Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Zi de mare sărbătoare în parohia Mătișești, protopopiatul Câmpeni: Noua capelă mortuară a fost binecuvântată

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Zi de mare sărbătoare în parohia Mătișești, protopopiatul Câmpeni: Noua capelă mortuară a fost binecuvântată

Sâmbătă, 26 octombrie 2024, când Sfânta noastră Biserică sobornicească și apostolească îl prăznuiește cu multă evlavie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a fost zi de mare sărbătoare pentru credincioșii din parohia Mătișești, protopopiatul Câmpeni, care au sărbătorit hramul pitorescului locaș de cult aflat în centrul localității.

Citește și: FOTO | Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: Ce sfânt va fi pomenit în fiecare an la 27 octombrie

Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un numeros sobor de preoți, în fruntea căruia s-a aflat părintele Petrișor Muntean, inspector eparhial. În cadrul slujbei, sfinția sa a rostit cuvântul de învățătură.

În continuare, a fost săvârșită slujba de binecuvântare a noii capele mortuare din proximitatea bisericii parohiale. Edificiul a fost ridicat prin implicarea fostului preot paroh Gheorghe Nicolae Matei, a bunilor credincioși și a autorităților locale și centrale. Totul s-a încheiat cu o agapă frățească, la Căminul Cultural din localitate, unde au participat, alături de preoți și oficialități, un număr mare de credincioși.

Bunul Dumnezeu să-i răsplătească pe toți cei care s-au implicat moral și financiar la edificarea noii capele mortuare, iar bunilor credincioși din parohia Mătișești să le râduiască un nou preot paroh care să vegheze la buna desfășurare a vieții spirituale din acest sat binecuvântat al Munților Apuseni. Momentan, slujbele sunt săvârșite de către părintele pensionar Ioan Vesa. Transmite Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ITM ALBA: Amenzi de 4.000 lei și 8 avertismente în perioada 21-25 octombrie 2024. Ce nereguli au găsit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

ITM ALBA: Amenzi de 4.000 lei și 8 avertismente în perioada 21-25 octombrie 2024. Ce nereguli au găsit inspectorii Inspectorii ITM Alba au dat în perioada 21-25 octombrie 2024, 8 avertismente și amenzi în valoare de 4.000 de lei. Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2024, aprobat de către conducerea Inspecţiei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea