Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

DOCUMENT | Alba Iulia: Culesul viilor acum opt decenii. Primarul a dat ordin: Pedepse prevăzute în Codul Penal

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

DOCUMENT | Alba Iulia: Culesul viilor acum opt decenii. Primarul a dat ordin: Pedepse prevăzute în Codul Penal

Primăria Alba Iulia prin semnatarul Dr. Dumitru Bogdan, primar al municipiului la data de 9 octombrie 1943, precum și Cirlea Cornel, Secretar General la momentul trecut menționat, amintiți prin arhaicul „noi”, a dispus prin ordonanța „No. L V II” fixarea datei, atunci viitoare, a culesului roadelor oferite de viile orașului ce astăzi păstrează vie istoria unui întreg neam.

Citește și: DOCUMENT. Salarii la stat în 2024 | Primăria Alba Iulia: Ce sume de bani încasează angajații plătiți din bani publici

Documentul remis la data de 9 octombrie 1943 purtând „No.” 5509, în urma istorică a raportului dresat în ziua de 8 octombrie 1943 cu proprietarii de vii, aflat în posesia și conservarea Direcţiei Judeţene Alba a Arhivelor Naţionale, privitor la stabilirea datei culesului viilor în urmă cu opt decenii pe teritoriul municipiului Alba Iulia, din județul Alba:

Astfel, la acel moment ce nu trebuie dat nicicând uitării, precum nici unul din istoria ce imperios trebuie să o purtăm cu mândrie, primarul de atunci al municipiului Alba Iulia, Dr. Dumitru Bogdan, precum și Secretarul General, Cirlea Cornel, au dat ordin în capitala de suflet a României și veșnicul Ardeal ca roadele naturii să fie culese, fără de excepție și în caz contrar pasibil de sancțiuni, începând cu data de 18 octombrie 1943: „Contravenienții se vor pedepsi, potrivit dispozițiunilor prevăzute de Codul Penal”.

FOTO DOCUMENT: Direcția Județeană Alba a Arhivelor Naționale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Promeda inimilor la Alba Iulia, eveniment dedicat promovării mișcării în aer liber: „Trăiește conștient!”

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Promeda inimilor la Alba Iulia, eveniment dedicat promovării mișcării în aer liber: „Trăiește conștient!” Ieri, 12 octombrie 2024, la Alba Iulia s-a desfășurat promenada inimii, eveniment organizat anual de Clubul Rotary Alba cu scop de a promova mișcarea în aer liber și sănătatea inimii. Citește și: Ziua Mondială a Inimii: În România, doar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea