Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Când vor primi pensiile persoanele care s-au pensionat vara aceasta: Întârzieri în primirea sumelor cuvenite din cauza schimbărilor legislative

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Când vor primi pensiile persoanele care s-au pensionat vara aceasta: Întârzieri în primirea sumelor cuvenite din cauza schimbărilor legislative

Persoanele care au ieșit la pensie vara această se confruntă cu dificultăți din cauza modificării legii pensiilor. Multe dintre persoanele care și-au depus dosarele de pensionare în această vară, riscă să își primească pensiile abia în anul 2025, din cauza haosului generat la casele de pensii, care întâmpină probleme în procesarea datelor.

Citește și: Când intră pensiile pe card în Alba în octombrie 2024: Anunțul Casei Județene de Pensii

Pensionarii au primit banii după vechea lege a pensiilor, recalcularea, în cazul lor, făcându-se printr-un program informatic care nu ar funcționa în parametrii normali. Drept urmare, seniorii care se regăsesc în această situație mai au de așteptat până în luna ianuarie a anului 2025. Atunci se preconizează că vor fi procesate datele lor, iar ei își vor putea primi banii cuveniți.

Disperați, oamenii au încercat să ia legătura cu reprezentanții caselor de pensii care le pot face niște plăți pe bază de mandat poștal.

Plățile pensiilor revizuite se fac abia în noiembrie

„În mod normal, dacă mergem pe graficul nostru de comunicare la plată, plata acestor contribuții ar fi în noiembrie prin sistemul informatic. Vom vedea cum va funcționa programula acesta de plată.

Dacă nu vom avea posibilitatea să comunicăm diferențele așa cum suntem obișnuiți, vom proceda ca și cum facem acum: dăm prin caserie, cu mandat poștal, ordine de plată în contul bancar.

Asta implică un volum mai mare de muncă, dar la situația actuală noi trebuie să rezolvăm problema”, au mai spus reprezentanții caselor de pensii, potrivit newsweek.ro

Persoanele care au sesizat diferențe între decizia cu pensia recalculată și talonul primit sau ce au încasat prin poștaș/card trebuie să știe că doar casele de pensii pot rezolva situația.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ora de iarnă 2024: Când vor fi date ceasurile cu o oră înapoi și cum ne afectează această schimbare

Bera Larisa

Publicat

în

Ora de iarnă 2024: Când vor fi date ceasurile cu o oră înapoi și cum ne afectează această schimbare În noaptea de 26 spre 27 octombrie 2024, vom trece la ora de iarnă, moment în care ceasurile vor fi date înapoi cu o oră. Schimbarea aduce o oră suplimentară de somn, dar și zile mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea