Rămâi conectat

Editorial

Demos kratos

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

  Poporul s-a pronunţat! Partidul Poporului Dan Diaconescu a devenit a treia forţă politică a ţării. România are un sistem politic democratic în care votul unui analfabet este egal cu votul unui academician. Poporul s-a pronunţat! La sesiunea din acest an a examenului de bacalaureat s-au înscris doar vreo 200.000 de absolvenţi de liceu, deşi Ministerul Educaţiei se aştepta la 350.000 de candidaţi!
Am scris în repetate rânduri despre degradarea tot mai accentuată a sistemului de valori din România, atât sub aspect moral, cât şi educaţional şi cultural, atrăgând atenţia asupra influenţei nefaste pe care acest fapt îl are asupra aspectelor politice şi administrative, adică a acelor domenii în care ne dorim performanţă şi profesionalism la cote ridicate pentru că numai astfel putem spera că deciziile care se vor lua vor fi corecte, benefice pentru noi toţi. Este secretul lui Polichinelle că un nivel cultural şi educaţional ridicat este pozitiv. Lucrul este valabil şi pentru ales şi pentru alegător. Vă amintiţi cu câtă neîncredere era privit, cum era luat în derâdere partidul lui Gigi Becali Partidul Noua Generaţie? De ce? Pentru că Becali îşi înfiinţase un partid după ce câştigase o notorietate ridicată ca finanţator al FC Steaua Bucureşti şi prin maniera sa exuberantă şi tranşantă de a fi. A câştigat astfel simpatia multora, dar nu şi voturile. Cei care l-au privit atunci cu neîncredere au avut dreptate. În anii care au trecut lucrurile s-au schimbat şi pervertirea scării valorilor s-a agravat. Astfel, Dan Diaconescu a dobândit notorietate promovând la postul propriu de televiziune enigme poliţiste gen Elodia, prezicători, luptători anticorupţie colerici, dar şi personaje precum Magda Ciumac şi Tolea. Într-una dintre emisiuni Dan Diaconescu a fost luat pe sus şi aruncat, la propriu, într-un tomberon. Regizată sau nu, manevra a fost comentată şi promovată în restul presei doritoare de rating, care fără să vrea a contribuit la creşterea notorietăţii lui DD. Intrat în atenţia Consiliului Naţional al Audiovizualului, DD a declarat că este supus unor persecuţii politice şi pentru a întări aserţiunea a înfiinţat şi un partid, un Partid al Poporului care nu are cine ştie ce doctrină. Dar ce-ţi trebuie doctrină când ai un sac de promisiuni? Iar românii au dovedit că sunt creduli şi mari amatori de promisiuni. Şi desigur au fost şi dezamăgiţi de partidele cărora le-au acordat în ultimele două decenii voturile. Aşa se face că unii dintre ei, prea mulţi, şi-au legat speranţele de mai bine de PPDD care a devenit prin votul lor a treia forţă politică a ţării. În multe cazuri ei sunt cheia constituirii majorităţilor în consiliile locale şi judeţene. Dar are PPDD aleşi suficient de pricepuţi? Am văzut cum, în cazul PDL, promovarea în prim plan a unor persoane neexperimentate, neprofesioniste, naive chiar din punct de vedere al managementului politic a contribuit determinant la catastrofa naţională înregistrată la alegerile locale recent încheiate. Vom vedea dacă măsurile de austeritate luate, dar insuficient explicate au fost bune sau nu. Ne-am săturat însă de experimente.
Poporul s-a exprimat însă! Poporul a ales şi voinţa sa este respectată. România este o democraţie. În limba greacă „demos” înseamnă „popor”, iar „kratos” înseamnă „Putere”. În România, acum, poporul are puterea.

Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea