DOSAR PENAL deschis de DIICOT pe baza documentelor desecretizate prezentate în ședința CSAT: Ce infracțiuni sunt vizate
DOSAR PENAL deschis de DIICOT pe baza documentelor desecretizate prezentate în ședința CSAT: Ce infracțiuni sunt vizate
DIICOT anunță că a deschis un dosar penal pe baza documentelor desecretizate care au fost prezentate în ședința CSAT de săptămâna trecută. Sunt vizate infracțiuni de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, tentativă la infracțiunea de perturbarea funcționării sistemelor informatice și tentativă la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic. Deocamdată, ancheta este „in rem”, adică vizează fapte, nu există persoane care să aibă calitatea de suspect.
Citește și: VIDEO | Reacția Elenei Lasconi, după anularea primului tur al alegerilor prezidențiale: Decizia CCR este ilegală! Distrugeți democrația! Duceți țara în anarhie!
„În urma analizei informațiilor rezultate din documentele (desecretizate) care au fost prezentate în cadrul ședinței CSAT din data de 28 noiembrie 2024 privind desfășurarea procesului electoral pentru funcția de Președinte al României, procurorii DIICOT s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, tentativă la infracțiunea de perturbarea funcționării sistemelor informatice și tentativă la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic.
Cercetările sunt efectuate in rem, iar această etapă a procesului penal nu semnifică formularea unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor pentru stabilirea corectă și completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluții legale și temeinice”, transmite DIICOT.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
„Ordonanța trenuleț” 2025 lovește sectorul IT. Eliminarea facilităților fiscale afectează inovația. Manager: „Riscăm să compromitem atât dezvoltarea companiilor românești, cât și viitorul economiei noastre”
„Ordonanța trenuleț” 2025 lovește sectorul IT. Eliminarea facilităților fiscale afectează inovația. Manager: „Riscăm să compromitem atât dezvoltarea companiilor românești, cât și viitorul economiei noastre” Transilvania IT Cluster, cel mai mare cluster de tehnologie din România, reprezentând peste 190 de membri – companii, instituții și organizații din domeniul IT – își exprimă îngrijorarea față de măsurile […]