Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

7 – 13 octombrie | ISU Alba: Activități menite să crească nivelul de conștientizare a riscurilor de dezastre naturale

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

7 – 13 octombrie | ISU Alba: Activități menite să crească nivelul de conștientizare a riscurilor de dezastre naturale

În perioada 07-13 octombrie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba a derulat o serie de activități menite să crească nivelul de conștientizare a riscurilor de dezastre naturale în rândul comunității. Aceste acțiuni s-au concentrat pe educația preventivă și informarea cetățenilor cu privire la măsurile de protecție necesare în situații de urgență.

Citește și: FOTO | ISU Alba a marcat Ziua Internațională a Reducerii Riscului de Dezastre prin activități de conștientizare și prevenire

Pe parcurul săptămânii anterioare, în cadrul a 2 unități de învățământ din municipiul Alba Iulia, personalul din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților a susținut lecții deschise privind manevrele și tehnicile de acordare a primului ajutor medical de bază, precum și exerciții de evacuare în caz de cutremur. În acest context, peste 500 de elevi și cadre didactice au fost instruite.

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire, alături de paramedici și voluntari SMURD au organizat 2 puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă în această perioadă, în locuri cu aflux mare de persoane. Rolul acestor acțiuni constă în conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar putea expune la un anumit moment şi într-un anumit loc, precum şi privind măsurile de protecţie şi comportamentul pe care ar trebui să le adopte în cazul producerii unei situaţii de  urgenţă. Cu acest prilej, au fost informate și au primit materiale informative aproximativ 500 de persoane.

În perioada 11-12 octombrie 2024, subunitățile de pompieri au deschis porțile pentru copiii din comunitățile pe care le deservesc, oferindu-le ocazia de a explora meseria de salvator și tehnica din dotarea pompierilor.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență pot fi consultate pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență ,,FII pregătit” sau aplicația de mobil DSU.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Înaltpreasfințitul Irineu, slujbă arhierească în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva: „Să-i urmăm exemplul”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Înaltpreasfințitul Irineu, slujbă arhierească în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva: „Să-i urmăm exemplul” Luni, 14 octombrie a.c., în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Mănăstirea Subpiatră, protopopiatul Câmpeni. Citește și: Sfânta Parascheva, sărbătorită de credincioși pe 14 octombrie: Ocrotitoarea celor aflați în nevoi şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea