Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Volei Alba Blaj, meci cu „U”-NTT Data Cluj în Divizia A1 | Interviu cu antrenorul italian Marco Musso, la debut pe banca echipei din „Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Volei Alba Blaj, meci cu „U”-NTT Data Cluj, sâmbătă, în Divizia A1. Interviu cu antrenorul italian Marco Musso, la debut pe banca echipei din „Mica Romă”

După ce a stat în runda inaugurală a Diviziei A1 la volei feminin, vicecampioana României, Volei Alba Blaj va susține sâmbătă, la ora 13.00, în deplasare cu „U”-NTT Data Cluj, primul joc din actuala stagiune.

O confruntare „de încălzire” pentru gruparea din Alba ale cărei obiective sunt cucerirea eventului național. Cu acest prilej, se va consemna debutul pe banca tehnică a echipei din „Mica Romă”, dar și în voleiul autohton, a antrenorului Marco Musso (38 de ani). Acesta a preluat formația blăjeană în vară, mutarea însemnând o schimbare de strategie pentru Volei Alba Blaj, după un deceniu în care s-a mers pe mâna antrenorilor sârbi. Din staff-ul său va face parte și Constantin Alexe (52 de ani, care a mai activat la Blaj în perioada 2019/2020).

În cele ce urmează vă prezentăm declarațiile antrenorului Marco Musso, oferite în cadrul unui interviu realizat de Nicu Goga (Radio Blaj).

Primele impresii despre Blaj:

„Am găsit un club foarte bine organizat, nu doar pentru România, ci și din punct de vedere european. Avem o sală foarte modernă, în care beneficiem de toate condițiile necesare pentru pregătire, totul este într-un singur loc și asta e un mare avantaj. De asemenea, orașul este mic și totul este foarte aproape, cu multe facilități, astfel încât tot ne putem concentra exclusiv pe volei.

Despre pregătiri:

Singurul lucru mai dificil este că, din cauza distanțelor, am jucat mai puține meciuri de pregătire decât ne-am fi dorit, știam asta înainte de a veni aici, dar totul e în regulă. Ne-am pregătit bine, am compensat lipsa meciurilor amicale cu mai multe antrenamente și acum așteptăm să vedem, sâmbătă, nivelul la care suntem.

Despre lot:

Avem o echipă completă, nu doar un lot numeros, pentru că nu este vorba doar de numărul de jucătoare din lot, ci de numărul jucătoarelor de valoare. Suntem acoperiți pe fiecare post, avem numeroase soluții și pentru noi este foarte important să avem soluții disponibile pe tot parcursul sezonului, pentru că vor fi multe meciuri.

Despre startul campionatului:

Ne-ar fi plăcut să jucăm săptămâna trecută, dar asta este situația, trebuie să o acceptăm, nu a depins de noi. Suntem pregătiți pentru meciul de la Cluj, întâlnim o echipă care a jucat bine la Constanța, în prima etapă, sunt sigur că adversarii de sâmbătă vor da totul pe teren, dar suntem aici să câștigăm fiecare meci, indiferent de competiție. Suntem gata pentru start.

Despre stilul de joc al echipei:

Nu pot să zic că am un stil al meu personal, ci pot să afirm că atunci când înveți voleiul în Italia, știi că este un volei de cel mai înalt nivel. Asta îmi doresc, să imprim stilul italian la Blaj, adică un volei foarte rapid și noi avem jucătoare care pot să facă asta la Volei Alba Blaj. În primul rând, să jucăm rapid, dar în același timp să fim disciplinați și ordonați la blocaj, în defensivă, în tranziție și să fim foarte agresivi la serviciu. Sigur că toate aceste lucruri vor fi îmbunătățite de la meci la meci, vrem să punem în aplicare acest sistem cât mai repede, dar este de înțeles că nu putem atinge acest lucru în doar două luni. Ținta este finalul sezonului, dar stilul italian impune un joc agresiv la blocaj și în defensivă la fiecare meci. În Italia toate meciurile se dispută la cel mai înalt nivel și eu asta doresc să aduc echipei: să jucăm la cel mai bun nivel pe care îl putem atinge.

Despre suporteri:

Sunt nerăbdător să jucăm un meci oficial pe teren propriu în fața fanilor, i-am văzut la Sibiu, când am jucat cu Busto Arsizio, sunt foarte apropiați de echipă, conectați la volei, eu vin de la un club (Busto Arsizio) care a avut fanii foarte aproape, așa că iubesc această relație suporteri-echipă. Îi aștept la sală, să ne susțină, mai ales în momentele dificile. Pot să promit că această echipă va face tot ceea ce depinde de ea pentru a face fericiți fanii!

Foto: CSM Volei Alba Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, rezultate foarte bune la Cupa României la Taekwondo: Popa Andrei Vasile, desemnat cel mai bun sportiv cadet

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, rezultate foarte bune la Cupa României la Taekwondo: Popa Andrei Vasile, desemnat cel mai bun sportiv cadet CS Unirea Alba Iulia a demonstrat, din nou, că este un club de elită în domeniul sporturilor de contact, obținând rezultate foarte bune la Cupa României la Taekwondo, desfășurată între 4 și 6 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea