Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

28-30 septembrie 2024 | COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

28-30 septembrie 2024 | COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

Specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat codurile hidrologice. Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat codurile hidrologice emise în cursul zilei de ieri.

Citește și: 28-30 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

 

Astfel, Codul Portocaliu este valabil începând de duminică, de la ora 10:00, până luni, la ora 16:00, pe râuri din bazinele hidrografice: Mureș, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Prahova și Buzău.

Acest cod este activ și în intervalul 29 septembrie, ora 22:00 – 30 septembrie, ora 16:00, pe râuri din bazinele hidrografice: Bahlui, Bârlad, Prut, Siret și râurile din Dobrogea.

De asemenea, va intra în vigoare Codul Galben, începând din această seară, de la ora 18:00, cu valabilitate până duminică, la ora 16:00.
Acesta vizează râuri din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Lăpuș, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Arieș, Bega și Timiș.

Același cod este valabil și în intervalul 29 septembrie, ora 6:00 – 30 septembrie, ora 24:00, pe anumite sectoare de râuri din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea.

Recomandăm turiștilor să evite deplasările în zonele aflate sub avertizare hidrometeorologică și să fie atenți la sfaturile autorităților.

De asemenea, autoritățile publice locale trebuie să fie în legătură cu operatorii apă-canal din zonele afectate, deoarece cantitățile mari de precipitații pot conduce la incapacitatea canalizărilor de a prelua aceste cantități de apă.
În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.

Risc de viituri pe râuri din mai multe județe până luni:

Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 72 de ore, #INHGA a emis Codul Portocaliu, care va intra în vigoare începând de duminică, de la ora 10:00 și va fi valabil până luni, la ora 16:00.

Acesta va afecta râuri din județele: Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt, Dolj, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova și Ialomița.

Același cod va fi activ și în intervalul 29 septembrie, ora 22:00 – 30 septembrie, ora 16:00, pe râuri din județele: Vaslui, Iași și Galați.

Totodată, începând de sâmbătă, de la ora 18:00, până duminică, la ora 16:00, vor intra sub incidența Codului Galben anumite sectoare de râuri din Maramureș, Transilvania, Crișana și Banat, în bazinele hidrografice: Iza, Tur, Vișeu, Someșul Mic, Someșul Mare, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Alb, Arieș și Timiș.

De asemenea, acest cod este valabil și în intervalul 29 septembrie, ora 6:00 – 30 septembrie, ora 24:00, pe anumite cursuri de apă din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova și râurile din Dobrogea.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de apărare.

Pentru siguranța populației, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Proiect de suflet pe Transapuseana: Tabără pentru copii, tiroliană și căsuțe într-un loc de o frumusețe rară

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Proiect de suflet pe Transapuseana: Tabără pentru copii, tiroliană și căsuțe într-un loc de o frumusețe rară Implementarea unui proiect de suflet al Asociației „Lumea lui Dumnezeu” poate contribui la dezvoltarea și repopularea unei frumoase zone din Apuseni prin construcția unei tabere pentru copii la Valea Uzei – Râmeț.  Citește și: VIDEO | Transapuseana – […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea