Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

PENSII 2024 | Achitarea pensiilor restante și decizii de recalculare revizuite. Precizări de la Casa de Pensii Alba

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

PENSII 2024 | Achitarea pensiilor restante și decizii de recalculare revizuite. Precizări de la Casa de Pensii Alba

În judetul Alba, la fel ca în toata țara, mai sunt pensionari care au decizii primite, dar fără a avea și plata făcută conform deciziilor, la fel cum există și persoane cărora li s-au făcut plați fără a primi decizii. Vreau să precizez că, toate aceste situații vor fi reglementate. În prezent, emitem decizii de recalculare pentru persoanele care nu au primit inițial aceste decizii, datorită unor erori apărute la prelucrarea datelor sau din cauza unor lucrări curente care au generat revizuirea deciziei de recalculare deja primită, pentru actualizarea pensiei cuvenite.

Citește și: Când vor primi pensiile persoanele care s-au pensionat vara aceasta: Întârzieri în primirea sumelor cuvenite din cauza schimbărilor legislative

Am finalizat verificarea a peste 4900 de decizii oprite de la distribuire, pentru a evita procesele in instanță. Pentru persoanele care au stabilite drepturi de pensie noi din luna iulie 2024, incepând cu luna septembrie, am făcut plăți la mandat sau ordin de plată, în funcție de solicitarea fiecaruia, tocmai pentru ca dânșii să nu ramână fără venituri.

În calitate mea de director executiv al Casei Judetene de Pensii Alba, consider că este corect ca toată lumea să afle situația gravă pe care am găsit-o in luna martie 2020, când am fost numită la conducerea acestei instituții ți ce-am reusit sa realizăm până la aceasta oră.

În anul 2020 erau peste 10.000 (zece mii) de cereri de pensionare nesoluționate, sute de cereri de cazuri noi de pensie fără decizii emise, sute de sentințe nepuse în executare, ca urmare a dezinteresului care a existat la nivelul conducerii din acea vreme. Trebuie să spun, cu mâhnire, că, din aceste cauze, sute de pensionari au decedat fara a-și primi măcar o lună pensia. Împreună cu funcționarii Casei Județene de Pensii Alba am încercat să rezolvăm gravele probleme și am început procesul de evaluare a celor aproximativ 85.600 de dosare de pensie, aflate în plată. Am constatat și aici numeroase erori, chiar în dosarele revizuite și am trimis pensionarilor restanțele de plată, care li se cuveneau de drept.

La toate aceste probleme grave, venite din trecut, s-a adăugat și lipsa de personal. Am muncit foarte multe zile peste program și am depus un efort susținut ca să ajungem la normalitate, astfel încât, în intervalul iulie-august 2024 să putem emite decizii de recalculare conform art. 144 din Lg 360/2023. Vreau să precizez că se munceste zilnic, cu un efort susținut de către toti angajatii, astfel încât fiecare pensionar să-și primească decizia și drepturilor aferente. Deasemenea și colegii din Casa Natională de Pensii Publice depun un efort susținut pentru actualizarea aplicațiilor de stabilire și plată a drepturilor în conformitate cu prevederile noii legi.

Avem, începând cu 01.09.2024, o nouă lege a pensiilor care trebuie transpusă informatic pentru a emite decizii și pentru a se face plăți. Este o munca asiduă din partea tuturor pentru ca drepturile sa fie corect stabilite și corect acordate, în conformitate cu prevederile noii legi.

Mentionez că, venim în sprijinul pensionarilor cu comunicate de presă, cu informații postate pe pagina de facebook a institutiei : “Casa Judeteana de Pensii Alba”, precum și pe site-ul instituției : pensiialba.ro. În calitate de director executiv al Casei Județene de Pensii Alba, vă asigur, că fiecare funcționar al acestei instituții este implicat astfel încât, această perioadă de tranziție la noua lege să nu afecteze drepturile pe care beneficiarii noștri sunt îndreptățiți să le primească.

Vă multumesc!
Cu respect și deosebită considerație,
Cornelia Miclea- director executiv al CJP Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sărbători de iarnă mai scumpe în 2024: Carnea de porc s-ar putea scumpi cu până la 15%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sărbători de iarnă mai scumpe în 2024: Carnea de porc s-ar putea scumpi cu până la 15% Sărbătorile de iarnă vor fi mai scumpe în 2024. Carnea de porc se scumpește, iar cei din industrie susțin că până la Crăciun prețurile ar putea crește chiar și cu 15 % pe fondul unei cereri mai mari. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea