Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Alin Tomuș, sociolog: Deși vi se pare acum că nu există șanse de reconciliere, alianța formată de PSD-PNL va continua să guverneze și după alegerile din decembrie

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Alin Tomuș, sociolog: Deși vi se pare acum că nu există șanse de reconciliere, alianța formată de PSD-PNL va continua să guverneze și după alegerile din decembrie

Care sunt șansele ca PSD și PSD să guverneze împreună și după alegerile din decembrie 2024? La o analiză sumară, acestea pare să tindă către zero, dacă ținem cont de tensiunile dintre cele două formațiuni, accentuate în ultimele zile.

Citește și: Alin Tomuș, sociolog: Moțiunea de cenzură este doar un exercițiu de imagine, nu va trece

Sociologul albaiulian Alin Tomuș contrazice, însă, aceste supoziții. „În logica electorală, multe dintre acțiunile pe care le vedeți în presa momentului par să dețină sens și să fie argumente suficiente pentru a crede că nu există reconciliere între PSD și PNL. Dincolo însă de logica electorală, cea care te determină să îți mobilizezi electoratul, există o imagine de ansamblu de care România, românii și reprezentanții lor trebuie să țină cont.

În această imagine de ansamblu, predictibilitatea și mai ales stabilitatea care o generează pe cale de consecință logică sunt aspecte raționale și funcționale, capabile să dicteze deznodământul unor acțiuni. Am mai spus-o și o repet cu același tip de convingere, nevoia de stabilitate va fi câștigătoare în fața oricăror alte rațiuni politice ale momentului. Alianța PSD-PNL va continua și după alegerile din decembrie formând noul guvern”, afirmă Alin Tomuș.

„Cei care aveți frați sau surori vă aduceți aminte că uneori, copii fiind, vă doreați să aveți dreptate în competiție cu ei, considerând că unele lucruri sunt nepermise. Până când, dreptatea presupusă era interpretată în sens funcționalist de către părinți. În acest tip de percepție aveai să înțelegi că e mai bine pentru situația generală să fie pace. Și era dincolo de ceea ce ți se părea ție că e drept. Frustrant sau nu, îndreptățit sau nu, viața mergea înainte sub auspiciile acestei reguli ale stabilității. Așa va fi și aici, lucrurile vor merge înainte fără a se mai pune prea mult problema celui care are dreptate.

Sigur că unii dintre cei care sunt profund implicați în jocul politic vor spune că această paradigmă nu stă în picioare și că vom face ca de fiecare dată doar ceea ce vrem noi, numai că dacă acest „ce vrem noi” complică un context care are nevoie de simplificare, ghici ce? Vom face ceea ce trebuie. Sunt sigur că nu suntem tătari să nu înțelegem, nu?”, mai spune sociologul albaiulian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Lucrările la baza sportivă din Teiuș, reluate: Se montează pilonii de susținere a iluminatului nocturn

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Lucrările la baza sportivă din Teiuș, reluate: Se montează pilonii de susținere a iluminatului nocturn Primăria Teiuș anunță reluarea lucrărilor la baza sportivă a orașului. În prezent, se montează pilonii de susținere pentru iluminatul nocturn. Citește și: FOTO, VIDEO | Stadiul lucrărilor pe DN 74 și DN 74A: Prefectul Nicolae Albu, vizită în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea