Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

VIDEO | Festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

VIDEO | Festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Astăzi, 30 septembrie 2024, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și-a deschis porțile pentru sute de studenți înscriși în anul universitar 2024-2025.

Citește și: „Primul student din familie”: Până la 4.000 de lei pe an pentru absolvenții de liceu. Modalitatea de acordare

Festivitatea de deschidere a anului universitar a început la ora 11.00 la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și a reunit studenți, cadre didactice, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

Rectorul universității, Daniel Breaz le-a transmis studenților urări de bun venit și succes în noul an academic. De asemenea, la festivitate a fost prezent Ambasadorul Quatarului în România cu care Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a pus bazele unei colaborări pentru dezvoltarea învățământului superior.

YouTube video

Structura an universitar 2024-2025

Studenții se vor bucura de o pauză de aproximativ două săptămâni în preajma sărbătorilor de iarnă, de obicei între Crăciun și Anul Nou. Semestrul I se încheie, de regulă, la finalul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie 2025. Urmează o scurtă perioadă de pregătire pentru sesiunea de examene.

Semestrul al II-lea

După o scurtă pauză post-sesiune, semestrul al II-lea debutează de obicei în luna februarie 2025. O altă vacanță așteptată este cea de Paște, care de obicei se întinde pe durata unei săptămâni în luna aprilie, conform Edu.ro.

Pentru majoritatea studenților, semestrul al II-lea se încheie spre finalul lunii mai sau începutul lunii iunie 2025. Urmează o perioadă dedicată pregătirii pentru sesiunea de examene. Similar cu sesiunea din primul semestru, studenții vor avea câteva săptămâni la dispoziție pentru examene.

Cea mai lungă și așteptată vacanță a anului începe după încheierea sesiunii de examene din semestrul al II-lea și se întinde pe durata verii, până la finalul, când începe un nou an universitar.

Semestrul al II-lea pentru anii terminali

Studenții din anii terminali urmează, în general, aceeași structură ca și ceilalți studenți în semestrul al II-lea. Diferența majoră constă în faptul că aceștia se vor concentra pe finalizarea proiectelor de diplomă sau disertațiilor, precum și pe pregătirea pentru susținerea examenului de finalizare a studiilor.

În funcție de programul de studiu, studenții din anii terminali pot avea inclusă și o perioadă de practică în semestrul al II-lea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 300 de persoane verificate de polițiști în ultimele 24 de ore, prin intermediul aplicației eDAC: Au fost depistate 73 de abateri contravenționale 

Bera Larisa

Publicat

în

Peste 300 de persoane verificate de polițiști în ultimele 24 de ore, prin intermediul aplicației eDAC: Au fost depistate 73 de abateri contravenționale În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea