Rămâi conectat

Editorial

Noii oameni politici ai României

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Alegerile din România se aseamănă oarecum cu revoluţiile din dezvoltarea omenirii care au fost absolut necesare pentru crearea unei noi societăţi şi a unor noi tipare social-economice şi politice. Aşa s-a întâmplat şi în România post-decembristă, s-a făcut „tabula rasa” a tot ce s-a construit în societatea socialistă, s-a renunţat la toate valorile create înainte de 89 şi-am luat-o practic de la zero.
Şi vedeţi unde s-a ajuns astăzi, la o gravă criză economică, politică şi de ce nu, morală. Câţi dintre români, în această epocă a globalizării şi a trecerii României în societatea capitalistă sălbatică sunt mai fericiţi astăzi decât au fost în trecut? Ar trebui să învăţăm ceva din această experienţă pentru ca poporul să ajungă la un echilibru iar oamenii politici care au câştigat alegerile locale 2012 şi aceştia sunt indiscutabil USL-iştii să încerce pe cât posibil să păstreze tot ce a fost bun în vechea guvernare pornind la drum din punctul la care au ajuns cei dinaintea lor. Numai aşa se pot evita excesele şi viitoarele derapaje, fiindcă sigur vor exista, ale noilor guvernanţi. Continuarea războiului între oamenii politici ar fi o sinucidere colectivă şi ar fi total neproductivă pentru poporul român dornic de pace şi armonie.
Nu vreau să cred că noii primari aleşi vor fi noii baroni locali ai României, aşa cum a declarat fostul preşedinte al României, domnul Ion Iliescu, dar semnalul de alarmă „tras de acesta” trebuie luat în consideraţie fiindcă dumnealui are o mare experienţă politică. Declaraţia avertisment a preşedintelui actual, Traian Băsescu, „să ne ferească Dumnezeu de mai rău” trebuie interpretată în contextul „căderii luciferice” a PDL-ului, dar nu aşa de tare ca să nu se poată ridica din nou precum un Phoenix din propria cenuşă, desigur cu un alt conducător şi aici nu-l văd decât pe Vasile Blaga. PDL trebuie să înţeleagă că rolul unui partid în opoziţie este „critica dezinteresată” a celor de la guvernare şi să împiedice alunecarea sau „derapajul” spre interese mărunte şi de partid.
Dacă nu se va depăşi „faza prădalnică” a dezvoltării României caracterizată prin acapararea bogăţiilor României de străini şi venetici prin tehnica procentului 25% luat de către politicieni, atunci al treilea partid al României care este Partidul Poporului Dan Diaconescu să crească ca „Făt Frumos” din poveştile lui Petre Ispirescu de trei ori până în octombrie 2012 când vor fi alegeri parlamentare.
Fac un apel la politicienii noştri să stopeze anarhia economică a societăţii româneşti care reprezintă adevărata sursă a răului în România. Capitalul privat din România tinde să se concentreze în mâinile unor străini iar în curând puterea lui enormă nu va mai fi ţinută în frâu de nici un guvern democratic al României. Acest lucru va fi posibil dacă reprezentanţii poporului român, aleşi astăzi, uită odată ajunşi la putere de interesele părţilor dezavantajate ale populaţiei, care inevitabil vor îngroşa rândurile Partidului Poporului D D. Este cazul să ne reamintim de o economie planificată, termen de mult uitat dar reînviat de preşedintele american Obama, pentru a soluţiona problemele economice acute de astăzi şi pentru a nu lăsa ca ampla centralizare a puterii economice şi politice imaginată de FMI să devină atotputernică şi arogantă faţă de cetăţeanul român. Depinde de conducerea României şi de primul ministru Victor Ponta, în care ne punem toate speranţele, care prin îndemânare, atenţie extremă şi prevedere să evite acest lucru şi să facă tot posibilul ca interesele supreme ale ţării să-i fie călăuză şi „să coboare” cu ele spre popor aşa cum a făcut Moise coborând de pe Muntele Horebului cu tablele legii. Aşa să-i ajute Dumnezeu!
Dr. Mircea FRENŢIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea