AVERTISMENT pentru amatorii de ceai, la pliculeț: Ce se poate întâmpla în timpul procesului de infuzare
AVERTISMENT pentru amatorii de ceai, la pliculeț: Ce se poate întâmpla în timpul procesului de infuzare
Cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Barcelona (UAB) au efectuat un studiu care dezvăluie că pliculețele de ceai confecționate din polimeri eliberează micro și nanoparticule de plastic în timpul procesului de infuzare. Studiul a demonstrat că aceste particule pot fi absorbite de celulele intestinale umane, putând ajunge în fluxul sanguin.
Citește și: Cum ”te repari” după ospățul de Crăciun
Studiul a demonstrat că aceste particule pot fi absorbite de celulele intestinale umane, putând ajunge în fluxul sanguin. Pliculețele de ceai analizate erau compuse din nylon-6, polipropilenă și celuloză.
În timpul infuzării, pliculețele din polipropilenă au eliberat aproximativ 1,2 miliarde de particule per mililitru, cu o dimensiune medie de 136,7 nanometri. Cele din celuloză au eliberat aproximativ 135 milioane de particule per mililitru, cu o dimensiune medie de 244 nanometri.
Pliculețele din nylon-6 au eliberat aproximativ 8,18 milioane de particule per mililitru, cu o dimensiune medie de 138,4 nanometri.
Pentru a caracteriza particulele, cercetătorii au utilizat tehnici precum microscopie electronică, spectroscopie în infraroșu, dispersie dinamică a luminii, velocimetrie Doppler laser și analiza traiectoriei nanoparticulelor.
Particulele au fost colorate și expuse la diferite tipuri de celule intestinale umane pentru a evalua interacțiunea și internalizarea celulară. Celulele intestinale care produc mucus au prezentat cea mai mare rată de absorbție a particulelor, acestea ajungând chiar și în nucleul celular.
Cercetătorii subliniază necesitatea unor metode standardizate pentru testarea contaminării cu micro și nanoparticule de plastic eliberate din materialele plastice care intră în contact cu alimentele și a unor politici de reglementare pentru reducerea acestei contaminării. informează
Creșterea utilizării plasticului în ambalaje necesită o abordare atentă a problemei contaminării cu micro și nanoparticule de plastic pentru a asigura siguranța alimentară și sănătatea publică.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Pensiile NU se vor mai majora din 1 ianuarie 2025: Indexarea de 12,1% nu va mai fi acordată!
Pensiile NU se vor mai majora din 1 ianuarie 2025: Indexarea de 12,1% nu va mai fi acordată! Coaliția de guvernare a finalizat Ordonanța trenuleț, care va fi adoptată de către Guvern, iar pentru pensionari veștile sunt cât se poate de rele. Pensiile nu vor fi indexate cu rata inflației de la 1 ianuarie 2025 […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
Mesaje de SFANTUL STEFAN. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi