Rămâi conectat

Oameni şi locuri

A doua zi de proteste la Cugir

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aşa cum anticipam în reportajul de ieri, ziua de sâmbătă avea să constituie un nou episod consacrat protestelor organizate la Cugir. În jurul orei 17.30, un număr redus de cugireni au început să se strângă pe platoul din faţa Catedralei ”Adormirea Maicii Domnului ” iar până la orele 18:00-18:30 efectivul protestatarilor s-a ridicat la cca. 200 de persoane. În mare parte cei prezenţi au fost tineri, un grup de revoluţionari ai Asociaţiei „21 Decembrie 1989″ în frunte cu preşedintele Liviu Bulzan şi vicele Ioan Cristea, precum şi câţiva pensionari şi lotul de fotbal CSO Cugir, care reprezintă în campionat primăria locală. N-au lipsit de la miting membri şi simpatizanţi ai PNL, ai căror lideri au preferat să nu se amestece cu mulţimea asistând la eveniment de pe tuşă .
Protestatarii înarmaţi cu pancarte, steaguri şi celebrul portret, caricatura preşedintelui Băsescu au scandat lozinci de genul ”Jos Băsescu”, „Jos guvernul Boc”,  ”Vrem anticipate”, ”Nu vă fie frică şi Băsescu pică”. Unul dintre revoluţionari a amuzat asistenţa prin lozinci de genul „Jos Ceauşescu” şi „Jos Iliescu”. În jurul orei 19:00, coloana a plecat în marş pe bulevardul Alexandru Sahia strigând: „Nu staţi la balcoane că muriţi de foame”, ”Jos Băsescu” şi ”Jos guvernul”, după care s-au întors în faţa Catedralei unde slujba de vecernie abia se săvârşise. (C. P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea