Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | Ziua Pensionarilor sărbătorită de ANSR – Filiala Alba: „A treia tinerețe – O nouă etapă de vitalitate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Ziua Pensionarilor sărbătorită de ANSR – Filiala Alba: „A treia tinerețe – O nouă etapă de vitalitate”

Pe data de 5 octombrie 2024, ANSR – Filiala Alba a organizat un eveniment deosebit dedicat pensionarilor surzi, pe tema „A treia tinerețe – O nouă etapă de vitalitate”.

Ziua Pensionarilor nu a fost doar un moment de recunoaștere a muncii și contribuțiilor aduse de-a lungul vieții, ci și un prilej de celebrare a începutului unei noi etape pline de bucurie și experiențe noi.

Citește și: FOTO | Peste 900 de seniori au participat la Sebeș la Ziua Vârstnicului: Irina Loghin, invitată specială a evenimentului

Programul evenimentului a inclus:

• Masa festivă, unde participanții au socializat într-o atmosferă plină de căldură și prietenie;
• Workshop-ul „A treia tinerețe – O nouă etapă de vitalitate”, care a subliniat importanța menținerii unei vieți active, atât fizic, cât și mental, în această perioadă a vieții.

Evenimentul a fost construit în jurul conceptului celor trei etape esențiale ale vieții:

1. Copilăria și Tinerețea – perioada în care ne formăm prin educație și dezvoltare personală.
2. Munca și Familia – etapa în care ne dedicăm carierei și întemeierii unei familii.
3. A Treia Tinerețe – o perioadă de libertate și explorare, dedicată sănătății, activităților recreative și implicării în comunitate.

• Atelierul „Amintiri și Povești de Viață”, care a încurajat participanții să împărtășească experiențe și amintiri prețioase din trecut;
• Activități recreative de Mișcare și Memorie, menite să stimuleze atât corpul, cât și mintea participanților.

Un moment special al evenimentului a fost tortul delicios oferit de Cofetăria Corina, căreia îi adresăm un mare mulțumesc pentru sponsorizare!

Nicolae-Florin Berghean, președintele ANSR – Filiala Alba, a subliniat importanța acestui eveniment: „Ziua Pensionarilor este despre celebrarea unei noi etape a vieții, o etapă plină de oportunități și experiențe frumoase. A treia tinerețe reprezintă o nouă șansă de a trăi viața din plin, de a rămâne activi și conectați la comunitatea din jur.”

Atmosfera a fost una de bucurie și vitalitate. ANSR – Filiala Alba își continuă misiunea de a sprijini membrii săi și de a organiza evenimente care să aducă împreună comunitatea surzilor din județul Alba.

Discuțiile din cadrul evenimentului au atins și un subiect de actualitate – impactul noii Legi 360/2023, care elimină recunoașterea stagiilor de cotizație.

În acest context, ANSR – Filiala Alba a acționat în sprijinul persoanelor afectate, strângând o petiție semnată de persoanele surde și alte persoane cu dizabilități. Petiția a fost depusă la Prefectura Alba împreună cu alte asociații, iar ANSR colaborează în continuare cu Asociația Națională a Surzilor din România și FNCDR în această inițiativă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rețele de apă și canalizare pe șase noi străzi din Alba Iulia: Când vor începe lucrările

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Rețele de apă și canalizare pe șase noi străzi din Alba Iulia: Când vor începe lucrările Șase noi străzi din Alba Iulia vor beneficiar de rețele de apă și canalizare, în viitorul apropiat, lucrări fiind programate să înceapă încă de săptămâna viitoare, reiese dintr-un anunț al primarului municipiului, Gabriel Codru Pleșa. Citește și: DOCUMENT. Salarii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea