Citește și: Mesaje de condoleanțe și mesaje de comemorare. ANUNTURI de deces la trecerea la cele veșnice a persoanelor dragi

Ne-am întâlnit de nenumărate ori, în momente frumoase ale vieții precum și în cele mai tragice, pentru că a avut parte din plin de ele! Cu toată durerea soțului care și-a pierdut soția și a tatălui care și-a îngropat fiica, domnul Dat a rămas un om optimist, bun, omenos, care aprecia viața și care mereu mi-a spus să mă bucur de fiecare clipă.

Îl vedeam adesea mergând sau venind de la cimitir. Devenise o obișnuință a lui și un mod de viața. Nu concepea să treacă o zi fără să se ducă să ”vorbească cu fetele lui”. Așa o să îmi aduc aminte de dânsul! Și, în ultimii ani era foarte fericit pentru că devenise bunic! Nu conta că nu avea nicio legătură de sânge cu nepoțica, el o venera! Un astfel de OM a fost DOMNUL DAT!

Drum lin spre Ceruri și spre familia dumneavoastră! Cu prețuire, respect și cu foarte mare regret, colegii dumneavoastră vă spun RĂMAS BUN colegul și prietenul nostru.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea